Engelse literatuur; Alfred Tennyson - Poems of Tennyson - 1918

Descripción
Engelse literatuur; Alfred Tennyson - Poems of Tennyson - 1918
Luxueus ingebonden compilatie van Tennyson's complete poëzie van 1829 tot 1868

Lord Alfred Tennyson - Poemsof Tennyson, including 'The Princess', 'In Memoriam', 'Maud' four 'Idylles of the King', 'Enoch Arden', etc. - London, Edinburgh, Glasgow, New York, Toronto, Melbourne, Bombay, Humphrey Milford, Oxford University Press, 1918 - Luxueus uitgevoerde Herdruk - XL pp.(Introductie)+752 pp. - Blauwlederen band met vergulde Reliëfprints op platten en rug, een mooie roodlederen Cartouche op de rug met naam en titel in gouddruk - Afm: 13 x 19cm

Conditie:
Zeer goede algemene conditie van het leder, ietsjes plooirand tussen rug en voorplatte. - Mooie geel/blauwe marmering op de 3 papiersneden en de schutbladen - Hoeken enige slijtage - Scheurtje in het binnenschutblad vooraan (plooirand), 3cm.- Geen foxing in tekstblok, enkele vage vlekjes op titelblad - Prijsboek in 1920 toebehorende aan Mary Davies, 5de Jaar aan de Cyfarthfa Castle Municipal Secondary School (Gelegen in Merthyr Tydfil, Mid Glamorgan, Wales, Verenigd Koninkrijk).

Auteur:
Alfred Tennyson, Baron (House of Lords) (1809-1892) was een Engels dichter. Tennyson was 'Poet Laureate' (hofdichter) van het Verenigd Koninkrijk en blijft ook in onze tijd een van de populairste Engelse dichters. Hij is in 'The Oxford Dictionary of Quotations' de tweede meest geciteerde auteur, na Shakespeare.

Achtergrond/Inhoud van dit boek:
In het voorwoord, geschreven door T. Herbert Warren -president van het Magdalen College te Oxford in 1918- lezen wij meer over de inhoud van dit kavel, met name:
De volledige inhoud van de uitgegeven boekwerken van voor 1868 wordt in dit werk opgenomen. Daarnaast zijn de poëzie-werken -die afzonderlijk verschenen in pamfletten of in magazines allerhande tussen de jaren 1829 en 1868- eveneens opgenomen. Alle in dit boek gepubliceerde gedichten werden in hun oorspronkelijke vorm overgenomen, met uitzondering van enkele. Ook zijn in 1829 Award-winning gedicht 'Timbuctoo' wordt als Appendix in dit boek opgenomen. Dit (eerste) gedicht uit 1829 stond niet meer afgedrukt in Tennyson's Poëzie-edities tijdens de decennia voor 1918.

Opmerking:
Het boek bevat een van data voorzien overzicht van Tennyson's levensloop hetgeen zeer interessant is om sommige gedichten te plaatsen in hun tijdsgeest.
Daarenboven een chronologische lijst van zijn gedichten, te beginnen in 1829 en eindigend in 1866.

Dit boek is niet enkel een verfrissing voor de Geest maar tevens een streling voor het Oog!

Het kavel wordt verzekerd verstuurd.
Niet verzekerd versturen? Neem contact.

(totaal 1)

Detalles del lote
¿Todavía no te has registrado?
Al crear tu cuenta gratuita en Catawiki, podrás pujar por cualquiera de los 65 000 objetos especiales que ofrecemos a subasta cada semana.
o Iniciar sesión