Boudewijn Büch - Origineel typoscript - 1986

Kuvaus
Boudewijn Büch - Origineel typoscript - 1986
Kirjallisuus, Topografia (maantiede) - Lukumäärä: 1 - Käsikirjoitus

Unique, original typescript about Enno Endt, Rob Schouten and Sybren Polet.

Original typescript by Boudewijn Büch, typed on an electric typewriter. Three leaves, typed on one side. On paper of Het Parool.

With 17 handwritten corrections, deletions, improvements and typographical instructions by Büch himself. Also with various typesetting instructions from someone working for the newspaper.

Vicious column in which three fellow writers are criticised. Enno Endt retires from the university and is accused of laziness by Büch: ‘Enno Endt wás een briljant docent, een aardige man, als ik mij niet vergis, maar als hij nu uitgerekend zélf over luiheid begint... De bibliografie die de bezorgers van het afscheidsboekje bezorgden (zij werd samengesteld door Tom van Deel, Jan Fontijn en Lieneke Frerichs) laat op pijnlijke wijze zien hoe je in Nederland geëerd kan worden door een boekje met essays - zo groot is het totale oeuvre van endt - te publiceren.’ About Rob Schouten: ‘Het was zo'n aardige jongen, die Rob, in het begin. Totdat hij in jury's ging zitten, zijn hand overspeelde en... writer in residence mocht worden. Praal-, kwaak- en zelfzucht worden beloond. Het is treurig maar waar’. And about Sybren Polet: ‘Die procedeerde en procedeerde maar tegen het Fonds der Letteren. Het Fonds meende op een gelukkig moment dat Polet, omdat er zo weinig uit zijn vingers kwam, niet meer kon rekenen op een heel jaar Fonds-geld. Hij kreeg een beetje minder en ik zou, in zijn geval, dolblij zijn geweest. Polet niet. Die meende dat luiheid beloond moet worden. Ofschoon Gerrit Komrij de nietsnutterij en de literatuurderij van Polet definitief aan de kaak stelde, heeft ook dát niets geholpen’.

According to a note by someone from the newspaper, the article would be published in Het Parool of 19 September 1986.

Kohteen tiedot
Esine
Käsikirjoitus
Kirjojen lukumäärä
1
Aihe
Kirjallisuus, Topografia (maantiede)
Kirjailija/ Kuvittaja
Boudewijn Büch
Kirjan nimi
Origineel typoscript
Kunto
Hyvä
Vanhimman kohteen julkaisuvuosi
1986
Painos
1. painos
Kieli
Hollanti
Alkuperäinen kieli
Kyllä
Sivumäärä
3
Mitat
29.6×21 cm
Etkö ole vielä rekisteröitynyt?
Luomalla ilmaisen Catawiki-käyttäjätilin pystyt tekemään tarjouksia yli 65,000 viikottain huutokaupattavasta kohteestamme.
tai Kirjaudu sisään