Avant de pouvoir faire une offre, Connectez-vous ou Créez votre compte gratuit.

Désolés, ce lot est fermé !

Nederland in beeld en woord door L.C. van Balen in 2 dln - (1901-1904)

Nederland in beeld en woord door L.C. van Balen in 2 dln - (1901-1904)

Description
Nederland in beeld en woord door L.C. van Balen in 2 dln - (1901-1904)
Mooie boeken boordevol foto's van Nederlandse steden en dorpen uit het vroegste begin van de 20e eeuw gesorteerd op provincie.

Nederland in beeld en woord. Uitgegeven met medewerking van den Nederlandschen Bond voor Vreemdelingenverkeer. 2 delen. Buiksloot: J.M. Schalekamp, [1901-1904]. Gebonden in grijs linnen met zwarte opdruk.

Het werk betreft een groot aantal steden en streken van ons land, maar is vooral van belang door de illustraties: ca. 100 grote (24x32 cm.) lichtdrukken van topografische gezichten, afgedrukt op dun karton, met boven de afbeelding `Nederland in Beeld en Woord’ en linksonder: `Stoom- lichtdrukkerij J.M. Schalekamp, Buiksloot’ en een regel bijschrift. Voorts bevat het werk 478 andere tekstillustraties.

Achterin beide delen is een bijlage met advertentiepagina's opgenomen (deel 1 44 pagina's en deel 2 4 pagina's) met daarin uitgebreide informatie over bedrijven in de in het boek vertegenwoordigde steden en paginagrote advertenties.

De publicatie is uitgegeven in twee verschillende versies, de ene draagt de opdruk "goedkope versie" en is uitgegeven als losse delen in een omslag. De hier aangeboden versie is de toentertijd duurdere gebonden versie.

Opvallend is het feit dat het eerste deel iets groter is dan het tweede deel.
Afmetingen deel 1: 26.5 x 33.6 cm
Afmetingen deel 2: 25.3 x 32.2 cm

Deel 1 heeft aan de bovenzijde een klein scheurtje in het linnen op de rand van de rug. Voorts liggen twee lichtdrukken (45 en 47) los in het boekblok. Alle lichtdrukken zijn aanwezig.

Deel 2 heeft een gerepareerde beschadiging op pagina 173 en een scheurtje onderaan pagina 181 dat doorloopt tot in de onderste tekstregel.
Lichtdruk 92 ligt los in boekblok. Alle lichtdrukken zijn aanwezig.

Beide delen vertonen enige bruinverkleuring aan de randen van de pagina's en hebben een in potlood geschreven naam op het titelblad. De eerste pagina's van beide delen hebben enige oxidatieplekjes (foxing).

Gewicht: 4,3 kilo

(totaal 2)

Informations du lot
Pas encore inscrit(e) ?
Créez gratuitement un compte et découvrez chaque semaine 65 000 objets d'exception proposés en vente.
ou