84383585

Plus disponible
Citroën - AK400 - 1977
Offres terminées
Il y a 1 semaine

Citroën - AK400 - 1977

Citroën 2 CV AK 400 1977 - gewilde bestelbus - goed onderhouden: meer dan € 2.000,- geïnvesteerd in de afgelopen jaren bij 2 CV-specialist - grote onderhoudsbeurt uitgevoerd in augustus 2023 - 600 cc 2-cilinder (29 pk) - getectyleerd - originele voorstoelen, bekleding en zittingen Goed onderhouden Citroën 2 CV, ook wel bekend als 'Eend'. De AK 400 betreft de begeerde bestelbus uitvoering. Dit exemplaar is gebouwd in 1977 en is sinds 2011 in Nederland. Van de afgelopen jaren zijn diverse onderhoudsfacturen aanwezig van 2 CV-specialist "EEND IT SOMETHING". Zo is in 2023 ca. € 2.000,- geïnvesteerd in nieuwe onderdelen en een grote onderhoudsbeurt. Hierbij zijn onder meer benzine-slangen en -filters, ruitenwissers, wiellagers achterzijde, banden en koplampen vervangen. De gele kleur is fraai, maar is niet professioneel gespoten en heeft enige ''patina''. Het onderstel is hard en de carrosserie heeft goede passingen van de motorkap, kofferdeksel, portieren, dorpels en spatborden. De auto is praktisch en leent zich uitstekend voor advertentiedoeleinden of hobby-auto. Algemene informatie over de Citroën 2 CV De Citroën 2CV. Vooral bekend als de 'Eend' of 'Lelijk Eendje'. Dit iconische Franse model werd in 1935 gecreëerd met de Franse boeren als doelgroep. Hij moest daarom betaalbaar en betrouwbaar zijn. Ook moest hij comfortabel en veilig goederen kunnen vervoeren over de onverharde wegen, aardappelen, eieren en wijn. Een eis was dat eieren in een mand niet zouden breken wanneer de auto over een stuk omgeploegd land zou rijden, en dit presteerde dit auto. Oorspronkelijk was het plan om in 1939 de 'Deux Chevaux' te presenteren op de Parijse autosalon, maar vanwege de oorlog heeft dit pas plaatsgevonden in 1948. De productie liep uitzonderlijk lang: van 1949 tot en met 1990. Ondanks het grote succes en hoge productiecijfers is een goed en roestvrij exemplaar tegenwoordig steeds schaarser. De bestelbus-uitvoering (Fourgonnette) staat bekend als besteleend en werd geproduceerd vanaf 1951, waarbij de AK 400 werd geproduceerd vanaf 1970. Voordeel van deze laatste serie is het opgeschroefde vermogen (29 pk). De besteleend werd destijds ook gebruikt door de Nederlandse wegenwacht! Tegenwoordig zijn ze vooral gewild vanwege marketing- of campermogelijkheden. Uiteraard heeft deze Citroën gebruikerssporen opgelopen, zie foto's. U bent van harte welkom om deze auto in onze showroom te komen bezichtigen en eventueel een proefrit te maken voor dat u biedt. Dit voertuig kan bekeken en afgehaald worden in Oldemarkt, Nederland. Ook de exportdocumenten en het transport kunnen wij voor u regelen. Een verzekering voor 2 weken is ook mogelijk.

84383585

Plus disponible
Citroën - AK400 - 1977

Citroën - AK400 - 1977

Citroën 2 CV AK 400 1977

- gewilde bestelbus
- goed onderhouden: meer dan € 2.000,- geïnvesteerd in de afgelopen jaren bij 2 CV-specialist
- grote onderhoudsbeurt uitgevoerd in augustus 2023
- 600 cc 2-cilinder (29 pk)
- getectyleerd
- originele voorstoelen, bekleding en zittingen

Goed onderhouden Citroën 2 CV, ook wel bekend als 'Eend'. De AK 400 betreft de begeerde bestelbus uitvoering. Dit exemplaar is gebouwd in 1977 en is sinds 2011 in Nederland. Van de afgelopen jaren zijn diverse onderhoudsfacturen aanwezig van 2 CV-specialist "EEND IT SOMETHING".

Zo is in 2023 ca. € 2.000,- geïnvesteerd in nieuwe onderdelen en een grote onderhoudsbeurt. Hierbij zijn onder meer benzine-slangen en -filters, ruitenwissers, wiellagers achterzijde, banden en koplampen vervangen. De gele kleur is fraai, maar is niet professioneel gespoten en heeft enige ''patina''.

Het onderstel is hard en de carrosserie heeft goede passingen van de motorkap, kofferdeksel, portieren, dorpels en spatborden. De auto is praktisch en leent zich uitstekend voor advertentiedoeleinden of hobby-auto.

Algemene informatie over de Citroën 2 CV
De Citroën 2CV. Vooral bekend als de 'Eend' of 'Lelijk Eendje'. Dit iconische Franse model werd in 1935 gecreëerd met de Franse boeren als doelgroep. Hij moest daarom betaalbaar en betrouwbaar zijn. Ook moest hij comfortabel en veilig goederen kunnen vervoeren over de onverharde wegen, aardappelen, eieren en wijn. Een eis was dat eieren in een mand niet zouden breken wanneer de auto over een stuk omgeploegd land zou rijden, en dit presteerde dit auto.

Oorspronkelijk was het plan om in 1939 de 'Deux Chevaux' te presenteren op de Parijse autosalon, maar vanwege de oorlog heeft dit pas plaatsgevonden in 1948. De productie liep uitzonderlijk lang: van 1949 tot en met 1990. Ondanks het grote succes en hoge productiecijfers is een goed en roestvrij exemplaar tegenwoordig steeds schaarser.

De bestelbus-uitvoering (Fourgonnette) staat bekend als besteleend en werd geproduceerd vanaf 1951, waarbij de AK 400 werd geproduceerd vanaf 1970. Voordeel van deze laatste serie is het opgeschroefde vermogen (29 pk). De besteleend werd destijds ook gebruikt door de Nederlandse wegenwacht! Tegenwoordig zijn ze vooral gewild vanwege marketing- of campermogelijkheden.

Uiteraard heeft deze Citroën gebruikerssporen opgelopen, zie foto's.

U bent van harte welkom om deze auto in onze showroom te komen bezichtigen en eventueel een proefrit te maken voor dat u biedt.

Dit voertuig kan bekeken en afgehaald worden in Oldemarkt, Nederland.

Ook de exportdocumenten en het transport kunnen wij voor u regelen. Een verzekering voor 2 weken is ook mogelijk.

Définir une alerte de recherche
Définissez une alerte de recherche pour être informé lorsque de nouveaux objets correspondant à votre recherche sont disponibles.

Cet objet a été présenté dans

                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    

Comment acheter sur Catawiki ?

En savoir plus sur notre Protection des acheteurs

   1. Découvrez des objets d’exception

   Découvrez des milliers d'objets d'exception sélectionnés par nos experts. Consultez les photos, les informations détaillées et la valeur estimée de chaque objet d'exception. 

   2. Faites la meilleure offre

   Trouvez l’objet de vos rêves et faites l’offre la plus élevée. Vous pouvez suivre la vente jusqu'à sa clôture ou laisser notre système faire les offres à votre place. Il vous suffit de fixer une enchère maximale correspondant au montant que vous souhaitez payer. 

   3. Effectuez un paiement sécurisé

   Réglez votre objet d'exception et nous garderons votre paiement en toute sécurité jusqu’à ce que vous ayez bien reçu votre objet d’exception. Toutes les transactions sont effectuées par un système de paiement de confiance. 

Vous souhaitez vendre un objet similaire ?

Que vous débutiez dans les ventes en ligne ou que vous soyez vendeur professionnel, nous pouvons vous aider à gagner plus d'argent pour vos objets d'exception.

Vendez votre objet