Non sei ancora registrato?
Creando il tuo account Catawiki gratuito, potrai fare offerte scegliendo tra i nostri 65.000 oggetti speciali all'asta ogni settimana.
oAccedi
Venduti
Frans II van Mieris (1689-1763) - Histori der Nederlandsche Vorsten - 1732/1735
Offerta finale
499 €
26 settimane fa

Frans II van Mieris (1689-1763) - Histori der Nederlandsche Vorsten - 1732/1735

Frans II van Mieris (1689-1763). Histori der Nederlandsche Vorsten, Uit de Huizen van Beijere, Borgonje, en Oostenryk; Welken, sedert de regeering van Albert, Graaf van Holland, Tot den dood van keizer Karel den Vyfden, Het hooggezag aldaar gevoerd hebben: (...) met meer dan duizend historipenningen (…). Uitgegeven te Den Haag door Pieter de Hondt, 1732-1735. 3 delen in 3 banden. Groot-folio formaat (39 x 26.5 cm). Uniform gebonden in originele banden van gemarmerd leer met rijkelijk goudgestempelde rug. Paginering: (30), 466, (107) / (8), 484, (56) / (4), 446, (58) pp. Met gegraveerde frontispice, portret van de auteur, gegraveerde dedicatie en vele honderden prenten in de tekst. Zeer goede conditie. Banden mooi, met slechts minieme slijtagesporen. Binnenwerk goed tot zeer goed. Papier met ruime marges. Soms licht gebruind. Soms een klein vlekje in de marges. Frans van Mieris de Jonge (Leiden, 1689 – aldaar, 1763) was een zoon van Willem van Mieris (geb. 3 juni 1662 te Leiden - overl. 26 januari 1747 te Leiden) en Agneta Chapman (geb. 24 december 1689 te Leiden - gest. 22 oktober 1763 te Leiden. Hij bleef ongehuwd. Als vanzelfsprekend kwam hij te werken op het atelier van Van Mieris en verdiende hij zijn brood met het schilderen van historieschilderijen, portretten en verluchten van winkels en binnenhuizen. Frans van Mieris (II) beschikte over een groot tekentalent. Dat is wellicht ook de reden, dat hij directeur werd van de Teeken-Academie in Leiden, een functie die hij de rest van zijn leven zou behouden. Daarnaast was Van Mieris verzamelaar van en publicist over munten en penningen en beoefenaar van de vaderlandse geschiedenis. Vanwege zijn geschiedkundige activiteiten stond Van Mieris in contact met onder anderen Gerard van Loon, Hendrik Cannegieter, Cornelis van Alkemade en diens schoonzoon Pieter van der Schelling. Een groot deel van de nalatenschap van Van Mieris is bewaard gebleven. Zie ook de foto's. Verzekerde verzending. LET OP: in verband met vakantie wordt dit boek op 19 juni verzonden. #MostWantedEmpires
Venduti
Frans II van Mieris (1689-1763) - Histori der Nederlandsche Vorsten - 1732/1735

Frans II van Mieris (1689-1763) - Histori der Nederlandsche Vorsten - 1732/1735

Frans II van Mieris (1689-1763). Histori der Nederlandsche Vorsten, Uit de Huizen van Beijere, Borgonje, en Oostenryk; Welken, sedert de regeering van Albert, Graaf van Holland, Tot den dood van keizer Karel den Vyfden, Het hooggezag aldaar gevoerd hebben: (...) met meer dan duizend historipenningen (…).

Uitgegeven te Den Haag door Pieter de Hondt, 1732-1735. 3 delen in 3 banden. Groot-folio formaat (39 x 26.5 cm). Uniform gebonden in originele banden van gemarmerd leer met rijkelijk goudgestempelde rug. Paginering: (30), 466, (107) / (8), 484, (56) / (4), 446, (58) pp. Met gegraveerde frontispice, portret van de auteur, gegraveerde dedicatie en vele honderden prenten in de tekst.

Zeer goede conditie. Banden mooi, met slechts minieme slijtagesporen. Binnenwerk goed tot zeer goed. Papier met ruime marges. Soms licht gebruind. Soms een klein vlekje in de marges.

Frans van Mieris de Jonge (Leiden, 1689 – aldaar, 1763) was een zoon van Willem van Mieris (geb. 3 juni 1662 te Leiden - overl. 26 januari 1747 te Leiden) en Agneta Chapman (geb. 24 december 1689 te Leiden - gest. 22 oktober 1763 te Leiden. Hij bleef ongehuwd. Als vanzelfsprekend kwam hij te werken op het atelier van Van Mieris en verdiende hij zijn brood met het schilderen van historieschilderijen, portretten en verluchten van winkels en binnenhuizen. Frans van Mieris (II) beschikte over een groot tekentalent. Dat is wellicht ook de reden, dat hij directeur werd van de Teeken-Academie in Leiden, een functie die hij de rest van zijn leven zou behouden. Daarnaast was Van Mieris verzamelaar van en publicist over munten en penningen en beoefenaar van de vaderlandse geschiedenis. Vanwege zijn geschiedkundige activiteiten stond Van Mieris in contact met onder anderen Gerard van Loon, Hendrik Cannegieter, Cornelis van Alkemade en diens schoonzoon Pieter van der Schelling. Een groot deel van de nalatenschap van Van Mieris is bewaard gebleven.

Zie ook de foto's.

Verzekerde verzending.

LET OP: in verband met vakantie wordt dit boek op 19 juni verzonden.

#MostWantedEmpires

Imposta un’allerta di ricerca
Imposta un’allerta di ricerca per ricevere una notifica quando sono disponibili nuove corrispondenze.

Questo oggetto era presente in

Come fare acquisti su Catawiki

Scopri di più sulla nostra Tutela degli acquirenti

   1. Scopri oggetti speciali

   Esplora migliaia di oggetti speciali selezionati da esperti. Osserva le foto, i dettagli e il valore stimato di ogni oggetto speciale. 

   2. Fai l’offerta più alta

   Trova qualcosa che ti interessa e fai l’offerta migliore. Puoi seguire l’asta fino alla fine o lasciare che il nostro sistema faccia le offerte per te. Non devi fare altro che impostare un’offerta per l’importo massimo che desideri pagare. 

   3. Paga in tutta sicurezza

   Effettua il tuo pagamento e noi lo terremo al sicuro finché il tuo oggetto speciale non sarà arrivato a destinazione sano e salvo. Utilizziamo un sistema di pagamento affidabile per gestire tutte le transazioni. 

Hai qualcosa di simile da vendere?

Possiamo aiutarti a guadagnare di più dai tuoi oggetti speciali, che tu venda professionalmente o sia nuovo nel mondo delle aste online.

Vendi il tuo oggetto