Mercedes-Benz - 500 SEC Coupe 1e Serie - 1984

Description
Mercedes-Benz - 500 SEC Coupe 1e Serie - 1984
Can be picked up in: Netherlands - with Dutch registration - 90400 mi - 2 - Very good condition, minimal signs of wear and tear

Deze prachtige en geheel roestvrije, originele en ongerestaureerde Mercedes 500 SEC is in 1984 nieuw geleverd in Duitsland en daarna naar Texas verhuisd waar de auto steeds door een liefhebber uitstekend is onderhouden.
Het betreft dus een origineel Europese uitvoering van de 1e serie, het toenmalige topmodel 500 SEC dat in een warm klimaat heeft gereden.
De carrosserie is als nieuw, nergens een spoor van roest (ook nooit gehad), originele schermen, wielranden en krikpunten, allemaal als nieuw. ook onder de hoedenplank helemaal gaaf en in nieuwstaat. Zelfs de ruiten zijn prachtig en geen witte randen (melkig). Het chroom is allemaal prachtig, onaangetast en origineel/roestvrij. Kortom een zeldzaam gaaf en goed exemplaar zoals je ze zelden tegenkomt.

Rijdt subliem, de motor loopt zijdezacht en de automaat schakelt heel soepel, de airconditioning wordt ijskoud (brrrr echt koud) en de ramen en schuifdak werken naar behoren. Is erg krachtig, snel, soepel stil maar wel heel comfortabel.
De grote V8 motor draait geruisloos maar zorgt wel voor indrukwekkende prestaties, je komt niets te kort en het rijdt beter dan de meeste (dure) moderne auto's.

Dan de uitvoering: daar schieten woorden echt tekort: vrijwel alles wat denkbaar was is besteld dus van airco tot schuifdak en tempomaat, ja zelfs een airbag(!) is aanwezig evenals de Beckerradio en stoelverwarming.
Uiteraard mooie zwarte originele lederen bekleding en de voorstoelen zijn volledig elektrisch verstelbaar, verwarmd en daarbij ook nog orthopedisch.
Ook aanwezig zijn een middenarmsteun, 4- hoofdsteunen, wortelnotenhout, koplampwissers, mistlampen, Barockvelgen met nieuwe banden en een afneembare trekhaak af werk.

En helemaal apart is de originele boordcomputer (Reiserechner) die het helemaal afmaakt. Een zeldzaam complete uitvoering!!!

Goed bewaard, goed onderhouden en heeft recent een grote beurt gehad.
Slechts zeer geringe gebruikssporen. De km-teller is er net mee gestopt maar geeft nog wel de snelheid aan.

Is RDW gekeurd en heeft een recent Nederlands kenteken/registratie met APK/TÜV/CT tot 1/2020

Een hele map met boekjes, historie en rekeningen is aanwezig.

De auto kan bekeken en proefgereden worden in Herkenbosch/Nederland.
Daar kan de auto ook afgehaald worden en wij kunnen u assisteren met het regelen van transport door heel Europa.

Lot details
Brand
Mercedes-Benz
Model Type
500 SEC Coupe 1e Serie
Year
1984
Located in
Netherlands
Body style
Coupé
Mileage
90400 mi
Registration papers
with Dutch registration
Condition
2 - Very good condition: minimal signs of wear
Transmission
Automatic
Fuel
Petrol
Colour
Silver
Horse Power
240
Cubic capacity
5000
Not registered yet?
By creating your free Catawiki account, you’ll be able to bid on any of our 50,000 special objects up for auction every week.
or Sign in