Jacob Dooijewaard (1876-1969) Toegeschreven aan - "Schillend meisje"

Description
Jacob Dooijewaard (1876-1969) Toegeschreven aan - "Schillend meisje"
Oil on canvas - Not signed - Onbekend

Een prachtig genreschilderij ( "schillend meisje" , olieverf op doek ) , toegeschreven* aan de kunstenaar Jacob Dooijewaard (1876-1969). Met een goudkleurige lijst ( met lichte gebruikssporen). Het werk is te bezichtigen bij Kunsthandel Martins anno 2018 te 2e Exloërmond (Drenthe).
*Volgens de kunstexperts van Veilingbedrijf Onder de Boompjes te Leiden.

Info:

JACOB DOOIJEWAARD
Jacob Dooijewaard (1876-1969) werd geboren in Amsterdam. Hij haalde de akte MO-tekenen en ging lesgeven. Hij deed mee aan exposities in Amsterdam en kreeg een contract met een kunsthandelaar. Daardoor was hij in staat een eigen atelier te huren en begon zijn eigenlijke schildersloopbaan. In deze tijd schilderde hij stillevens, interieurs en stadsgezichten. Hij leidde een stormachtig bohemien leven met vele kunstenaarsvrienden. Uit deze Amsterdamse periode stammen een aantal sterk impressionistisch getinte schilderijen, die tot de sterkste kunstwerken uit zijn gehele oeuvre worden beschouwd. Tot op hoge leeftijd was hij actief en toonde hij een ontembare werklust. ‘Met grote volharding streven naar volmaaktheid’ was zijn lijfspreuk en deze is van toepassing op zijn gehele oeuvre. Hij stierf uiteindelijk op 93-jarige leeftijd. Zijn werken zijn in verschillende musea te zien, o.a. in het Singer Museum te Laren, het Stedelijk Museum te Amsterdam en het Gemeente Museum in Den Haag.

Provenance:
Collectie Kunsthandel Martins anno 2018
Nederland

Lot details
Year
Onbekend
Artist
Jacob Dooijewaard (1876-1969) Toegeschreven aan
Title of artwork
"Schillend meisje"
Technique
Oil on canvas
Signature
Not signed
Condition
In good, restored condition
Sold with frame
Yes
Weight
5 kg
Image size
45×36 cm
Total dimensions
54×45×4 cm
Not registered yet?
By creating your free Catawiki account, you’ll be able to bid on any of our 50,000 special objects up for auction every week.
or Sign in