Erasmus Bernhard van Dulmen Krumpelman (1897-1987) - Stadsgezicht

Description
Erasmus Bernhard van Dulmen Krumpelman (1897-1987) - Stadsgezicht
Oil on canvas on panel - Hand signed - Jaren 1920

Olieverfschilderij van Erasmus Bernhard van Dulmen Krumpelman (1897-1987) in fraaie barokke goudkleurige oude houten lijst. Handgesigneerd rechtsonder.

Kort na zijn geboorte verhuisde het gezin Van Dulmen naar Amsterdam. Hij volgde een particuliere tekenopleiding aan de Hendrik de Keyserschool en vervolgde zijn studie aan de Rijksnormaalschool voor tekenonderwijs. In 1918 werd hij lid van Arti et Amicitiae en exposeerde geregeld op ledententoonstellingen. Hij kwam in contact met kunstenaars August Allebé, George Hendrik Breitner en Willem Witsen, die hem hielpen zijn stijl te ontwikkelen. Hij schilderde met name in een impressionistische stijl. Na zijn huwelijk in 1921 vestigde hij zich in Drenthe. Hij kwam daar in aanraking met schilders van Groninger kunstkring De Ploeg, waarna zijn schilderstijl losser en kleuriger werd. Hij schilderde en tekende onder meer landschappen, stadsgezichten, circustaferelen en portretten.

Aan de leeftijd van het paneel en de lijst te zien, en de klassiek donkere kleurstelling van het stadsgezicht in de stijl van Breitner en Witsen, betreft het een vroeg werk.

Het schilderij is in nette staat, de lijst ook behoudens enkele chipjes. De lijst is met spijkers in elkaar gezet, en niet gelijmd. Dat maakt dat deze iets ruimte laat in de hoekjes.

Wordt goed verpakt en voldoende verzekerd verzonden.

Zie ook de afbeeldingen voor een eigen indruk.

Lot details
Title of artwork
Stadsgezicht
Artist
Erasmus Bernhard van Dulmen Krumpelman (1897-1987)
Year
Jaren 1920
Technique
Oil on canvas on panel
Signature
Hand signed
Sold with frame
Yes
Condition
Overall in good condition
Total dimensions
50×70×6 cm
Not registered yet?
By creating your free Catawiki account, you’ll be able to bid on any of our 50,000 special objects up for auction every week.
or Sign in