De Tomaso - Longchamp - 1973

Description
De Tomaso - Longchamp - 1973
Can be picked up in: Netherlands - with Italian registration - 88276 km - time stood still running and driving but the steering gear is leaking and the car must be technically checked

Detomaso Longchamp

In het verleden is deze Detomaso Longchamp eens gerestaureerd +- 2005 en is qua plaatwerk en lakwerk, zeer goed en netjes, tevens is toen ook de automaat gereviseerd.
technisch gezien heeft de auto nog steeds de originele Ford 351 Cleveland V8 motor gekoppeld aan de gereviseerde 3-traps automatische versnellingsbak.

Sinds 2008 staat de wagen gestald, vanwege een lek stuurhuis, en heeft ze niet meer gereden ( enkel in en uit de garage ).

-Motor: loopt netjes maar zal door dat de auto enige tijd heeft stilgestaan zou deze nagelopen moeten worden,
-Remmen moeten nagekeken worden
-Technisch alles controleren zoals verlichting etc.
Ofwel een auto met een klein beetje werk om er een topper van te maken!

Longchamps zijn zeer zeldzaam, maar daarnaast wel veel makkelijker te onderhouden dan een gemiddelde Italiaanse auto vanwege de vele Ford USA onderdelen die gebruikt zijn.
De De Tomaso Longchamp is een tweedeurs coupé die tussen 1972 en 1989 werd gemaakt.
Het is een typische De Tomaso met een grote Amerikaanse V8 voorin gecombineerd met de typische Italiaanse flair.
De Longchamp werd ontwikkeld samen met de Maserati Kyalami. Eigenaar van De Tomaso, de Argentijnse voormalig coureur Alejandro de Tomaso, was in de jaren ’70 namelijk eigenaar van allebei de merken.
De Maserati kreeg alleen Maserati’s delicate V8, terwijl de Longchamp Ford’s 5.8L V8 kreeg. Veel minder onderhoudsgevoelig dan de Italiaanse V8 en ook behoorlijk krachtig met een mooi geluid.
Ook het interieur straalt de Italiaanse flair uit. Chroom omrande Veglia meters en klokken, tuimelschakelaars en lampjes in fijn gestikt leer en met passie en toewijding in elkaar gezet.
In een zee van leer valt de grote verchroomde T-shifter van de onverwoestbare Ford Cruise-o-matic versnellingsbak ook enorm op.
De Longchamp is een zeldzame auto met slechts 409 exemplaren ooit gemaakt. 395 coupe’s en 14 cabriolets.
De Longchamp is misschien geen Italiaans luxepaard, maar het is zeker een stuk betrouwbaarder werkpaard met een stuk meer charme.

Evt. Transportkosten zijn voor de koper,

De auto kan bekeken en afgehaald worden in Helmond, Nederland.

Het is raadzaam om het voertuig eerst te bekijken alvorens te bieden om teleurstellingen achteraf te voorkomen. Voor een afspraak kunt u contact opnemen met Catawiki.

Lot details
Brand
De Tomaso
Model Type
Longchamp
Year
1973
Located in
Netherlands
Body style
Coupé
Mileage reading
88276 km
Registration papers
with Italian registration
Transmission
Automatic
Fuel
Petrol
Colour
Grey
Horse Power
300
Condition (Overall)
time stood still running and driving but the steering gear is leaking and the car must be technically checked
Not registered yet?
By creating your free Catawiki account, you’ll be able to bid on any of our 50,000 special objects up for auction every week.
or Sign in