Otto Boudewijn de Kat (1907-1995) - St. Hippolyte

Description
Otto Boudewijn de Kat (1907-1995) - St. Hippolyte
Mixed media - Hand signed - 1973

Een karakteristiek klein werk van Otto B. de Kat, uit zijn bloeiperiode in de Auvergne in Frankrijk.
Het gaat om een gezicht op St. Hippolyte uit 1973, waterverf / papier. Linksonder St. Hipp 19/7 '73; rechtsonder gesigneerd de Kat. Mooi ingelijst.

Herkomst: Kunsthandel Borkus in Breukelen. Daarna in particulier privé bezit. Het werk is geregistreerd bij het RKD in Den Haag; collectie de Kat, beeldnummer 68786.

Otto B. de Kat maakte tekeningen, aquarellen, grafiek en olieverfschilderijen. Het werkterrein van De Kat was Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en Italië.
Het werk van De Kat kenmerkt zich door een ingetogen, intieme sfeer. Hoewel hij abstraherend werkte, heeft hij de zichtbare werkelijkheid nooit helemaal verlaten. Landschappen en stillevens waren zijn favoriete genre en hiervoor putte hij meestal uit zijn directe omgeving. Zowel in zijn eigen werk als in zijn hoogleraarschap legde hij de nadruk op ambachtelijkheid, respect voor traditie en een balans tussen ratio en emotie. Als aquarellist was hij bij uitstek bedreven in het gebruik van kleur en vorm om tot een evenwichtige compositie te komen.
De Kat was goed op de hoogte van de internationale modern-klassieke kunst en van die van de naoorlogse École de Paris. In zijn werk zien we invloeden van onder andere Pierre Bonnard, Édouard Vuillard, Albert Marquet en Nicolas de Staël.

Lot details
Title of artwork
St. Hippolyte
Artist
Otto Boudewijn de Kat (1907-1995)
Year
1973
Technique
Mixed media
Signature
Hand signed
Sold with frame
Yes
Condition
In very good condition
Image size
101×172 mm
Weight
1 kg
Total dimensions
235×297×12 mm
Not registered yet?
By creating your free Catawiki account, you’ll be able to bid on any of our 50,000 special objects up for auction every week.
or Sign in