84119701

Vendu
Jack Hamel (1890-1951) - Stadsgezicht
Offre finale
2 000 €
Il y a 4 semaines

Jack Hamel (1890-1951) - Stadsgezicht

Jack Hamel (1890-1951) Signatuur: Rechtsonder Afmetingen werk: 60 x 72 cm Provenance: -Afkomstig uit een particuliere collectie Bezichtiging is uiteraard mogelijk. Daarnaast beschikken wij over onze eigen in-house lijstenmakerij, die zijn 85e jubileumjaar viert. Verder maken wij gebruik van restauratoren uit de brancheorganisatie: 'Restauratoren Nederland'. Mocht u hiervan gebruiken willen maken dan horen wij dit uiteraard graag. Jack Hamel werd geboren op 24 november 1890 in Kralingen en groeide op in de omgeving van Ede. Hij kreeg schilderles van zijn vader, Willem Hamel, een succesvolle schilder van de Haagse School. Later studeerde hij aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Hamel was ook een acteur en speelde in 1915 in een van de eerste Nederlandse stomme films, "Ontmaskerd". Hij werkte bij verschillende toneelgezelschappen zoals Het Hollandsch Toneel, Comoedia, en het Hofstad Tooneel. In 1920 maakte hij bekend dat hij minder dan het minimumloon verdiende als acteur. Door gehoorproblemen stopte hij grotendeels met acteren in 1928. In de jaren twintig reisde Hamel met Wim Schuhmacher naar Italië, Spanje en Frankrijk. Op Corsica werkte hij samen met kunstschilder Jelle Troelstra. Tijdens de jaren dertig werd Hamel een gevierd kunstenaar met solo-exposities bij bekende kunsthandels en deelnames aan groepstentoonstellingen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog woonde Hamel in Hilversum, waar hij lesgaf. In 1947 verkocht hij zijn atelier en ruilde hij zijn huis voor een boot. Hij reisde naar verschillende Nederlandse steden, maar strandde in Maastricht. Rond 1950 werd hij ziek en verkocht hij de boot. Hamel overleed op 13 januari 1951 in Den Haag. In 1954 en 1983 werden zijn werken geëxposeerd in het Stedelijk Museum Amsterdam en Stichting Perspectief. In 2013 werd een website gelanceerd om zijn werk opnieuw onder de aandacht te brengen. Jack Hamel gaf les aan kunstenaars zoals Jan van der Leest en Andries van Gool. Zijn zoons Vincent en Niels werden schilders, en Maxim en Jules werden acteurs. Het oeuvre van Jack Hamel omvat schilderijen, aquarellen, gouaches en tekeningen. Zijn werk varieerde van stads- en havengezichten, (heide)landschappen, stillevens, naakten, figuurstukken tot portretten. Zijn stijl varieerde van gedetailleerd en glad tot schilderijen met een duidelijke penseelstreek. In Zuid-Europa schilderde hij onregelmatig gebouwde huizen en kronkelende straatjes, terwijl in Nederland de weidsheid van het landschap en dramatische luchten hem inspireerden. Zijn stillevens zijn bekend om hun zorgvuldige stofuitdrukking en naakten om de gedetailleerde weergave van de huid.

84119701

Vendu
Jack Hamel (1890-1951) - Stadsgezicht

Jack Hamel (1890-1951) - Stadsgezicht

Jack Hamel (1890-1951)
Signatuur: Rechtsonder
Afmetingen werk: 60 x 72 cm

Provenance:
-Afkomstig uit een particuliere collectie

Bezichtiging is uiteraard mogelijk. Daarnaast beschikken wij over onze eigen in-house lijstenmakerij, die zijn 85e jubileumjaar viert. Verder maken wij gebruik van restauratoren uit de brancheorganisatie: 'Restauratoren Nederland'. Mocht u hiervan gebruiken willen maken dan horen wij dit uiteraard graag.

Jack Hamel werd geboren op 24 november 1890 in Kralingen en groeide op in de omgeving van Ede. Hij kreeg schilderles van zijn vader, Willem Hamel, een succesvolle schilder van de Haagse School. Later studeerde hij aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag.

Hamel was ook een acteur en speelde in 1915 in een van de eerste Nederlandse stomme films, "Ontmaskerd". Hij werkte bij verschillende toneelgezelschappen zoals Het Hollandsch Toneel, Comoedia, en het Hofstad Tooneel. In 1920 maakte hij bekend dat hij minder dan het minimumloon verdiende als acteur. Door gehoorproblemen stopte hij grotendeels met acteren in 1928.


In de jaren twintig reisde Hamel met Wim Schuhmacher naar Italië, Spanje en Frankrijk. Op Corsica werkte hij samen met kunstschilder Jelle Troelstra. Tijdens de jaren dertig werd Hamel een gevierd kunstenaar met solo-exposities bij bekende kunsthandels en deelnames aan groepstentoonstellingen.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog woonde Hamel in Hilversum, waar hij lesgaf. In 1947 verkocht hij zijn atelier en ruilde hij zijn huis voor een boot. Hij reisde naar verschillende Nederlandse steden, maar strandde in Maastricht. Rond 1950 werd hij ziek en verkocht hij de boot. Hamel overleed op 13 januari 1951 in Den Haag.

In 1954 en 1983 werden zijn werken geëxposeerd in het Stedelijk Museum Amsterdam en Stichting Perspectief. In 2013 werd een website gelanceerd om zijn werk opnieuw onder de aandacht te brengen. Jack Hamel gaf les aan kunstenaars zoals Jan van der Leest en Andries van Gool. Zijn zoons Vincent en Niels werden schilders, en Maxim en Jules werden acteurs.

Het oeuvre van Jack Hamel omvat schilderijen, aquarellen, gouaches en tekeningen. Zijn werk varieerde van stads- en havengezichten, (heide)landschappen, stillevens, naakten, figuurstukken tot portretten. Zijn stijl varieerde van gedetailleerd en glad tot schilderijen met een duidelijke penseelstreek. In Zuid-Europa schilderde hij onregelmatig gebouwde huizen en kronkelende straatjes, terwijl in Nederland de weidsheid van het landschap en dramatische luchten hem inspireerden. Zijn stillevens zijn bekend om hun zorgvuldige stofuitdrukking en naakten om de gedetailleerde weergave van de huid.

Définir une alerte de recherche
Définissez une alerte de recherche pour être informé lorsque de nouveaux objets correspondant à votre recherche sont disponibles.

Cet objet a été présenté dans

                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    

Comment acheter sur Catawiki ?

En savoir plus sur notre Protection des acheteurs

   1. Découvrez des objets d’exception

   Découvrez des milliers d'objets d'exception sélectionnés par nos experts. Consultez les photos, les informations détaillées et la valeur estimée de chaque objet d'exception. 

   2. Faites la meilleure offre

   Trouvez l’objet de vos rêves et faites l’offre la plus élevée. Vous pouvez suivre la vente jusqu'à sa clôture ou laisser notre système faire les offres à votre place. Il vous suffit de fixer une enchère maximale correspondant au montant que vous souhaitez payer. 

   3. Effectuez un paiement sécurisé

   Réglez votre objet d'exception et nous garderons votre paiement en toute sécurité jusqu’à ce que vous ayez bien reçu votre objet d’exception. Toutes les transactions sont effectuées par un système de paiement de confiance. 

Vous souhaitez vendre un objet similaire ?

Que vous débutiez dans les ventes en ligne ou que vous soyez vendeur professionnel, nous pouvons vous aider à gagner plus d'argent pour vos objets d'exception.

Vendez votre objet