84730991

Plus disponible
Eduard Karsen (1860-1941) - Boerderij
Offres terminées
Il y a 5 semaines

Eduard Karsen (1860-1941) - Boerderij

Johann Eduard ('Ed') Karsen (Amsterdam, 10 maart 1860 – aldaar, 31 oktober 1941) was een Nederlands kunstschilder. Hij behoorde tot de beweging van de Tachtigers. Het mysterieuze, poëtische karakter van de schilderijen van Karsen, de 'schilder van de vroege avond', sloot aan bij het werk van de Tachtigers. Zijn stijl doet denken aan de Haagse School, waarbij de invloed van Breitner duidelijk herkenbaar is. Hij schilderde vooral stads- en dorpsgezichten en boerderijen in het 'stille schemeruur' van de ochtend of avond. Menselijke aanwezigheid is in zijn werk tot een minimum beperkt. Kunsthistoricus en directeur van het Kröller-Müller Museum Bram Hammacher schreef in 1947 in zijn met de P.C. Hooft-prijs bekroonde boek Eduard Karsen en zijn vader Kaspar: "Karsen geeft zich nooit geheel aan de dingen; hij ziet ze aan, maar hij verlangt wat anders, zijn ziel leeft elders. Hij verwondert zich dingen te vinden zoals ze zijn. Over hem komt, wat over ieder van ons wel komt en wat herhaaldelijk in kinderen is: de bevreemding. Vreemd al die dingen en mensen, vreemd die huizen, je kent het leven wel, maar vandaag is het of je voor het eerst ziet". Signatuur: Rechterzijde op het hek gesigneerd Conditie: Het schilderij is in een goede staat Schoongemaakt door Louis Derijks in 1994 Afmetingen doek 60 x 41 cm Provenance: -Afkomstig uit een particuliere collectie - Kunsthandel Beckers Bezichtiging is uiteraard mogelijk. Daarnaast beschikken wij over onze eigen in-house lijstenmakerij, die zijn 85e jubileumjaar viert. Verder maken wij gebruik van restauratoren uit de brancheorganisatie: 'Restauratoren Nederland'. Mocht u hiervan gebruiken willen maken dan horen wij dit uiteraard graag.

84730991

Plus disponible
Eduard Karsen (1860-1941) - Boerderij

Eduard Karsen (1860-1941) - Boerderij

Johann Eduard ('Ed') Karsen (Amsterdam, 10 maart 1860 – aldaar, 31 oktober 1941) was een Nederlands kunstschilder. Hij behoorde tot de beweging van de Tachtigers.
Het mysterieuze, poëtische karakter van de schilderijen van Karsen, de 'schilder van de vroege avond', sloot aan bij het werk van de Tachtigers. Zijn stijl doet denken aan de Haagse School, waarbij de invloed van Breitner duidelijk herkenbaar is. Hij schilderde vooral stads- en dorpsgezichten en boerderijen in het 'stille schemeruur' van de ochtend of avond. Menselijke aanwezigheid is in zijn werk tot een minimum beperkt.

Kunsthistoricus en directeur van het Kröller-Müller Museum Bram Hammacher schreef in 1947 in zijn met de P.C. Hooft-prijs bekroonde boek Eduard Karsen en zijn vader Kaspar: "Karsen geeft zich nooit geheel aan de dingen; hij ziet ze aan, maar hij verlangt wat anders, zijn ziel leeft elders. Hij verwondert zich dingen te vinden zoals ze zijn. Over hem komt, wat over ieder van ons wel komt en wat herhaaldelijk in kinderen is: de bevreemding. Vreemd al die dingen en mensen, vreemd die huizen, je kent het leven wel, maar vandaag is het of je voor het eerst ziet".

Signatuur: Rechterzijde op het hek gesigneerd

Conditie: Het schilderij is in een goede staat
Schoongemaakt door Louis Derijks in 1994

Afmetingen doek 60 x 41 cm

Provenance:
-Afkomstig uit een particuliere collectie
- Kunsthandel Beckers

Bezichtiging is uiteraard mogelijk. Daarnaast beschikken wij over onze eigen in-house lijstenmakerij, die zijn 85e jubileumjaar viert. Verder maken wij gebruik van restauratoren uit de brancheorganisatie: 'Restauratoren Nederland'. Mocht u hiervan gebruiken willen maken dan horen wij dit uiteraard graag.

Définir une alerte de recherche
Définissez une alerte de recherche pour être informé lorsque de nouveaux objets correspondant à votre recherche sont disponibles.

Cet objet a été présenté dans

                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    

Comment acheter sur Catawiki ?

En savoir plus sur notre Protection des acheteurs

   1. Découvrez des objets d’exception

   Découvrez des milliers d'objets d'exception sélectionnés par nos experts. Consultez les photos, les informations détaillées et la valeur estimée de chaque objet d'exception. 

   2. Faites la meilleure offre

   Trouvez l’objet de vos rêves et faites l’offre la plus élevée. Vous pouvez suivre la vente jusqu'à sa clôture ou laisser notre système faire les offres à votre place. Il vous suffit de fixer une enchère maximale correspondant au montant que vous souhaitez payer. 

   3. Effectuez un paiement sécurisé

   Réglez votre objet d'exception et nous garderons votre paiement en toute sécurité jusqu’à ce que vous ayez bien reçu votre objet d’exception. Toutes les transactions sont effectuées par un système de paiement de confiance. 

Vous souhaitez vendre un objet similaire ?

Que vous débutiez dans les ventes en ligne ou que vous soyez vendeur professionnel, nous pouvons vous aider à gagner plus d'argent pour vos objets d'exception.

Vendez votre objet