N. 84763977

Venduto
BSA - B50 - Victor - MX - 500 cc - 1971
Offerta finale
8.250 €
3 settimane fa

BSA - B50 - Victor - MX - 500 cc - 1971

Uit Prive Verzameling: BSA B50 MX in ongerestaureerde staat, geheel origineel en matching numbers. De banden en velgen zijn in zeer goede staat. Recent onderhoud ondergaan. Slijtdelen in goede staat. Verzamelaars object. De BSA B50 MX was de laatste wedstrijdmotorfiets ooit gebouwd door BSA, een trotse Britse motorfietsfabrikant die in zijn decennialange geschiedenis een duizelingwekkend aantal racewinnende motorfietsen had gebouwd. Zoals de naam al doet vermoeden was de B50 MX de motorcrossversie van de standaard B50. Hij was exclusief ontworpen voor offroad-wedstrijden met zoveel mogelijk gewichtsbesparing. De uiteindelijke productiemotorfiets woog op ongeveer 300 lbs of 136 kg. De B50 wordt aangedreven door een eencilinder, viertakt, luchtgekoelde 499cc OHV-eenheidsmotor die 34 pk produceert en via een transmissie met 4 versnellingen vermogen naar het achterwiel stuurt. Het model maakt gebruik van een duplex-wiegframe van stalen buizen met olie opgeslagen in de bovenbuis, en heeft standaard trommelremmen voor en achter. BSA produceerde de B50 in drie verschillende modelvarianten, de BSA B50SS (Street Scrambler), de BSA B50T (Trail) en de BSA B50MX (Motocross). De productie duurde van 1971 tot 1973, waarna BSA ophield te functioneren, maar een klein aantal B50's werd nog steeds verkocht onder de naam Triumph TR5T Trophy. Ondanks de relatief lage productieaantallen behaalde de B50 toch enkele successen op het circuit dankzij speciaal aangepaste fietsen gebouwd door Mead & Tomkinson in Engeland. Deze motoren zouden de 24-uursrace van Zolder regelrecht winnen en klasseoverwinningen behalen in de Thruxton 500 Miler van 1971 en de 24 uur van Barcelona. Ze vestigden ook een klasseronderecord in de Production Isle of Man TT. Tegen de tijd dat BSA in 1971 de B50-serie motorfietsen op de markt bracht, hadden de Britten tientallen jaren van dominantie genoten als een van 's werelds toonaangevende motorfietsproducenten en een van de meest succesvolle bouwers van viertakt-offroad-racemotoren. De originele veerpoten worden ook meegeleverd. Deze BSA B50 MX kan bekeken/opgehaald worden in de plaats Bruinisse, Nederland.

N. 84763977

Venduto
BSA - B50 - Victor - MX - 500 cc - 1971

BSA - B50 - Victor - MX - 500 cc - 1971

Uit Prive Verzameling: BSA B50 MX in ongerestaureerde staat, geheel origineel en matching numbers.

De banden en velgen zijn in zeer goede staat.
Recent onderhoud ondergaan.
Slijtdelen in goede staat.
Verzamelaars object.

De BSA B50 MX was de laatste wedstrijdmotorfiets ooit gebouwd door BSA, een trotse Britse motorfietsfabrikant die in zijn decennialange geschiedenis een duizelingwekkend aantal racewinnende motorfietsen had gebouwd.

Zoals de naam al doet vermoeden was de B50 MX de motorcrossversie van de standaard B50. Hij was exclusief ontworpen voor offroad-wedstrijden met zoveel mogelijk gewichtsbesparing. De uiteindelijke productiemotorfiets woog op ongeveer 300 lbs of 136 kg.

De B50 wordt aangedreven door een eencilinder, viertakt, luchtgekoelde 499cc OHV-eenheidsmotor die 34 pk produceert en via een transmissie met 4 versnellingen vermogen naar het achterwiel stuurt. Het model maakt gebruik van een duplex-wiegframe van stalen buizen met olie opgeslagen in de bovenbuis, en heeft standaard trommelremmen voor en achter.

BSA produceerde de B50 in drie verschillende modelvarianten, de BSA B50SS (Street Scrambler), de BSA B50T (Trail) en de BSA B50MX (Motocross). De productie duurde van 1971 tot 1973, waarna BSA ophield te functioneren, maar een klein aantal B50's werd nog steeds verkocht onder de naam Triumph TR5T Trophy.

Ondanks de relatief lage productieaantallen behaalde de B50 toch enkele successen op het circuit dankzij speciaal aangepaste fietsen gebouwd door Mead & Tomkinson in Engeland. Deze motoren zouden de 24-uursrace van Zolder regelrecht winnen en klasseoverwinningen behalen in de Thruxton 500 Miler van 1971 en de 24 uur van Barcelona. Ze vestigden ook een klasseronderecord in de Production Isle of Man TT.

Tegen de tijd dat BSA in 1971 de B50-serie motorfietsen op de markt bracht, hadden de Britten tientallen jaren van dominantie genoten als een van 's werelds toonaangevende motorfietsproducenten en een van de meest succesvolle bouwers van viertakt-offroad-racemotoren.

De originele veerpoten worden ook meegeleverd.

Deze BSA B50 MX kan bekeken/opgehaald worden in de plaats Bruinisse, Nederland.

Imposta un’allerta di ricerca
Imposta un’allerta di ricerca per ricevere una notifica quando sono disponibili nuove corrispondenze.

Questo oggetto era presente in

                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    

Come fare acquisti su Catawiki

Scopri di più sulla nostra Tutela degli acquirenti

   1. Scopri oggetti speciali

   Esplora migliaia di oggetti speciali selezionati da esperti. Osserva le foto, i dettagli e il valore stimato di ogni oggetto speciale. 

   2. Fai l’offerta più alta

   Trova qualcosa che ti interessa e fai l’offerta migliore. Puoi seguire l’asta fino alla fine o lasciare che il nostro sistema faccia le offerte per te. Non devi fare altro che impostare un’offerta per l’importo massimo che desideri pagare. 

   3. Paga in tutta sicurezza

   Effettua il tuo pagamento e noi lo terremo al sicuro finché il tuo oggetto speciale non sarà arrivato a destinazione sano e salvo. Utilizziamo un sistema di pagamento affidabile per gestire tutte le transazioni. 

Hai qualcosa di simile da vendere?

Possiamo aiutarti a guadagnare di più dai tuoi oggetti speciali, che tu venda professionalmente o sia nuovo nel mondo delle aste online.

Vendi il tuo oggetto