N. 84787099

Non più disponibile
Scultura, Sint Franciscus - 58 cm - Quercia
Offerte chiuse
2 settimane fa

Scultura, Sint Franciscus - 58 cm - Quercia

Prachtig vroege 19de eeuws neo-gotisch sculptuur dat Sint Franciscus voorstelt. Franciscus lijkt een stap vooruit te zetten, wat dynamiek toevoegt aan de compositie. Zijn rechterhand is naar voren uitgestoken, wat de indruk wekt dat hij vroeger iets vasthield – mogelijk een crucifix, een boek, of een ander religieus symbool dat belangrijk was in zijn leven en werk. De basis van het beeld is ruw bewerkt, waardoor het lijkt op een rotsige ondergrond, wat mogelijk verwijst naar Franciscus' connectie met de natuur. Hoewel het beeld grotendeels uit natuurhout bestaat, zijn er nog sporen van polychromie zichtbaar. Houtsoort is mogelijks eik. Franciscus van Assisi (1181-1226) was erg onder de indruk van het leed van melaatsen en bekeerde zich na een visioen van Christus. Hij zwoer armoede, was bijzonder vroom en dienstbaar, en hechtte groot belang aan de natuur, die volgens hem weergaf hoe de Schepper voor de mens wil zijn. Het sculptuur is in goede algemene staat met normale gebruikssporen. Merk de lichte schade op aan Franciscus' rechterhand. Onderaan voorzien van een label met 'Gent - Antiekbeurs van Vlaanderen - Sint Pietersabdij - 24april-3mei 1981' Bekijk aub goed de gedetailleerde foto’s, ze zijn deel van de beschrijving. Professioneel verpakt, verzonden met track & trace.

N. 84787099

Non più disponibile
Scultura, Sint Franciscus - 58 cm - Quercia

Scultura, Sint Franciscus - 58 cm - Quercia

Prachtig vroege 19de eeuws neo-gotisch sculptuur dat Sint Franciscus voorstelt.

Franciscus lijkt een stap vooruit te zetten, wat dynamiek toevoegt aan de compositie. Zijn rechterhand is naar voren uitgestoken, wat de indruk wekt dat hij vroeger iets vasthield – mogelijk een crucifix, een boek, of een ander religieus symbool dat belangrijk was in zijn leven en werk.

De basis van het beeld is ruw bewerkt, waardoor het lijkt op een rotsige ondergrond, wat mogelijk verwijst naar Franciscus' connectie met de natuur.

Hoewel het beeld grotendeels uit natuurhout bestaat, zijn er nog sporen van polychromie zichtbaar. Houtsoort is mogelijks eik.

Franciscus van Assisi (1181-1226) was erg onder de indruk van het leed van melaatsen en bekeerde zich na een visioen van Christus. Hij zwoer armoede, was bijzonder vroom en dienstbaar, en hechtte groot belang aan de natuur, die volgens hem weergaf hoe de Schepper voor de mens wil zijn.

Het sculptuur is in goede algemene staat met normale gebruikssporen. Merk de lichte schade op aan Franciscus' rechterhand. Onderaan voorzien van een label met 'Gent - Antiekbeurs van Vlaanderen - Sint Pietersabdij - 24april-3mei 1981'

Bekijk aub goed de gedetailleerde foto’s, ze zijn deel van de beschrijving.

Professioneel verpakt, verzonden met track & trace.

Imposta un’allerta di ricerca
Imposta un’allerta di ricerca per ricevere una notifica quando sono disponibili nuove corrispondenze.

Questo oggetto era presente in

                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    

Come fare acquisti su Catawiki

Scopri di più sulla nostra Tutela degli acquirenti

   1. Scopri oggetti speciali

   Esplora migliaia di oggetti speciali selezionati da esperti. Osserva le foto, i dettagli e il valore stimato di ogni oggetto speciale. 

   2. Fai l’offerta più alta

   Trova qualcosa che ti interessa e fai l’offerta migliore. Puoi seguire l’asta fino alla fine o lasciare che il nostro sistema faccia le offerte per te. Non devi fare altro che impostare un’offerta per l’importo massimo che desideri pagare. 

   3. Paga in tutta sicurezza

   Effettua il tuo pagamento e noi lo terremo al sicuro finché il tuo oggetto speciale non sarà arrivato a destinazione sano e salvo. Utilizziamo un sistema di pagamento affidabile per gestire tutte le transazioni. 

Hai qualcosa di simile da vendere?

Possiamo aiutarti a guadagnare di più dai tuoi oggetti speciali, che tu venda professionalmente o sia nuovo nel mondo delle aste online.

Vendi il tuo oggetto