N. 84911887

Venduto
Sveglie (3) -  Ottone, cellulosa, metallo fuso, vetro, smalto - 1900-1910
Offerta finale
€ 60
4 settimane fa

Sveglie (3) - Ottone, cellulosa, metallo fuso, vetro, smalto - 1900-1910

Drie antieke wekkers; 2 van het Duitse merk Junghans en een kleine van Pfeilkreuz, eveneens Duits. Eén van de wekkers van het merk Junghans is een zeer grote roodverkoperde en bewerkte, met bloemen versierde messing behuizing en gegoten pootjes en handgreep. Dit exemplaar heeft een prachtige gave cellulose wijzerplaat met geelkoperen kern en heeft een doorsnede van ca 21,5 cm. Zijn bel is op de buitenkant van de achterwand gemonteerd. Deze wekker loopt na opwinden en schudden van 3 naar 9 en omgekeerd, eventjes, maar stopt te snel weer. Hij wekt wel. De pootjes hebben het originele en dus goede model, maar lijken te zijn bijgemaakt. Deze grote Junghans wekker, model Prätorius, zal zijn gemaakt rond 1900. HxBxD=23x21,5x9,5cm. De middelste, de Junghans op bewerkte ronde voet en met eveneens bewerkte behuizing van messing loopt en wekt. Hij houdt het lopen een tijdje vol, tikt wat onregelmatig en blijft na een wat langere onbepaalde tijd, dus soms te snel, weer staan. De alarmering functioneert wel. Datering ca 1910. HxBxD=20x11x9cm. De kleinste, de roodverkoperde rechthoekige Pfeilkreuz , gemaakt rond 1910/1915, heeft een fraaie wit emaille wijzerplaat met merkteken en fluorescerende cijfers en wijzers. Dit fraai ogende klokje loopt na demontage van het uurwerkje en daarna aandrukken van een tandwiel soms ongeveer een half uur door, maar stopt er dan weer mee, waarna het klokje alleen weer gaat lopen na herhaling van de hulp via het tandwiel. Het zou dus kunnen zijn, dat de veer wat aan de zwakke kant is, maar er kan ook een andere, mij onbekende reden zijn. De veer van het wekkerdeel is stuk of los. De alarmering werkt dus niet. HxBxD=10x5,7x5,5cm. Om de bij de drie omschreven aanwezige hiaten worden de antieke wekkers aangeboden als restauratieobjecten. De klokjes mogen worden gehaald (Surhuisterveen, Frl), maar goed verpakt en aangetekend verzenden met PostNL kan ook.

N. 84911887

Venduto
Sveglie (3) -  Ottone, cellulosa, metallo fuso, vetro, smalto - 1900-1910

Sveglie (3) - Ottone, cellulosa, metallo fuso, vetro, smalto - 1900-1910

Drie antieke wekkers; 2 van het Duitse merk Junghans en een kleine van Pfeilkreuz, eveneens Duits. Eén van de wekkers van het merk Junghans is een zeer grote roodverkoperde en bewerkte, met bloemen versierde messing behuizing en gegoten pootjes en handgreep. Dit exemplaar heeft een prachtige gave cellulose wijzerplaat met geelkoperen kern en heeft een doorsnede van ca 21,5 cm. Zijn bel is op de buitenkant van de achterwand gemonteerd. Deze wekker loopt na opwinden en schudden van 3 naar 9 en omgekeerd, eventjes, maar stopt te snel weer. Hij wekt wel. De pootjes hebben het originele en dus goede model, maar lijken te zijn bijgemaakt.
Deze grote Junghans wekker, model Prätorius, zal zijn gemaakt rond 1900. HxBxD=23x21,5x9,5cm.
De middelste, de Junghans op bewerkte ronde voet en met eveneens bewerkte behuizing van messing loopt en wekt. Hij houdt het lopen een tijdje vol, tikt wat onregelmatig en blijft na een wat langere onbepaalde tijd, dus soms te snel, weer staan. De alarmering functioneert wel. Datering ca 1910. HxBxD=20x11x9cm.
De kleinste, de roodverkoperde rechthoekige Pfeilkreuz , gemaakt rond 1910/1915, heeft een fraaie wit emaille wijzerplaat met merkteken en fluorescerende cijfers en wijzers. Dit fraai ogende klokje loopt na demontage van het uurwerkje en daarna aandrukken van een tandwiel soms ongeveer een half uur door, maar stopt er dan weer mee, waarna het klokje alleen weer gaat lopen na herhaling van de hulp via het tandwiel. Het zou dus kunnen zijn, dat de veer wat aan de zwakke kant is, maar er kan ook een andere, mij onbekende reden zijn. De veer van het wekkerdeel is stuk of los. De alarmering werkt dus niet. HxBxD=10x5,7x5,5cm. Om de bij de drie omschreven aanwezige hiaten worden de antieke wekkers aangeboden als restauratieobjecten.


De klokjes mogen worden gehaald (Surhuisterveen, Frl), maar goed verpakt en aangetekend verzenden met PostNL kan ook.


Imposta un’allerta di ricerca
Imposta un’allerta di ricerca per ricevere una notifica quando sono disponibili nuove corrispondenze.

Questo oggetto era presente in

                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    

Come fare acquisti su Catawiki

Scopri di più sulla nostra Tutela degli acquirenti

   1. Scopri oggetti speciali

   Esplora migliaia di oggetti speciali selezionati da esperti. Osserva le foto, i dettagli e il valore stimato di ogni oggetto speciale. 

   2. Fai l’offerta più alta

   Trova qualcosa che ti interessa e fai l’offerta migliore. Puoi seguire l’asta fino alla fine o lasciare che il nostro sistema faccia le offerte per te. Non devi fare altro che impostare un’offerta per l’importo massimo che desideri pagare. 

   3. Paga in tutta sicurezza

   Effettua il tuo pagamento e noi lo terremo al sicuro finché il tuo oggetto speciale non sarà arrivato a destinazione sano e salvo. Utilizziamo un sistema di pagamento affidabile per gestire tutte le transazioni. 

Hai qualcosa di simile da vendere?

Possiamo aiutarti a guadagnare di più dai tuoi oggetti speciali, che tu venda professionalmente o sia nuovo nel mondo delle aste online.

Vendi il tuo oggetto