N. 85069549

Venduto
Bommel en Tom Poes - Professor J. Sickbock - 1 Statuetta (1942) - Prima edizione - 1942
Offerta finale
€ 241
5 settimane fa

Bommel en Tom Poes - Professor J. Sickbock - 1 Statuetta (1942) - Prima edizione - 1942

Professor J. Sickbock van OTEX (1942) Zeer exclusief en extreem zeldzaam aanbod van de vroegste Tom Poes-merchandising van Marten Toonder. Zie ook drie andere beeldjes uit deze reeks in deze veiling! In 1942 bracht de firma OTEX (speelgoedfabriek uit Oisterwijk) een van de eerste set figuurtjes uit met zeven Bommelfiguren. Professor Sickbock was één uit die reeks. Midden in de oorlog werden deze in zeer fragiel klei vervaardigd met elk een of meerdere ijzeren staven erin voor de stevigheid. Ze zijn allemaal met de hand beschilderd. Afhankelijk van de artiest waren deze mooi en gedetailleerd beschilderd of vrij lomp en amateuristisch. Niet alleen de afwerking kon verschillen, maar ook de kleuren. Toevallig zijn al deze beeldjes extreem mooi en gedetailleerd beschilderd met oog voor de correcte vormgeving (zie ook mijn andere aanbod)! En het is bovendien niet overgeschilderd wat ook nog regelmatig voorkomt. Het is extreem zeldzaam hiervan nog eentje in bezit te krijgen omdat ze nagenoeg allemaal gesneuveld zijn en hierna weggegooid. Dit is nog een van de weinige overlevenden met de inmiddels zeer respectabele leeftijd van 82 jaar! De Bommel-merchandising bibliograaf, Rob van Zandbrink, heeft deze destijds gecatalogiseerd onder SV 112 en hadden toen al een extreem hoge waarde. Hij schreef: “Tegenwoordig zijn deze beeldjes zeldzaam en zijn ze felbegeerde verzamelobjecten”. Dit alles maakt dit exemplaar zelfs voor de meest doorgewinterde Bommel en Tom Poes-verzamelaars een extreem begeerd beeldje. Zie ook de volgende beeldjes in deze veiling (apart aangeboden): - Hocus P. Pas - Wammes Waggel - Wal Rus Formaat van dit beeldje, Professor Sickbock: 14 cm hoog Weegt 67 gram In nog goede staat, met logische gebreken en slijtage voor zijn leeftijd. Er zit wat vilt onder de basis omdat Sickbock anders te scheef staat (valt echter zonder vilt ook niet om). Foto’s zijn integraal onderdeel van deze staatomschrijving. Veel succes met bieden! Wordt goed verpakt en met Track & Trace verzonden.

N. 85069549

Venduto
Bommel en Tom Poes - Professor J. Sickbock - 1 Statuetta (1942) - Prima edizione - 1942

Bommel en Tom Poes - Professor J. Sickbock - 1 Statuetta (1942) - Prima edizione - 1942

Professor J. Sickbock van OTEX (1942)

Zeer exclusief en extreem zeldzaam aanbod van de vroegste Tom Poes-merchandising van Marten Toonder. Zie ook drie andere beeldjes uit deze reeks in deze veiling!

In 1942 bracht de firma OTEX (speelgoedfabriek uit Oisterwijk) een van de eerste set figuurtjes uit met zeven Bommelfiguren. Professor Sickbock was één uit die reeks.

Midden in de oorlog werden deze in zeer fragiel klei vervaardigd met elk een of meerdere ijzeren staven erin voor de stevigheid.

Ze zijn allemaal met de hand beschilderd. Afhankelijk van de artiest waren deze mooi en gedetailleerd beschilderd of vrij lomp en amateuristisch. Niet alleen de afwerking kon verschillen, maar ook de kleuren.

Toevallig zijn al deze beeldjes extreem mooi en gedetailleerd beschilderd met oog voor de correcte vormgeving (zie ook mijn andere aanbod)! En het is bovendien niet overgeschilderd wat ook nog regelmatig voorkomt.

Het is extreem zeldzaam hiervan nog eentje in bezit te krijgen omdat ze nagenoeg allemaal gesneuveld zijn en hierna weggegooid. Dit is nog een van de weinige overlevenden met de inmiddels zeer respectabele leeftijd van 82 jaar!

De Bommel-merchandising bibliograaf, Rob van Zandbrink, heeft deze destijds gecatalogiseerd onder SV 112 en hadden toen al een extreem hoge waarde. Hij schreef:

“Tegenwoordig zijn deze beeldjes zeldzaam en zijn ze felbegeerde verzamelobjecten”.

Dit alles maakt dit exemplaar zelfs voor de meest doorgewinterde Bommel en Tom Poes-verzamelaars een extreem begeerd beeldje.

Zie ook de volgende beeldjes in deze veiling (apart aangeboden):
- Hocus P. Pas
- Wammes Waggel
- Wal Rus

Formaat van dit beeldje, Professor Sickbock:
14 cm hoog
Weegt 67 gram

In nog goede staat, met logische gebreken en slijtage voor zijn leeftijd. Er zit wat vilt onder de basis omdat Sickbock anders te scheef staat (valt echter zonder vilt ook niet om). Foto’s zijn integraal onderdeel van deze staatomschrijving.

Veel succes met bieden!

Wordt goed verpakt en met Track & Trace verzonden.

Imposta un’allerta di ricerca
Imposta un’allerta di ricerca per ricevere una notifica quando sono disponibili nuove corrispondenze.

Questo oggetto era presente in

                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    

Come fare acquisti su Catawiki

Scopri di più sulla nostra Tutela degli acquirenti

   1. Scopri oggetti speciali

   Esplora migliaia di oggetti speciali selezionati da esperti. Osserva le foto, i dettagli e il valore stimato di ogni oggetto speciale. 

   2. Fai l’offerta più alta

   Trova qualcosa che ti interessa e fai l’offerta migliore. Puoi seguire l’asta fino alla fine o lasciare che il nostro sistema faccia le offerte per te. Non devi fare altro che impostare un’offerta per l’importo massimo che desideri pagare. 

   3. Paga in tutta sicurezza

   Effettua il tuo pagamento e noi lo terremo al sicuro finché il tuo oggetto speciale non sarà arrivato a destinazione sano e salvo. Utilizziamo un sistema di pagamento affidabile per gestire tutte le transazioni. 

Hai qualcosa di simile da vendere?

Possiamo aiutarti a guadagnare di più dai tuoi oggetti speciali, che tu venda professionalmente o sia nuovo nel mondo delle aste online.

Vendi il tuo oggetto