N. 75818101

Venduti
Yamaha - HL - 500 cc - 1978
Offerta finale
€ 8,500
22 settimane fa

Yamaha - HL - 500 cc - 1978

Yamaha HL500 1978 in ongerestaureerde staat met de eerste banden. Deze HL500 start en rijdt zoals het hoort. Zowel de motor, remmen, ketting en tandwielen en uitlaat verkeren in uitmuntende staat. Deze Yamaha heeft geen deuken in de tank, wat mooi toont. Alles is geheel in originele staat. Tevens heeft deze HL de bekende modificaties al gehad. De HL500 is 25 jaar van dezelfde eigenaar geweest, en is altijd met liefde behandeld. Zie hieronder een recent filmpje met draaiende motor. https://www.youtube.com/shorts/OUGJ26JKtpk EEN KORTE GESCHIEDENIS VAN DE YAMAHA HL500: De Yamaha HL500 was een ongelooflijk belangrijke motorfiets voor het Japanse merk. Des te opmerkelijker door het feit dat hij niet daadwerkelijk door Yamaha was gebouwd of ontworpen. De HL500 begon als een idee in de geest van de Zweedse motorcrosslegendes Torsten Hallman en Sten Lundin in 1975. Toen ze allebei voor het Zweedse Yamaha werkten. De twee mannen kwamen foto's en specificaties tegen van de Yamaha XT500 op de Amerikaanse markt, en ze vroegen zich af of ze er een motorcrosser van konden maken. Ze vroegen een motorfiets aan bij Yamaha, maar werden afgewezen. Yamaha zag er geen enkel nut in om een ​​motorfiets naar Zweden te sturen die niet in Zweden verkocht zou worden. In plaats van verder te gaan met andere dingen, groeven de twee mannen zich in, en Hallman slaagde erin een gebruikte XT500 te bemachtigen van een Amerikaanse deelnemer aan de Six Days Trials van 1975 in Groot-Brittannië. Nadat ze de modder en het gras van hun nieuwe aanwinst hadden schoongemaakt, stripten Hallman en Lundin de motorfiets terug tot de kale onderdelen en gooiden ze bijna alles weg, behalve de motor. De twee mannen herkenden onmiddellijk dat het originele frame te zwaar was, dus kochten ze een lichtgewicht Husqvarna-crossframe. Voor de fiets werd een op maat gemaakte aluminium achterbrug gemaakt, achteraan werden Fox Air-schokdempers gemonteerd en vooraan werd een Simons-vork gebruikt. Deze nieuwe creatie woog slechts 247 lbs en bood 11 inch veerweg zowel voor als achter. Hallman en Lundin waren erin geslaagd hun nieuwe HL500 61 lbs lichter te maken dan de originele Yamaha XT500. Deze Yamaha HL500 kan bekeken/opgehaald worden in de plaats Bruinisse, Nederland.

N. 75818101

Venduti
Yamaha - HL - 500 cc - 1978

Yamaha - HL - 500 cc - 1978

Yamaha HL500 1978 in ongerestaureerde staat met de eerste banden.

Deze HL500 start en rijdt zoals het hoort.
Zowel de motor, remmen, ketting en tandwielen en uitlaat verkeren in uitmuntende staat.
Deze Yamaha heeft geen deuken in de tank, wat mooi toont.
Alles is geheel in originele staat.

Tevens heeft deze HL de bekende modificaties al gehad.

De HL500 is 25 jaar van dezelfde eigenaar geweest, en is altijd met liefde behandeld.

Zie hieronder een recent filmpje met draaiende motor.
https://www.youtube.com/shorts/OUGJ26JKtpk

EEN KORTE GESCHIEDENIS VAN DE YAMAHA HL500:
De Yamaha HL500 was een ongelooflijk belangrijke motorfiets voor het Japanse merk. Des te opmerkelijker door het feit dat hij niet daadwerkelijk door Yamaha was gebouwd of ontworpen. De HL500 begon als een idee in de geest van de Zweedse motorcrosslegendes Torsten Hallman en Sten Lundin in 1975.
Toen ze allebei voor het Zweedse Yamaha werkten.

De twee mannen kwamen foto's en specificaties tegen van de Yamaha XT500 op de Amerikaanse markt, en ze vroegen zich af of ze er een motorcrosser van konden maken. Ze vroegen een motorfiets aan bij Yamaha, maar werden afgewezen. Yamaha zag er geen enkel nut in om een ​​motorfiets naar Zweden te sturen die niet in Zweden verkocht zou worden.

In plaats van verder te gaan met andere dingen, groeven de twee mannen zich in, en Hallman slaagde erin een gebruikte XT500 te bemachtigen van een Amerikaanse deelnemer aan de Six Days Trials van 1975 in Groot-Brittannië. Nadat ze de modder en het gras van hun nieuwe aanwinst hadden schoongemaakt, stripten Hallman en Lundin de motorfiets terug tot de kale onderdelen en gooiden ze bijna alles weg, behalve de motor.

De twee mannen herkenden onmiddellijk dat het originele frame te zwaar was, dus kochten ze een lichtgewicht Husqvarna-crossframe. Voor de fiets werd een op maat gemaakte aluminium achterbrug gemaakt, achteraan werden Fox Air-schokdempers gemonteerd en vooraan werd een Simons-vork gebruikt. Deze nieuwe creatie woog slechts 247 lbs en bood 11 inch veerweg zowel voor als achter. Hallman en Lundin waren erin geslaagd hun nieuwe HL500 61 lbs lichter te maken dan de originele Yamaha XT500.

Deze Yamaha HL500 kan bekeken/opgehaald worden in de plaats Bruinisse, Nederland.

Imposta un’allerta di ricerca
Imposta un’allerta di ricerca per ricevere una notifica quando sono disponibili nuove corrispondenze.

Questo oggetto era presente in

                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    

Come fare acquisti su Catawiki

Scopri di più sulla nostra Tutela degli acquirenti

   1. Scopri oggetti speciali

   Esplora migliaia di oggetti speciali selezionati da esperti. Osserva le foto, i dettagli e il valore stimato di ogni oggetto speciale. 

   2. Fai l’offerta più alta

   Trova qualcosa che ti interessa e fai l’offerta migliore. Puoi seguire l’asta fino alla fine o lasciare che il nostro sistema faccia le offerte per te. Non devi fare altro che impostare un’offerta per l’importo massimo che desideri pagare. 

   3. Paga in tutta sicurezza

   Effettua il tuo pagamento e noi lo terremo al sicuro finché il tuo oggetto speciale non sarà arrivato a destinazione sano e salvo. Utilizziamo un sistema di pagamento affidabile per gestire tutte le transazioni. 

Hai qualcosa di simile da vendere?

Possiamo aiutarti a guadagnare di più dai tuoi oggetti speciali, che tu venda professionalmente o sia nuovo nel mondo delle aste online.

Vendi il tuo oggetto