N. 83110223

Venduti
Handgemaakt - TARKA & SULING fluiten - - Flauto - Bolivia e Bali (Senza Prezzo di Riserva)
Offerta finale
€ 101
3 settimane fa

Handgemaakt - TARKA & SULING fluiten - - Flauto - Bolivia e Bali (Senza Prezzo di Riserva)

2 prachtige vintage Mid Century houten fluiten. Het betreft de TARKA uit Bolivia en de SULING uit Bali. Met de hand gesneden in de jaren 1950-1960. De Tarka (Quechua, Aymara: tharqa) is een inheemse fluit uit de Andes. Meestal gemaakt van hout, het heeft 6 vingergaten, fipple aan het monduiteinde en vrij gat aan het verre uiteinde. De Tarka is een blokfluit, zoals een blokfluit, maar is relatief korter en vrij hoekig van vorm, vereist meer adem en heeft een donkerder, meer doordringend geluid. De Sulingfluit komt uit Indonesië, Maleisië en het zuiden van de Filipijnen. Het zijn over het algemeen een eindgeblazen bamboefluit met een geopende bodem en een gesloten knoop aan de bovenkant, waar een kleine wig is uitgesneden aan de achterkant van de bovenkant en iets langs de buis. Aan de bovenkant van de buis is een smalle rotanring aangebracht om de lucht via deze opening naar beneden in de fluit te leiden. Om deze reden wordt het open een 'ringfluit' genoemd. Hoewel bijna alle sulings van bamboe zijn gemaakt, is deze gemaakt van hout met houtsnijwerk van twee traditionele Balinese mythologische wezens. In het bovenste gedeelte, net boven de zes vingergaten, bevindt zich een afbeelding van Rangda, de vijand en demonenkoningin, moeder van alle geestenwachters. Aan de onderkant, net onder de vingergaten, bevindt zich een afbeelding van Barong, een panterachtig wezen dat wordt beschouwd als koning van de geesten en leider van de heerscharen van het goede. Afmetingen Taka: +/- 33 cm x 4 cm x 3 cm. Afmetingen Suling: =+/- 33 x 8 x 4.5 cm. Beide fluiten zijn in zeer nette staat. Dit kavel zal uiterst zorgvuldig worden verpakt en verzonden.

N. 83110223

Venduti
Handgemaakt - TARKA & SULING fluiten - - Flauto - Bolivia e Bali (Senza Prezzo di Riserva)

Handgemaakt - TARKA & SULING fluiten - - Flauto - Bolivia e Bali (Senza Prezzo di Riserva)

2 prachtige vintage Mid Century houten fluiten. Het betreft de TARKA uit Bolivia en de SULING uit Bali.
Met de hand gesneden in de jaren 1950-1960.

De Tarka (Quechua, Aymara: tharqa) is een inheemse fluit uit de Andes. Meestal gemaakt van hout, het heeft 6 vingergaten, fipple aan het monduiteinde en vrij gat aan het verre uiteinde.
De Tarka is een blokfluit, zoals een blokfluit, maar is relatief korter en vrij hoekig van vorm, vereist meer adem en heeft een donkerder, meer doordringend geluid.

De Sulingfluit komt uit Indonesië, Maleisië en het zuiden van de Filipijnen. Het zijn over het algemeen een eindgeblazen bamboefluit met een geopende bodem en een gesloten knoop aan de bovenkant, waar een kleine wig is uitgesneden aan de achterkant van de bovenkant en iets langs de buis. Aan de bovenkant van de buis is een smalle rotanring aangebracht om de lucht via deze opening naar beneden in de fluit te leiden. Om deze reden wordt het open een 'ringfluit' genoemd. Hoewel bijna alle sulings van bamboe zijn gemaakt, is deze gemaakt van hout met houtsnijwerk van twee traditionele Balinese mythologische wezens. In het bovenste gedeelte, net boven de zes vingergaten, bevindt zich een afbeelding van Rangda, de vijand en demonenkoningin, moeder van alle geestenwachters. Aan de onderkant, net onder de vingergaten, bevindt zich een afbeelding van Barong, een panterachtig wezen dat wordt beschouwd als koning van de geesten en leider van de heerscharen van het goede.

Afmetingen Taka: +/- 33 cm x 4 cm x 3 cm.
Afmetingen Suling: =+/- 33 x 8 x 4.5 cm.

Beide fluiten zijn in zeer nette staat.

Dit kavel zal uiterst zorgvuldig worden verpakt en verzonden.

Imposta un’allerta di ricerca
Imposta un’allerta di ricerca per ricevere una notifica quando sono disponibili nuove corrispondenze.

Questo oggetto era presente in

                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    

Come fare acquisti su Catawiki

Scopri di più sulla nostra Tutela degli acquirenti

   1. Scopri oggetti speciali

   Esplora migliaia di oggetti speciali selezionati da esperti. Osserva le foto, i dettagli e il valore stimato di ogni oggetto speciale. 

   2. Fai l’offerta più alta

   Trova qualcosa che ti interessa e fai l’offerta migliore. Puoi seguire l’asta fino alla fine o lasciare che il nostro sistema faccia le offerte per te. Non devi fare altro che impostare un’offerta per l’importo massimo che desideri pagare. 

   3. Paga in tutta sicurezza

   Effettua il tuo pagamento e noi lo terremo al sicuro finché il tuo oggetto speciale non sarà arrivato a destinazione sano e salvo. Utilizziamo un sistema di pagamento affidabile per gestire tutte le transazioni. 

Hai qualcosa di simile da vendere?

Possiamo aiutarti a guadagnare di più dai tuoi oggetti speciali, che tu venda professionalmente o sia nuovo nel mondo delle aste online.

Vendi il tuo oggetto