N. 84057543

Non più disponibile
Yamaha - RZV 500 R - NOS - #1251 - 1984
Offerte chiuse
2 settimane fa

Yamaha - RZV 500 R - NOS - #1251 - 1984

Een zeldzame 2-takt machine die alleen op de Japanse markt werd aangeboden en overal de aandacht trok. Dit volledig originele exemplaar heeft in 40 jaar tijd slechts 5 'duw'-kilometers afgelegd. De RZV500R verschilde van de RD/RZ500LC door een handgelast aluminium chassis, aluminium stuur, verstelbare voorvork met luchtondersteuning en een brandstofmeter, wat resulteerde in een machine die bijna 10 kg lichter was dan de meer gebruikelijke versie met stalen frame. Dit omdat de toelatingseisen van Japan destijds het noodzakelijk maakte voor Yamaha om de motor te begrenzen middels de carburateursproeiers en een huls in de uitlaten. Door het gewicht te verlagen waren de prestaties race-waardig. Deze machine met hogere specificaties werd alleen in Japan aangeboden en het totaal aantal gebouwde exemplaren bedroeg naar verluidt slechts 1900 exemplaren. Dit exemplaar betreft nr 1251. Deze RZV heeft in Japan in verschillende etelages gestaan als pronkstuk. En dat is het nog steeds na 40 jaar! Zoals de foto's laten zien is de bellypan tijdens vervoer beschadigd en 1 montagepunt van het rechterzijpaneel heeft een scheurtje. De banden vertonen scheurtjes maar zijn nog de eerste banden. Verder zie je op de tank wat krakelee. Dit is een bekend fenomeen. De motor komt met de twee sleutels, het gereedschapssetje en het bandje voor over het zadel indien je het als duo-zit gebruikt. Er zijn dus sporen van ouderdom op deze 40 jaar oude machine maar verder is dit een bijzonder mooi, compleet en vrij uniek exemplaar van deze toch al moeilijk te vinden machines. Een ware survivor dus. #febcampaign

N. 84057543

Non più disponibile
Yamaha - RZV 500 R - NOS - #1251 - 1984

Yamaha - RZV 500 R - NOS - #1251 - 1984

Een zeldzame 2-takt machine die alleen op de Japanse markt werd aangeboden en overal de aandacht trok. Dit volledig originele exemplaar heeft in 40 jaar tijd slechts 5 'duw'-kilometers afgelegd.

De RZV500R verschilde van de RD/RZ500LC door een handgelast aluminium chassis, aluminium stuur, verstelbare voorvork met luchtondersteuning en een brandstofmeter, wat resulteerde in een machine die bijna 10 kg lichter was dan de meer gebruikelijke versie met stalen frame. Dit omdat de toelatingseisen van Japan destijds het noodzakelijk maakte voor Yamaha om de motor te begrenzen middels de carburateursproeiers en een huls in de uitlaten. Door het gewicht te verlagen waren de prestaties race-waardig.

Deze machine met hogere specificaties werd alleen in Japan aangeboden en het totaal aantal gebouwde exemplaren bedroeg naar verluidt slechts 1900 exemplaren. Dit exemplaar betreft nr 1251.

Deze RZV heeft in Japan in verschillende etelages gestaan als pronkstuk. En dat is het nog steeds na 40 jaar! Zoals de foto's laten zien is de bellypan tijdens vervoer beschadigd en 1 montagepunt van het rechterzijpaneel heeft een scheurtje. De banden vertonen scheurtjes maar zijn nog de eerste banden. Verder zie je op de tank wat krakelee. Dit is een bekend fenomeen. De motor komt met de twee sleutels, het gereedschapssetje en het bandje voor over het zadel indien je het als duo-zit gebruikt.

Er zijn dus sporen van ouderdom op deze 40 jaar oude machine maar verder is dit een bijzonder mooi, compleet en vrij uniek exemplaar van deze toch al moeilijk te vinden machines. Een ware survivor dus.

#febcampaign

Imposta un’allerta di ricerca
Imposta un’allerta di ricerca per ricevere una notifica quando sono disponibili nuove corrispondenze.

Questo oggetto era presente in

                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    

Come fare acquisti su Catawiki

Scopri di più sulla nostra Tutela degli acquirenti

   1. Scopri oggetti speciali

   Esplora migliaia di oggetti speciali selezionati da esperti. Osserva le foto, i dettagli e il valore stimato di ogni oggetto speciale. 

   2. Fai l’offerta più alta

   Trova qualcosa che ti interessa e fai l’offerta migliore. Puoi seguire l’asta fino alla fine o lasciare che il nostro sistema faccia le offerte per te. Non devi fare altro che impostare un’offerta per l’importo massimo che desideri pagare. 

   3. Paga in tutta sicurezza

   Effettua il tuo pagamento e noi lo terremo al sicuro finché il tuo oggetto speciale non sarà arrivato a destinazione sano e salvo. Utilizziamo un sistema di pagamento affidabile per gestire tutte le transazioni. 

Hai qualcosa di simile da vendere?

Possiamo aiutarti a guadagnare di più dai tuoi oggetti speciali, che tu venda professionalmente o sia nuovo nel mondo delle aste online.

Vendi il tuo oggetto