N. 84843113

Non più disponibile
BSA - A7 Star Twin - 500 cc - 1953
Offerte chiuse
3 settimane fa

BSA - A7 Star Twin - 500 cc - 1953

Dit is de ultieme klassieke motorfiets met een schitterende originele patina, dat wil toch iedereen: Bij deze aangeboden een BSA A7 500cc Star Twin uit 1953 in een unieke toestand. Motorfiets is volledig in originele lak, maar door de jaren heen is hier een prachtig patina ontstaan. Betreft een zogenaamd plunger frame. Op een zeer klein gaatje in het voorspatbord na nergens echt roestig, enkel zeer oppervlakkig. Het frame en alle aanbouwdelen bevinden zich eigenlijk in een bijzonder goede staat. Het verhaal gaat dat hij van de eerste eigenaar uit Zweden afkomstig is, aantonen kan ik dat echter niet. Maar dat hij uitzonderlijk origineel is, staat vast. Het betreft een van oorsprong Zweedse motorfiets en als je goed kijkt kun je op het voorspatbord nog het handgeschilderde originele kenteken zien staan. Ook onder de inmiddels Nederlandse kentekenplaat bevindt zich nog het handgeschilderde Zweedse kenteken. Het motorblok en frame zijn matching, hij is dus echt "matching numbers" wat ook na te gaan is bij het VMCC archive in Groot Brittannië welke alle fabrieks gegevens hebben en waar een factory record op te vragen is. Technisch is hij echter absoluut niet wat hij op eerste indruk lijkt. Eigenlijk is bijna alles wel aangepakt, maar met de bedoeling hem zo origineel en onaangeroerd mogelijk te laten. Het motorblok en de versnellingsbak zijn volledig uit elkaar geweest en waar nodig gereviseerd, koppeling is hierbij uiteraard ook vervangen. Kabelboom is vervangen, nieuwe banden, remmen, tank gecoat, nieuw carburateur en nog het nodige andere kleine spul. De magneet ontsteking is door een specialist gereviseerd en van enkele modificaties voorzien om deze betrouwbaarder te maken. De BSA rijdt bijzonder goed en is door de sterke 500cc 2 cilinder leuk om te rijden. Komt ook makkelijk met het verkeer mee en maakt een erg mooi zwaar 2 cilinder geluid. Start makkelijk, zowel warm als koud en laat zich prima schakelen. Er zijn 2 kleine defecten bekend. De snelheidsmeter doet het niet, km stand telt wel op. De generator laadt niet, maar als je om de zoveel tijd de accu laad werkt de verlichting prima en is er gewoon mee te rijden. De motor heeft geen accu nodig om te rijden (magneet ontsteking). We proberen de motoren zo eerlijk en correct mogelijk te omschrijven maar het blijven gebruikte voertuigen dus er kan altijd iets zijn dat aandacht behoeft of enige gebruikssporen vertoont, dat is inherent aan gebruikte artikelen. En ook een druppel olie die lekt is niet ongewoon. Het is raadzaam om het voertuig eerst te bekijken alvorens te bieden om teleurstellingen achteraf te voorkomen. Voor een afspraak kunt u contact opnemen met Catawiki.

N. 84843113

Non più disponibile
BSA - A7 Star Twin - 500 cc - 1953

BSA - A7 Star Twin - 500 cc - 1953

Dit is de ultieme klassieke motorfiets met een schitterende originele patina, dat wil toch iedereen:

Bij deze aangeboden een BSA A7 500cc Star Twin uit 1953 in een unieke toestand. Motorfiets is volledig in originele lak, maar door de jaren heen is hier een prachtig patina ontstaan. Betreft een zogenaamd plunger frame.

Op een zeer klein gaatje in het voorspatbord na nergens echt roestig, enkel zeer oppervlakkig. Het frame en alle aanbouwdelen bevinden zich eigenlijk in een bijzonder goede staat.

Het verhaal gaat dat hij van de eerste eigenaar uit Zweden afkomstig is, aantonen kan ik dat echter niet. Maar dat hij uitzonderlijk origineel is, staat vast.
Het betreft een van oorsprong Zweedse motorfiets en als je goed kijkt kun je op het voorspatbord nog het handgeschilderde originele kenteken zien staan. Ook onder de inmiddels Nederlandse kentekenplaat bevindt zich nog het handgeschilderde Zweedse kenteken.

Het motorblok en frame zijn matching, hij is dus echt "matching numbers" wat ook na te gaan is bij het VMCC archive in Groot Brittannië welke alle fabrieks gegevens hebben en waar een factory record op te vragen is.

Technisch is hij echter absoluut niet wat hij op eerste indruk lijkt. Eigenlijk is bijna alles wel aangepakt, maar met de bedoeling hem zo origineel en onaangeroerd mogelijk te laten. Het motorblok en de versnellingsbak zijn volledig uit elkaar geweest en waar nodig gereviseerd, koppeling is hierbij uiteraard ook vervangen. Kabelboom is vervangen, nieuwe banden, remmen, tank gecoat, nieuw carburateur en nog het nodige andere kleine spul. De magneet ontsteking is door een specialist gereviseerd en van enkele modificaties voorzien om deze betrouwbaarder te maken.

De BSA rijdt bijzonder goed en is door de sterke 500cc 2 cilinder leuk om te rijden. Komt ook makkelijk met het verkeer mee en maakt een erg mooi zwaar 2 cilinder geluid. Start makkelijk, zowel warm als koud en laat zich prima schakelen.

Er zijn 2 kleine defecten bekend. De snelheidsmeter doet het niet, km stand telt wel op. De generator laadt niet, maar als je om de zoveel tijd de accu laad werkt de verlichting prima en is er gewoon mee te rijden. De motor heeft geen accu nodig om te rijden (magneet ontsteking).

We proberen de motoren zo eerlijk en correct mogelijk te omschrijven maar het blijven gebruikte voertuigen dus er kan altijd iets zijn dat aandacht behoeft of enige gebruikssporen vertoont, dat is inherent aan gebruikte artikelen. En ook een druppel olie die lekt is niet ongewoon.

Het is raadzaam om het voertuig eerst te bekijken alvorens te bieden om teleurstellingen achteraf te voorkomen. Voor een afspraak kunt u contact opnemen met Catawiki.

Imposta un’allerta di ricerca
Imposta un’allerta di ricerca per ricevere una notifica quando sono disponibili nuove corrispondenze.

Questo oggetto era presente in

                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    

Come fare acquisti su Catawiki

Scopri di più sulla nostra Tutela degli acquirenti

   1. Scopri oggetti speciali

   Esplora migliaia di oggetti speciali selezionati da esperti. Osserva le foto, i dettagli e il valore stimato di ogni oggetto speciale. 

   2. Fai l’offerta più alta

   Trova qualcosa che ti interessa e fai l’offerta migliore. Puoi seguire l’asta fino alla fine o lasciare che il nostro sistema faccia le offerte per te. Non devi fare altro che impostare un’offerta per l’importo massimo che desideri pagare. 

   3. Paga in tutta sicurezza

   Effettua il tuo pagamento e noi lo terremo al sicuro finché il tuo oggetto speciale non sarà arrivato a destinazione sano e salvo. Utilizziamo un sistema di pagamento affidabile per gestire tutte le transazioni. 

Hai qualcosa di simile da vendere?

Possiamo aiutarti a guadagnare di più dai tuoi oggetti speciali, che tu venda professionalmente o sia nuovo nel mondo delle aste online.

Vendi il tuo oggetto