Not registered yet?
By creating your free Catawiki account, you’ll be able to bid on any of our 75,000 special objects up for auction every week.
orSign in

No. 77284619

No longer available
Jaguar - E-Type SI 3.8 New York Motorshow 1962 - 1962
Bidding closed
12 weeks ago

Jaguar - E-Type SI 3.8 New York Motorshow 1962 - 1962

Dit is zonder twijfel een van de meest iconische vroege sportauto’s van de 20e eeuw: Jaguar E-Type Series 1 - De auto stond op de 1962 New York Motor Show (bevestigd door Jaguar); - Het is een vroege -veelgezochte- 3.8 E-Type, Eerste serie; - Matching Numbers motor; - Vele zeldzame details; - Uitstekend roestvrij chassis; Uitstekende restauratie nog mooi zichtbaar: Waarschijnlijk ergens in de 90er jaren is de auto grondig gerestaureerd. Het originele kleurschema is toen veranderd van crème met donkerblauw interieur naar rood met biscuit. De lak is nog netjes en goed vol van kleur. De pasnaden zijn keurig met lichte afwijking wat niet onlogisch is voor een oudere restauratie. De sierlijsten en overige chroomwerk zijn nog in keurige conditie. Koplampen zijn helder. Het interieur voelt als patina in goede conditie maar is dus niet origineel. De bekleding heeft zichtbare gebruikssporen die uitstekend passend bij het karakter van de auto en de oudere restauratie. De overige delen van het interieur zijn in orde. De restauratie heeft de auto goed gedaan: DE E-type rijdt en voelt goed. JDHT certificaat (met daarop de bevestiging van de 1962 NY motor show); Onder de motorkap ligt de volledige originele 265 PK 3.8 L in lijn met een topsnelheid van 246 km/h, met 3 SU carburateurs. Deze motor is de meest gewilde van de Jaguar motoren uit die periode. Ook hier weer: alles bevestigd op het JDHT-certificaat. Gewicht van de auto is 1234 Kg. De auto staat op NL kenteken en kan dus gemakkelijk overal in Europa geïmporteerd worden. Kortom een heerlijke goed rijdende auto die de restauratie eer aan doet: klaar om mee te genieten. Het is raadzaam om het voertuig eerst te bekijken alvorens te bieden om teleurstellingen achteraf te voorkomen. De Jaguar is te bezichtigen in Nijmegen, Nederland. #VittoriaPiriaCollection

No. 77284619

No longer available
Jaguar - E-Type SI 3.8 New York Motorshow 1962 - 1962

Jaguar - E-Type SI 3.8 New York Motorshow 1962 - 1962

Dit is zonder twijfel een van de meest iconische vroege sportauto’s van de 20e eeuw: Jaguar E-Type Series 1

- De auto stond op de 1962 New York Motor Show (bevestigd door Jaguar);
- Het is een vroege -veelgezochte- 3.8 E-Type, Eerste serie;
- Matching Numbers motor;
- Vele zeldzame details;
- Uitstekend roestvrij chassis;

Uitstekende restauratie nog mooi zichtbaar: Waarschijnlijk ergens in de 90er jaren is de auto grondig gerestaureerd. Het originele kleurschema is toen veranderd van crème met donkerblauw interieur naar rood met biscuit.

De lak is nog netjes en goed vol van kleur. De pasnaden zijn keurig met lichte afwijking wat niet onlogisch is voor een oudere restauratie. De sierlijsten en overige chroomwerk zijn nog in keurige conditie. Koplampen zijn helder.

Het interieur voelt als patina in goede conditie maar is dus niet origineel. De bekleding heeft zichtbare gebruikssporen die uitstekend passend bij het karakter van de auto en de oudere restauratie. De overige delen van het interieur zijn in orde.

De restauratie heeft de auto goed gedaan: DE E-type rijdt en voelt goed.

JDHT certificaat (met daarop de bevestiging van de 1962 NY motor show);
Onder de motorkap ligt de volledige originele 265 PK 3.8 L in lijn met een topsnelheid van 246 km/h, met 3 SU carburateurs.

Deze motor is de meest gewilde van de Jaguar motoren uit die periode. Ook hier weer: alles bevestigd op het JDHT-certificaat.
Gewicht van de auto is 1234 Kg.

De auto staat op NL kenteken en kan dus gemakkelijk overal in Europa geïmporteerd worden.

Kortom een heerlijke goed rijdende auto die de restauratie eer aan doet: klaar om mee te genieten.

Het is raadzaam om het voertuig eerst te bekijken alvorens te bieden om teleurstellingen achteraf te voorkomen.

De Jaguar is te bezichtigen in Nijmegen, Nederland.

#VittoriaPiriaCollectionSet a search alert
Set a search alert to get notified when new matches are available.

This object was featured in

How to buy on Catawiki

Learn more about our Buyer Protection

   1. Discover something special

   Browse through thousands of special objects selected by experts. View the photos, details and estimated value of each special object. 

   2. Place the top bid

   Find something you love and place the top bid. You can follow the auction to the end or let our system do the bidding for you. All you have to do is set a bid for the maximum amount you want to pay. 

   3. Make a secure payment

   Pay for your special object and we’ll keep your payment secure until it arrives safe and sound. We use a trusted payment system to handle all transactions. 

Have something similar to sell?

Whether you're new to online auctions or sell professionally, we can help you earn more for your special objects.

Sell your object