No. 84420145

Sold
Benin luipaard - Sculpture - Edo - Benin
Final bid
€ 145
4 weeks ago

Benin luipaard - Sculpture - Edo - Benin

Het koninkrijk Benin, gelegen in het huidige Nigeria, staat bekend om zijn indrukwekkende bronskunst die teruggaat tot de 13e eeuw. De bronzen werken van Benin worden geprezen om hun vakmanschap, detail en historische betekenis. Ze dienden vaak als koninklijke insignes, decoraties voor paleizen en tempels, en als rituele objecten. De bronzen beelden uit het oude koninkrijk Benin worden traditioneel vervaardigd via een proces dat bekendstaat als de verloren-wasmethode. Dit proces vereist zowel vaardig vakmanschap als gedetailleerde kennis van metaalbewerkingstechnieken. Luipaarden hebben symbolische betekenissen in de Benin-cultuur, waaronder kracht, macht en koninklijkheid. Ze worden vaak afgebeeld in de kunst en mythologie van het koninkrijk. Dit specifieke luipaardbeeld heeft een patina en is zeer gedetailleerd bewerkt. Het bevat een patroon met concentrische cirkels met daartussen stippen.

No. 84420145

Sold
Benin luipaard - Sculpture - Edo - Benin

Benin luipaard - Sculpture - Edo - Benin

Het koninkrijk Benin, gelegen in het huidige Nigeria, staat bekend om zijn indrukwekkende bronskunst die teruggaat tot de 13e eeuw. De bronzen werken van Benin worden geprezen om hun vakmanschap, detail en historische betekenis. Ze dienden vaak als koninklijke insignes, decoraties voor paleizen en tempels, en als rituele objecten. De bronzen beelden uit het oude koninkrijk Benin worden traditioneel vervaardigd via een proces dat bekendstaat als de verloren-wasmethode. Dit proces vereist zowel vaardig vakmanschap als gedetailleerde kennis van metaalbewerkingstechnieken.

Luipaarden hebben symbolische betekenissen in de Benin-cultuur, waaronder kracht, macht en koninklijkheid. Ze worden vaak afgebeeld in de kunst en mythologie van het koninkrijk. Dit specifieke luipaardbeeld heeft een patina en is zeer gedetailleerd bewerkt. Het bevat een patroon met concentrische cirkels met daartussen stippen.

Set a search alert
Set a search alert to get notified when new matches are available.

This object was featured in

                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    

How to buy on Catawiki

Learn more about our Buyer Protection

   1. Discover something special

   Browse through thousands of special objects selected by experts. View the photos, details and estimated value of each special object. 

   2. Place the top bid

   Find something you love and place the top bid. You can follow the auction to the end or let our system do the bidding for you. All you have to do is set a bid for the maximum amount you want to pay. 

   3. Make a secure payment

   Pay for your special object and we’ll keep your payment secure until it arrives safe and sound. We use a trusted payment system to handle all transactions. 

Have something similar to sell?

Whether you're new to online auctions or sell professionally, we can help you earn more for your special objects.

Sell your object