No. 85070227

Sold
Mosasaurus Tooth - Fossil tooth - 7 cm - 7 cm (No Reserve Price)
Final bid
€ 34
4 weeks ago

Mosasaurus Tooth - Fossil tooth - 7 cm - 7 cm (No Reserve Price)

Prachtige, zeer unieke dinosaurus tand in display Ben je op zoek naar een origineel cadeau voor iemand die interesse heeft in gesteente en geschiedenis? Dan is dit fossiel cadeau echt een aanrader. Deze bijzondere tand is afkomstig van een Mosasaurus, een dinosaurus die 72 tot 75 miljoen jaar geleden. De tand wordt geleverd met een certificaat van echtheid. Bovendien wordt dit geleverd meer informatie over de herkomst van het betreffende fossiel en de dinosaurus. De Mosasarus is een dinosaurus die in de zeeën leefden en heersten, het soort kwam wereldwijd voor en kon tot wel 20 meter lang worden. Mosasaurussen stierven uit toen 66 miljoen jaar geleden een reusachtige meteoriet de aarde ramde. Het was een zeer een actief roofdier met een goed gezichtsvermogen. De schedel en de kaken waren stevig van bouw, en geschikt om vrijwel elk ander dieren of reptiel te verslinden. Vermoed wordt dat Mosasaurus een zeer belangrijke ecologische rol vervulde. De eerste resten van deze dinosaurier zijn gevonden rond 1780 nabij Mastricht, langs de oever dan rivier De Maas (latijns: Mosa), hier is de dinosaurier later naar vernoemd. Specificaties: Type: 1x tand Dinosauriër: Mosasaurus Hoogte tand: tussen de 2 en 4 cm Afmetingen standaard: 7x7cm Leeftijd: 75 tot 66 miljoen jaar oud Vindplaats: Marokko

No. 85070227

Sold
Mosasaurus Tooth - Fossil tooth - 7 cm - 7 cm (No Reserve Price)

Mosasaurus Tooth - Fossil tooth - 7 cm - 7 cm (No Reserve Price)

Prachtige, zeer unieke dinosaurus tand in display

Ben je op zoek naar een origineel cadeau voor iemand die interesse heeft in gesteente en geschiedenis? Dan is dit fossiel cadeau echt een aanrader. Deze bijzondere tand is afkomstig van een Mosasaurus, een dinosaurus die 72 tot 75 miljoen jaar geleden. De tand wordt geleverd met een certificaat van echtheid. Bovendien wordt dit geleverd meer informatie over de herkomst van het betreffende fossiel en de dinosaurus.De Mosasarus is een dinosaurus die in de zeeën leefden en heersten, het soort kwam wereldwijd voor en kon tot wel 20 meter lang worden.
Mosasaurussen stierven uit toen 66 miljoen jaar geleden een reusachtige meteoriet de aarde ramde.Het was een zeer een actief roofdier met een goed gezichtsvermogen. De schedel en de kaken waren stevig van bouw, en geschikt om vrijwel elk ander dieren of reptiel te verslinden. Vermoed wordt dat Mosasaurus een zeer belangrijke ecologische rol vervulde.

De eerste resten van deze dinosaurier zijn gevonden rond 1780 nabij Mastricht, langs de oever dan rivier De Maas (latijns: Mosa), hier is de dinosaurier later naar vernoemd.Specificaties:

Type: 1x tand

Dinosauriër: Mosasaurus

Hoogte tand: tussen de 2 en 4 cm

Afmetingen standaard: 7x7cm

Leeftijd: 75 tot 66 miljoen jaar oud

Vindplaats: Marokko

Set a search alert
Set a search alert to get notified when new matches are available.

This object was featured in

                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    

How to buy on Catawiki

Learn more about our Buyer Protection

   1. Discover something special

   Browse through thousands of special objects selected by experts. View the photos, details and estimated value of each special object. 

   2. Place the top bid

   Find something you love and place the top bid. You can follow the auction to the end or let our system do the bidding for you. All you have to do is set a bid for the maximum amount you want to pay. 

   3. Make a secure payment

   Pay for your special object and we’ll keep your payment secure until it arrives safe and sound. We use a trusted payment system to handle all transactions. 

Have something similar to sell?

Whether you're new to online auctions or sell professionally, we can help you earn more for your special objects.

Sell your object