No. 85157185

Sold
Boston Celtics & LA Lakers - NBA Basketbal - Larry Bird & Magic Johnson - Basketball
Final bid
€ 550
2 weeks ago

Boston Celtics & LA Lakers - NBA Basketbal - Larry Bird & Magic Johnson - Basketball

Deze basketbal met zilveren signering in topconditie. Gesigneerd in zilver door Larry Bird & Magic Johnson inclusief COA. Prachtige spalding basketbal. incl alu name tag en zeer luxe case. Bird werd geboren in West Baden Springs, Indiana, uit het huwelijk tussen Georgia en Joe Bird. Hij groeide op in West Baden Springs en de nabijgelegen stad French Lick, waardoor hij de bijnaam The hick from French Lick ("de boerenkinkel uit French Lick") kreeg toebedeeld. Bird begon zijn basketbalcarrière in het Springs Valley Highschool team, waar hij nog steeds bekendstaat als de productiefste speler die ooit voor Springs Valley High uitkwam. Bird speelde het klaar om onder meer met NBA-legendes als Robert Parish en Kevin McHale in totaal drie keer het NBA-kampioenschap in de wacht te slepen. Samen met Magic Johnson leidde hij de populariteit van het NBA basketball, dat tot dat moment wat in het slop was geraakt, weer naar nieuwe hoogten. Dit deden zij met name door de al jaren bestaande rivaliteit tussen de Celtics van Bird en de Lakers van Magic weer nieuw leven in te blazen. Gedurende zijn NBA-carrière behaalde Larry Bird de zeer indrukwekkende gemiddelden van 24,3 punten per wedstrijd, 10,0 rebounds per wedstrijd en 6,3 assists per wedstrijd. Op de spelen van 1992 behaalde hij de gouden medaille met het eerste en meest legendarische Dream Team. Bird wordt nog steeds gezien als een van de allerbeste spelers in de geschiedenis van de NBA en is opgenomen in de Naismith Memorial Basketball Hall of Fame in 1998. Bird werd in 1996 verkozen tot een van de 50 beste NBA-spelers ooit. Earvin "Magic" Johnson Jr. (Lansing (Michigan), 14 augustus 1959) is een Amerikaans voormalig basketballer. Hij speelde als point guard bij de Los Angeles Lakers in de NBA waar hij zijn grootste successen behaalde. Samen met Larry Bird (van de Boston Celtics) werd hij gezien als een van de exponenten die het professionele basketbal weer interessant voor de media maakten. Hij begon zijn carrière op Everett-highschool, waar hij zich al snel ontwikkelde tot een van de beste spelers van dat niveau. In het jaar 1976-1977 behoorde hij tot de McDonald's All-Americans. Hoewel er zich meerdere universiteiten hadden gemeld, koos hij onder grote publieke belangstelling voor zijn eigen Michigan State, waar hij de positie van zijn dromen als point guard mocht gaan vervullen. Met een lengte van twee meter en zes centimeter en zijn uitzonderlijke balvaardigheid, spelinzicht en passing ontwikkelde hij zich al snel samen met Larry Bird (die op dat moment uitkwam voor Indiana State) tot de beste spelers op collegeniveau van dat moment. In 1979 veroverde hij, ten koste van het team van Bird, het begeerde NCAA-kampioenschap in een van de grootste collegeveldslagen ooit vertoond Dit item word verzekerd verzonden, maar u bent ook welkom om het op te halen.

No. 85157185

Sold
Boston Celtics & LA Lakers - NBA Basketbal - Larry Bird & Magic Johnson - Basketball

Boston Celtics & LA Lakers - NBA Basketbal - Larry Bird & Magic Johnson - Basketball

Deze basketbal met zilveren signering in topconditie. Gesigneerd in zilver door Larry Bird & Magic Johnson inclusief COA. Prachtige spalding basketbal. incl alu name tag en zeer luxe case.

Bird werd geboren in West Baden Springs, Indiana, uit het huwelijk tussen Georgia en Joe Bird. Hij groeide op in West Baden Springs en de nabijgelegen stad French Lick, waardoor hij de bijnaam The hick from French Lick ("de boerenkinkel uit French Lick") kreeg toebedeeld. Bird begon zijn basketbalcarrière in het Springs Valley Highschool team, waar hij nog steeds bekendstaat als de productiefste speler die ooit voor Springs Valley High uitkwam.

Bird speelde het klaar om onder meer met NBA-legendes als Robert Parish en Kevin McHale in totaal drie keer het NBA-kampioenschap in de wacht te slepen. Samen met Magic Johnson leidde hij de populariteit van het NBA basketball, dat tot dat moment wat in het slop was geraakt, weer naar nieuwe hoogten. Dit deden zij met name door de al jaren bestaande rivaliteit tussen de Celtics van Bird en de Lakers van Magic weer nieuw leven in te blazen.

Gedurende zijn NBA-carrière behaalde Larry Bird de zeer indrukwekkende gemiddelden van 24,3 punten per wedstrijd, 10,0 rebounds per wedstrijd en 6,3 assists per wedstrijd.

Op de spelen van 1992 behaalde hij de gouden medaille met het eerste en meest legendarische Dream Team.

Bird wordt nog steeds gezien als een van de allerbeste spelers in de geschiedenis van de NBA en is opgenomen in de Naismith Memorial Basketball Hall of Fame in 1998. Bird werd in 1996 verkozen tot een van de 50 beste NBA-spelers ooit.

Earvin "Magic" Johnson Jr. (Lansing (Michigan), 14 augustus 1959) is een Amerikaans voormalig basketballer. Hij speelde als point guard bij de Los Angeles Lakers in de NBA waar hij zijn grootste successen behaalde. Samen met Larry Bird (van de Boston Celtics) werd hij gezien als een van de exponenten die het professionele basketbal weer interessant voor de media maakten.

Hij begon zijn carrière op Everett-highschool, waar hij zich al snel ontwikkelde tot een van de beste spelers van dat niveau. In het jaar 1976-1977 behoorde hij tot de McDonald's All-Americans. Hoewel er zich meerdere universiteiten hadden gemeld, koos hij onder grote publieke belangstelling voor zijn eigen Michigan State, waar hij de positie van zijn dromen als point guard mocht gaan vervullen. Met een lengte van twee meter en zes centimeter en zijn uitzonderlijke balvaardigheid, spelinzicht en passing ontwikkelde hij zich al snel samen met Larry Bird (die op dat moment uitkwam voor Indiana State) tot de beste spelers op collegeniveau van dat moment. In 1979 veroverde hij, ten koste van het team van Bird, het begeerde NCAA-kampioenschap in een van de grootste collegeveldslagen ooit vertoond


Dit item word verzekerd verzonden, maar u bent ook welkom om het op te halen.

Set a search alert
Set a search alert to get notified when new matches are available.

This object was featured in

                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    

How to buy on Catawiki

Learn more about our Buyer Protection

   1. Discover something special

   Browse through thousands of special objects selected by experts. View the photos, details and estimated value of each special object. 

   2. Place the top bid

   Find something you love and place the top bid. You can follow the auction to the end or let our system do the bidding for you. All you have to do is set a bid for the maximum amount you want to pay. 

   3. Make a secure payment

   Pay for your special object and we’ll keep your payment secure until it arrives safe and sound. We use a trusted payment system to handle all transactions. 

Have something similar to sell?

Whether you're new to online auctions or sell professionally, we can help you earn more for your special objects.

Sell your object