N. 58484459

Non più disponibile
Austin - Healey 100 BN1 - 1954
Offerte chiuse
26 settimane fa

Austin - Healey 100 BN1 - 1954

***De koperscommissiekosten voor dit kavel bedragen slechts 4,5%*** Vroege Austin Healey 100 BN1 in zéér goede staat. Origineel geleverd in USA. Gebouwd op 15 februari 1954. Originele kleur was Healey Blue met blauw interieur en blauwe top. De wagen is body-off gerestaureerd in de jaren '90 in Denemarken waarvan een kleine fotoreportage aanwezig. (niet digitaal) De Healey is volledig overspoten in de originele tijdsgerelateerde rode kleur met een bordeaux-rood lederen interieur en rode soft top. Tijdens de restauratie werd een gereviseerde motor gemonteerd van een BN2. De Healey is toen voorzien van een "Lemans kit". Dit houdt in dat de deze voorzien is van een speciale cilinderkop, een motorkap met louvres met lederen riem, "cold airbox", zijuitlaat, etc... Deze ontwikkelt 110pk in plaats van 90pk origineel. Dit is ook zo vermeld op de documenten. De 3 versnellingsbak is vervangen door een gereviseerde perfect schakelende 4-bak met overdrive. Fraaie verstralers Lucas SLR700 zijn gemonteerd, zijruitjes zijn er uiteraard ook bij evenals de (ook) rode tonneau cover. Al deze werkzaamheden zijn uitgevoerd in Denemarken in de jaren '90. Onlangs zijn een elektronische ontsteking gemonteerd, 2 nieuwe accu's, afstelling van motor en kleppen zijn gebeurd, de toerenteller heeft een nieuwe kabel gekregen en het onderhoud is uitgevoerd (bougies, vloeistoffen, etc). De wagen rijdt als een zonnetje, remt en schakelt perfect. De zijuitlaat klinkt geweldig. Er is een Heritage certificaat van deze Healey aanwezig. De lak is zéér mooi, doch na meer dan 20 jaar niet perfect, d.w.z. hier een daar een krasje. De auto heeft minimale, zoals bijna gebruikelijk bij Engelse oldtimers, olielekkage maar niets verontrustends. De Healey kan bezichtigd worden in Kampemhout, België.

N. 58484459

Non più disponibile
Austin - Healey 100 BN1 - 1954

Austin - Healey 100 BN1 - 1954

***De koperscommissiekosten voor dit kavel bedragen slechts 4,5%***

Vroege Austin Healey 100 BN1 in zéér goede staat.

Origineel geleverd in USA. Gebouwd op 15 februari 1954.

Originele kleur was Healey Blue met blauw interieur en blauwe top. De wagen is body-off gerestaureerd in de jaren '90 in Denemarken waarvan een kleine fotoreportage aanwezig. (niet digitaal) De Healey is volledig overspoten in de originele tijdsgerelateerde rode kleur met een bordeaux-rood lederen interieur en rode soft top.

Tijdens de restauratie werd een gereviseerde motor gemonteerd van een BN2. De Healey is toen voorzien van een "Lemans kit". Dit houdt in dat de deze voorzien is van een speciale cilinderkop, een motorkap met louvres met lederen riem, "cold airbox", zijuitlaat, etc... Deze ontwikkelt 110pk in plaats van 90pk origineel. Dit is ook zo vermeld op de documenten.

De 3 versnellingsbak is vervangen door een gereviseerde perfect schakelende 4-bak met overdrive. Fraaie verstralers Lucas SLR700 zijn gemonteerd, zijruitjes zijn er uiteraard ook bij evenals de (ook) rode tonneau cover. Al deze werkzaamheden zijn uitgevoerd in Denemarken in de jaren '90.

Onlangs zijn een elektronische ontsteking gemonteerd, 2 nieuwe accu's, afstelling van motor en kleppen zijn gebeurd, de toerenteller heeft een nieuwe kabel gekregen en het onderhoud is uitgevoerd (bougies, vloeistoffen, etc).

De wagen rijdt als een zonnetje, remt en schakelt perfect.

De zijuitlaat klinkt geweldig.

Er is een Heritage certificaat van deze Healey aanwezig. De lak is zéér mooi, doch na meer dan 20 jaar niet perfect, d.w.z. hier een daar een krasje. De auto heeft minimale, zoals bijna gebruikelijk bij Engelse oldtimers, olielekkage maar niets verontrustends.

De Healey kan bezichtigd worden in Kampemhout, België.
Imposta un’allerta di ricerca
Imposta un’allerta di ricerca per ricevere una notifica quando sono disponibili nuove corrispondenze.

Questo oggetto era presente in

                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    

Come fare acquisti su Catawiki

Scopri di più sulla nostra Tutela degli acquirenti

   1. Scopri oggetti speciali

   Esplora migliaia di oggetti speciali selezionati da esperti. Osserva le foto, i dettagli e il valore stimato di ogni oggetto speciale. 

   2. Fai l’offerta più alta

   Trova qualcosa che ti interessa e fai l’offerta migliore. Puoi seguire l’asta fino alla fine o lasciare che il nostro sistema faccia le offerte per te. Non devi fare altro che impostare un’offerta per l’importo massimo che desideri pagare. 

   3. Paga in tutta sicurezza

   Effettua il tuo pagamento e noi lo terremo al sicuro finché il tuo oggetto speciale non sarà arrivato a destinazione sano e salvo. Utilizziamo un sistema di pagamento affidabile per gestire tutte le transazioni. 

Hai qualcosa di simile da vendere?

Possiamo aiutarti a guadagnare di più dai tuoi oggetti speciali, che tu venda professionalmente o sia nuovo nel mondo delle aste online.

Vendi il tuo oggetto