You'll need to Sign in or Create a free account before bidding.

Sorry, this lot is closed!

2016 Masseto - Toscana IGT - 1 Bottle (0.75L)

2016 Masseto - Toscana IGT - 1 Bottle (0.75L)

De afbeeldingen van onze veilingen vertegenwoordigen de flessen die daadwerkelijk te koop worden aangeboden. De omstandigheden zijn altijd perfect:

- temperatuur gecontroleerd magazijn
- 14 graden Celsius
- horizontale positie
- afwezigheid van licht
- storing - en trillingsvrij

Kavel van 1 fles (1x75 cl)

Voordat het wijnhuis Tenuta dell’Ornellaia zijn oprichting kende ging Lodovico Antinori op zoek naar de beste wijngaarden van de wereld. Daarbij zocht hij naar de ‘perfecte plek’ om wijn te maken. Één van zijn destijds beste vrienden en beroemd wijnschrijver André Tchelistcheff stuurde hem terug naar Toscane. Het leek hem logisch om wijn te maken waar je roots ligt. Dit leek Lodovico ook logisch en wat nog meer in zijn voordeel sprak was dat de familie diverse bezittingen had in Bolgheri. Niet geheel toevallig bleek er een prachtig domein te liggen naast Tenuta San Guido! Hier was de samenstelling van de bodem perfect om te wijn te maken. De bodem had ter illustratie een waanzinnige gelijkenis met het roemruchte Pomerol uit Bordeaux.

Axel Heinz is sinds 2005 de wijnmaker van deze beroemde wijn. De smaak is vol, elegant, veel rood fruit, perfecte tannines en een afdronk met een perfecte lengte. In de neus aroma’s van rood fruit, zoals pruimen, jam en hints van chocolade. Deze wijn is nu op dronk, maar zal zich op de fles, de komende jaren, in kwaliteit verder ontwikkelen. Een wijn van grote wereldklasse!

Dit is het beste oogstjaar van dit decennium.

100% Merlot.
15% alcoholpercentage.

Veilige verzending met solide pakket door koeriersdienst. De fles op de foto zult u ontvangen. Images show vintage 2016.

Wijnen worden NIET naar het Verenigd Koninkrijk gestuurd vanwege onhaalbare regels en voorschriften.

Mixed lot No
Type Red wine
Vintage 2016
Producer, Name of wine Masseto
Number of bottles 1
Bottle size Bottle (0.75L)
Country Italy
Region Toscana IGT
Fill Level Bordeaux bottle type, base neck fill level
Original packaging In original cardboard box
Label Condition Fully intact, readable label
Capsule/Cork condition Depressed cork
Critic Score 100/100 points, Robert Parker
Not registered yet?
By creating your free Catawiki account, you’ll be able to bid on any of our 65,000 special objects up for auction every week.
or