Not registered yet?
By creating your free Catawiki account, you’ll be able to bid on any of our 75,000 special objects up for auction every week.
orSign in

No. 77253215

Sold
After J. Cambos - B.S.J. Venlo - Notre Dame du Sacré Coeur - Ceramic
Final bid
€ 75
13 weeks ago

After J. Cambos - B.S.J. Venlo - Notre Dame du Sacré Coeur - Ceramic

Beeldje van de Notre Dame du Sacré Coeur, naar Jules Cambos, een Franse beeldhouwer (1828-1917), en vervaardigd door Beeldenfabriek Sint Jozef (BSJ) uit Venlo. Dit beeldje in wit geglazuurd keramiek is een ontroerende weergave van Maria en Jezus. Maria wordt gekroond afgebeeld wat haar rol als "Koningin van de Hemel" en moeder van Jezus benadrukt. Haar gespreide armen weerspiegelen haar acceptatie van de goddelijke missie en haar bereidheid om genade te verlenen aan de mensheid. Jezus, ook gekroond, vertegenwoordigt de goddelijke aard van de Messias en de Zoon van God. Zijn opgestoken vinger symboliseert de eenheid van God. Zijn andere hand wijst naar zijn heilig hart, dat symbool staat voor zijn onmetelijke liefde en barmhartigheid voor de mensheid. Beide figuren staan op een basis van wolken, wat hun hemelse oorsprong en heiligheid benadrukt. Het beeldje is in goede algemene staat, met gebruikssporen. Er is één miniem defectje aan Jezus’ vinger. Gestempeld B.S.J. Venlo en Made in Holland Zie aub de foto’s, ze zijn deel van de beschrijving. Professioneel verpakt, verzonden met track & trace.

No. 77253215

Sold
After J. Cambos - B.S.J. Venlo - Notre Dame du Sacré Coeur - Ceramic

After J. Cambos - B.S.J. Venlo - Notre Dame du Sacré Coeur - Ceramic

Beeldje van de Notre Dame du Sacré Coeur, naar Jules Cambos, een Franse beeldhouwer (1828-1917), en vervaardigd door Beeldenfabriek Sint Jozef (BSJ) uit Venlo.

Dit beeldje in wit geglazuurd keramiek is een ontroerende weergave van Maria en Jezus. Maria wordt gekroond afgebeeld wat haar rol als "Koningin van de Hemel" en moeder van Jezus benadrukt. Haar gespreide armen weerspiegelen haar acceptatie van de goddelijke missie en haar bereidheid om genade te verlenen aan de mensheid.

Jezus, ook gekroond, vertegenwoordigt de goddelijke aard van de Messias en de Zoon van God. Zijn opgestoken vinger symboliseert de eenheid van God. Zijn andere hand wijst naar zijn heilig hart, dat symbool staat voor zijn onmetelijke liefde en barmhartigheid voor de mensheid.

Beide figuren staan op een basis van wolken, wat hun hemelse oorsprong en heiligheid benadrukt.

Het beeldje is in goede algemene staat, met gebruikssporen. Er is één miniem defectje aan Jezus’ vinger.

Gestempeld B.S.J. Venlo en Made in Holland

Zie aub de foto’s, ze zijn deel van de beschrijving.

Professioneel verpakt, verzonden met track & trace.

Set a search alert
Set a search alert to get notified when new matches are available.

This object was featured in

How to buy on Catawiki

Learn more about our Buyer Protection

   1. Discover something special

   Browse through thousands of special objects selected by experts. View the photos, details and estimated value of each special object. 

   2. Place the top bid

   Find something you love and place the top bid. You can follow the auction to the end or let our system do the bidding for you. All you have to do is set a bid for the maximum amount you want to pay. 

   3. Make a secure payment

   Pay for your special object and we’ll keep your payment secure until it arrives safe and sound. We use a trusted payment system to handle all transactions. 

Have something similar to sell?

Whether you're new to online auctions or sell professionally, we can help you earn more for your special objects.

Sell your object