Not registered yet?
By creating your free Catawiki account, you’ll be able to bid on any of our 75,000 special objects up for auction every week.
orSign in

No. 77294957

No longer available
Agnes van den Brandeler (1918-2003) - Zonder titel
Bidding closed
12 weeks ago

Agnes van den Brandeler (1918-2003) - Zonder titel

Prachtig groot werk van Agnes van den Brandeler (1918-2003). Het is een origineel werk olieverf op doek. 138 x 168 cm. Jonkvrouwe Agnes van den Brandeler (1918-2003), telg uit een adellijke geslacht. Van den Brandeler volgde opleidingen aan de Vrije Studio (Den Haag), de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (Den Haag), de École des Beaux Arts (Parijs) en de Escuela de Artes Graficas Barcelona. Ze werkte in Den Haag, Barcelona, Madrid, Griekenland en in Hengelo, de plaats waar ze ook zou overlijden. Ze schilderde onder andere portretten en stillevens, maar hield zich ook met andere genres bezig. Daarnaast was ze illustrator. Ze was lid van Pulchri Studio (Den Haag), medeoprichter en secretaris van de Haagse Aquarellisten, lid van de Nederlandse Kring van Tekenaars (waarmee ze in 1964 exposeerde in het Stedelijk Museum Amsterdam), lid van de vereniging De Zeester, een kunstenaarscollectief voor vrouwen, en lid van de Gemeenschap Beeldende Kunstenaars. Jkvr. A. van den Brandeler overleed in 2003 op 84-jarige leeftijd. In februari 2005 werd een deel van haar nalatenschap geveild bij Christie's te Amsterdam. In 2009 wijden Alied Ottevanger en Ileen Montijn een biografie aan de kunstenaar, mede gebaseerd op haar uitgebreide schriftelijke en andere nalatenschap. Agnes van den Brandeler Museumprijs, is een prijs ter waarde van 50 duizend euro, die jaarlijks wordt toegekend aan een klein tot middelgroot Nederlands museum dat met een bijzonder plan voor een solotentoonstelling komt. De jury bestaat uit het bestuur van de Agnes van den Brandeler-Stichting. De prijs is in 2018 in het leven geroepen om jonge kunstenaars, die geboren zijn na 1978, en die naar het oordeel van de jury nog te weinig aandacht hebben gekregen, voor het voetlicht te brengen

No. 77294957

No longer available
Agnes van den Brandeler (1918-2003) - Zonder titel

Agnes van den Brandeler (1918-2003) - Zonder titel

Prachtig groot werk van Agnes van den Brandeler (1918-2003).

Het is een origineel werk olieverf op doek. 138 x 168 cm.

Jonkvrouwe Agnes van den Brandeler (1918-2003), telg uit een adellijke geslacht. Van den Brandeler volgde opleidingen aan de Vrije Studio (Den Haag), de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (Den Haag), de École des Beaux Arts (Parijs) en de Escuela de Artes Graficas Barcelona. Ze werkte in Den Haag, Barcelona, Madrid, Griekenland en in Hengelo, de plaats waar ze ook zou overlijden. Ze schilderde onder andere portretten en stillevens, maar hield zich ook met andere genres bezig. Daarnaast was ze illustrator. Ze was lid van Pulchri Studio (Den Haag), medeoprichter en secretaris van de Haagse Aquarellisten, lid van de Nederlandse Kring van Tekenaars (waarmee ze in 1964 exposeerde in het Stedelijk Museum Amsterdam), lid van de vereniging De Zeester, een kunstenaarscollectief voor vrouwen, en lid van de Gemeenschap Beeldende Kunstenaars. Jkvr. A. van den Brandeler overleed in 2003 op 84-jarige leeftijd. In februari 2005 werd een deel van haar nalatenschap geveild bij Christie's te Amsterdam. In 2009 wijden Alied Ottevanger en Ileen Montijn een biografie aan de kunstenaar, mede gebaseerd op haar uitgebreide schriftelijke en andere nalatenschap. Agnes van den Brandeler Museumprijs, is een prijs ter waarde van 50 duizend euro, die jaarlijks wordt toegekend aan een klein tot middelgroot Nederlands museum dat met een bijzonder plan voor een solotentoonstelling komt. De jury bestaat uit het bestuur van de Agnes van den Brandeler-Stichting. De prijs is in 2018 in het leven geroepen om jonge kunstenaars, die geboren zijn na 1978, en die naar het oordeel van de jury nog te weinig aandacht hebben gekregen, voor het voetlicht te brengen

Seller's Story

Art Dumay in Nuenen is actually a lot in one: an online gallery, a modern art gallery with contemporary paintings, but also an art dealership with classical works of art and classical paintings, which also assesses art, buys and sells art. And she does all this through art auctions for modern art and classical art. The offer varies enormously: modern Dutch artists or classic Dutch painters. In addition, Art Dumay sells art online through its art webshop. Art lovers can view artworks online and purchase artworks online. Art Dumay has a large regional, national and international network of buyers and interested parties. The company now has almost 20 years of experience in successfully guiding purchase and sales processes for individuals, companies, governments and institutions. In addition, Art Dumay carries out necessary appraisals, restorations and repairs under its own management. Art Dumay uses an effective auction method for sales aimed at a large international audience. The art collections are stored insured in the 1000 m2 building.
Translated by Google Translate
Set a search alert
Set a search alert to get notified when new matches are available.

This object was featured in

How to buy on Catawiki

Learn more about our Buyer Protection

   1. Discover something special

   Browse through thousands of special objects selected by experts. View the photos, details and estimated value of each special object. 

   2. Place the top bid

   Find something you love and place the top bid. You can follow the auction to the end or let our system do the bidding for you. All you have to do is set a bid for the maximum amount you want to pay. 

   3. Make a secure payment

   Pay for your special object and we’ll keep your payment secure until it arrives safe and sound. We use a trusted payment system to handle all transactions. 

Have something similar to sell?

Whether you're new to online auctions or sell professionally, we can help you earn more for your special objects.

Sell your object