No. 80486309

Sold
Raja Ravi Varma - 9 lithographs by Ravi Varma Press and by others
Final bid
€ 170
14 weeks ago

Raja Ravi Varma - 9 lithographs by Ravi Varma Press and by others

9 litho's, de meeste vooroorlogs en vooral van Ravi Varma Press. Het is niet even makkelijk deze prenten juist te dateren. Deze prenten zijn gedrukt in de tijdsrange 1920-1950. Lichte ouderdomssporen; in goede staat! De meeste prenten van Ravi Varma press zijn opgehangen, geframed geweest en vernietigd door gebruik. De term oleografie slaat op de olierijke inkt die op de lithosteen gebruikt werd. Raja Ravi Varma (1848-1906). Hij werd beroemd om zijn schilderijen en wereldberoemd om zijn lithografische prenten naar zijn schilderijen. Hij gebruikte Duitse druktechnologie en de hulp van Duitse technici voor zijn drukwerk. Hij introduceerde betaalbare populaire prints in heel India met de hoogste druktechniek van die tijd. Voor hem bestonden afbeeldingen op papier niet in kleur en zijn posters werden en worden door heel India opgehangen en aanbeden. Slechts enkele posters hebben de tand des tijds doorstaan en nog minder zijn gevonden die nooit opgehangen zijn geweest. Zijn olieverfschilderijen zijn de inspiratiebron voor zijn lithografen geweest om steendrukken te vervaardigen waar deze prenten een voobeeld van zijn. Zeer kleine reserve; ideaal voor handelaren in authentieke Aziatica. Staat prachtig bij uw antieke voorwerpen in uw winkel!

No. 80486309

Sold
Raja Ravi Varma - 9 lithographs by Ravi Varma Press and by others

Raja Ravi Varma - 9 lithographs by Ravi Varma Press and by others

9 litho's, de meeste vooroorlogs en vooral van Ravi Varma Press. Het is niet even makkelijk deze prenten juist te dateren. Deze prenten zijn gedrukt in de tijdsrange 1920-1950. Lichte ouderdomssporen; in goede staat! De meeste prenten van Ravi Varma press zijn opgehangen, geframed geweest en vernietigd door gebruik. De term oleografie slaat op de olierijke inkt die op de lithosteen gebruikt werd.
Raja Ravi Varma (1848-1906). Hij werd beroemd om zijn schilderijen en wereldberoemd om zijn lithografische prenten naar zijn schilderijen. Hij gebruikte Duitse druktechnologie en de hulp van Duitse technici voor zijn drukwerk. Hij introduceerde betaalbare populaire prints in heel India met de hoogste druktechniek van die tijd.
Voor hem bestonden afbeeldingen op papier niet in kleur en zijn posters werden en worden door heel India opgehangen en aanbeden. Slechts enkele posters hebben de tand des tijds doorstaan en nog minder zijn gevonden die nooit opgehangen zijn geweest. Zijn olieverfschilderijen zijn de inspiratiebron voor zijn lithografen geweest om steendrukken te vervaardigen waar deze prenten een voobeeld van zijn.
Zeer kleine reserve; ideaal voor handelaren in authentieke Aziatica. Staat prachtig bij uw antieke voorwerpen in uw winkel!

Set a search alert
Set a search alert to get notified when new matches are available.

This object was featured in

                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    

How to buy on Catawiki

Learn more about our Buyer Protection

   1. Discover something special

   Browse through thousands of special objects selected by experts. View the photos, details and estimated value of each special object. 

   2. Place the top bid

   Find something you love and place the top bid. You can follow the auction to the end or let our system do the bidding for you. All you have to do is set a bid for the maximum amount you want to pay. 

   3. Make a secure payment

   Pay for your special object and we’ll keep your payment secure until it arrives safe and sound. We use a trusted payment system to handle all transactions. 

Have something similar to sell?

Whether you're new to online auctions or sell professionally, we can help you earn more for your special objects.

Sell your object