No. 83451287

No longer available
United Kingdom. Silver medal 1975 "Waterloo Battle"
Bidding closed
6 weeks ago

United Kingdom. Silver medal 1975 "Waterloo Battle"

Zilveren Waterloo-medaille naar Benedetto Pistrucci, uitgegeven door het Waterloo Committee in 1975 ter herdenking van de 160ste verjaardag van de strijd. De medaille is gevormd in twee helften, volgens het originele ontwerp. De medaille zit in het originele notenhouten frame. Dit is een ingelijste reproductie van de medaille op ware grootte, ontleend aan de originele stempels, gemaakt door de autoriteit van het Waterloo Committee in 1975. De Waterloo-medaille werd in 1815 in opdracht van de hertog van Wellington gemaakt om het einde van de Napoleontische oorlogen te markeren. maar werd nooit geproduceerd vanwege de grote afmetingen en de complexiteit van het ontwerp. Het duurde 30 jaar om de stempels af te ronden die nodig waren om het te maken, en tegen de tijd dat Pistrucci het werk had voltooid, waren alle vorsten van Groot-Brittannië, Oostenrijk, Rusland en Pruisen en de generaals die de medaille zouden ontvangen gestorven (alleen de hertog van Wellington bleef in leven). In 2015 eerde Groot-Brittannië laattijdig de naties die Napoleon bij Waterloo versloegen met deze enorme herdenkingsmedailles. Ambassadeurs uit Oostenrijk, Rusland en Duitsland ontvingen de medaille tijdens een ceremonie in Apsley House, Wellington's huis in Londen in Hyde Park Corner. De voorzijde verwijst naar het Vredesverdrag dat voortvloeide uit de Slag bij Waterloo. De afgebeelde bustes zijn van de vier geallieerde vorsten; Prins-regent (later George IV), Frans II van Oostenrijk, Alexander I van Rusland en Frederik Willem III van Pruisen. Mythische figuren, waaronder Apollo en Themis, sieren de omtrek. Op de achterkant staan ​​twee klassieke ruiterfiguren die de hertog van Wellington en veldmaarschalk Von Blucher, de Pruisische leider, voorstellen. Daartussen bevindt zich een weergave van een vliegende overwinning en daarboven staat de figuur van Jupiter. Figuren die de Slag om de Reuzen voorstellen, vormen een rand langs de omtrek. De negentien figuren die tuimelen na hun aanval op de hemel, vertegenwoordigen de vijand en de negentienjarige duur van de Napoleontische oorlogen. Dit is nummer 570 van een gelimiteerde oplage van 1000 stuks. De diameter van de medaille is 132 mm, afm. lijst (HxB) 24,5 cm x 40,5 cm. Conditie: in zeer goede staat. Wordt aangetekend verstuurd

No. 83451287

No longer available
United Kingdom. Silver medal 1975 "Waterloo Battle"

United Kingdom. Silver medal 1975 "Waterloo Battle"

Zilveren Waterloo-medaille naar Benedetto Pistrucci, uitgegeven door het Waterloo Committee in 1975 ter herdenking van de 160ste verjaardag van de strijd. De medaille is gevormd in twee helften, volgens het originele ontwerp. De medaille zit in het originele notenhouten frame.
Dit is een ingelijste reproductie van de medaille op ware grootte, ontleend aan de originele stempels, gemaakt door de autoriteit van het Waterloo Committee in 1975. De Waterloo-medaille werd in 1815 in opdracht van de hertog van Wellington gemaakt om het einde van de Napoleontische oorlogen te markeren. maar werd nooit geproduceerd vanwege de grote afmetingen en de complexiteit van het ontwerp. Het duurde 30 jaar om de stempels af te ronden die nodig waren om het te maken, en tegen de tijd dat Pistrucci het werk had voltooid, waren alle vorsten van Groot-Brittannië, Oostenrijk, Rusland en Pruisen en de generaals die de medaille zouden ontvangen gestorven (alleen de hertog van Wellington bleef in leven). In 2015 eerde Groot-Brittannië laattijdig de naties die Napoleon bij Waterloo versloegen met deze enorme herdenkingsmedailles. Ambassadeurs uit Oostenrijk, Rusland en Duitsland ontvingen de medaille tijdens een ceremonie in Apsley House, Wellington's huis in Londen in Hyde Park Corner.

De voorzijde verwijst naar het Vredesverdrag dat voortvloeide uit de Slag bij Waterloo. De afgebeelde bustes zijn van de vier geallieerde vorsten; Prins-regent (later George IV), Frans II van Oostenrijk, Alexander I van Rusland en Frederik Willem III van Pruisen. Mythische figuren, waaronder Apollo en Themis, sieren de omtrek.

Op de achterkant staan ​​twee klassieke ruiterfiguren die de hertog van Wellington en veldmaarschalk Von Blucher, de Pruisische leider, voorstellen. Daartussen bevindt zich een weergave van een vliegende overwinning en daarboven staat de figuur van Jupiter. Figuren die de Slag om de Reuzen voorstellen, vormen een rand langs de omtrek. De negentien figuren die tuimelen na hun aanval op de hemel, vertegenwoordigen de vijand en de negentienjarige duur van de Napoleontische oorlogen.

Dit is nummer 570 van een gelimiteerde oplage van 1000 stuks.

De diameter van de medaille is 132 mm, afm. lijst (HxB) 24,5 cm x 40,5 cm.

Conditie: in zeer goede staat.

Wordt aangetekend verstuurd

Set a search alert
Set a search alert to get notified when new matches are available.

This object was featured in

                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    

How to buy on Catawiki

Learn more about our Buyer Protection

   1. Discover something special

   Browse through thousands of special objects selected by experts. View the photos, details and estimated value of each special object. 

   2. Place the top bid

   Find something you love and place the top bid. You can follow the auction to the end or let our system do the bidding for you. All you have to do is set a bid for the maximum amount you want to pay. 

   3. Make a secure payment

   Pay for your special object and we’ll keep your payment secure until it arrives safe and sound. We use a trusted payment system to handle all transactions. 

Have something similar to sell?

Whether you're new to online auctions or sell professionally, we can help you earn more for your special objects.

Sell your object