No. 84009521

No longer available
Austin Healey - 3000 MKII BT7 Tri carb - 1961
Bidding closed
1 week ago

Austin Healey - 3000 MKII BT7 Tri carb - 1961

***Dit kavel profiteert van een verlaagde kopersbescherming toeslag van 4,5% (in plaats van 9%), die na sluiting van de veiling voor de winnende bieder wordt geregeld. Eén werkdag na afloop van de veiling wordt u benaderd door een verkoopteam. Zij helpen je verder met de korting*** Een van de typische Britse sportwagens uit de jaren vijftig en zestig is de Austin-Healey 3000 – bijgenaamd de ‘Big Healey’ vanwege grote drieliter-zes-in-lijn-motoren. De 3000 serie bleef voor het oog vrijwel onveranderd ten opzichte van de vorige Healeys, maar hadden betere prestaties en waren luxer uitgevoerd. De 3000 MKII BT7 heeft vier zitplaatsen en heeft 3 in plaats van 2 carburateurs op de motor voor nog betere prestaties. De overgrote meerderheid van de BT7's werden vanaf fabriek naar Noord-Amerika geëxporteerd. Dit betreft één van de slechts 5.096 geproduceerde uit de MKII BT7 serie, ook wel BT7 Tri Carb vanwege de 3 carburateurs genoemd. Deze auto werd in 1961 nieuw in Canada geleverd en na een leven in Canada weer terug naar Europa gebracht om daar professioneel gerestaureerd te worden volgens de originele specificaties. De restauratie is voltooid in 2022. Sindsdien is er circa 1.000 km probleemloos met de auto gereden. De auto is zo goed als nieuw; carrosserie, plaatwerk, lak en interieur zijn in zeer goede staat. De auto heeft een matching motornummer en matching originele lak- en interieurkleur. De auto wordt geleverd met schermen voor op de deuren, een soft- en originele hardtop en een reservewiel en is voorzien van een RVS uitlaat, spaakwielen en lederen stoelbekleding. Een fotorapportage van de restauratie en een erfgoedcertificaat worden bij de auto geleverd. De auto heeft een Nederlands kenteken en kan in Nieuwegein, Nederland worden bezichtigd en opgehaald. Dit betreft een particuliere verkoop. De auto wordt verkocht zonder garantie, de kilometerstand is afgelezen van de snelheidsmeter en de auto wordt verkocht in de staat zoals het nu is en waar het nu is. Het is aan te raden om de auto te bekijken voordat u een bod uitbrengt om teleurstelling achteraf te voorkomen. Neem voor het maken van een afspraak contact op met Catawiki. #HVLcampaign

No. 84009521

No longer available
Austin Healey - 3000 MKII BT7 Tri carb - 1961

Austin Healey - 3000 MKII BT7 Tri carb - 1961

***Dit kavel profiteert van een verlaagde kopersbescherming toeslag van 4,5% (in plaats van 9%), die na sluiting van de veiling voor de winnende bieder wordt geregeld. Eén werkdag na afloop van de veiling wordt u benaderd door een verkoopteam. Zij helpen je verder met de korting***

Een van de typische Britse sportwagens uit de jaren vijftig en zestig is de Austin-Healey 3000 – bijgenaamd de ‘Big Healey’ vanwege grote drieliter-zes-in-lijn-motoren. De 3000 serie bleef voor het oog vrijwel onveranderd ten opzichte van de vorige Healeys, maar hadden betere prestaties en waren luxer uitgevoerd.

De 3000 MKII BT7 heeft vier zitplaatsen en heeft 3 in plaats van 2 carburateurs op de motor voor nog betere prestaties. De overgrote meerderheid van de BT7's werden vanaf fabriek naar Noord-Amerika geëxporteerd.

Dit betreft één van de slechts 5.096 geproduceerde uit de MKII BT7 serie, ook wel BT7 Tri Carb vanwege de 3 carburateurs genoemd.

Deze auto werd in 1961 nieuw in Canada geleverd en na een leven in Canada weer terug naar Europa gebracht om daar professioneel gerestaureerd te worden volgens de originele specificaties.

De restauratie is voltooid in 2022. Sindsdien is er circa 1.000 km probleemloos met de auto gereden. De auto is zo goed als nieuw; carrosserie, plaatwerk, lak en interieur zijn in zeer goede staat. De auto heeft een matching motornummer en matching originele lak- en interieurkleur.

De auto wordt geleverd met schermen voor op de deuren, een soft- en originele hardtop en een reservewiel en is voorzien van een RVS uitlaat, spaakwielen en lederen stoelbekleding.

Een fotorapportage van de restauratie en een erfgoedcertificaat worden bij de auto geleverd.

De auto heeft een Nederlands kenteken en kan in Nieuwegein, Nederland worden bezichtigd en opgehaald.

Dit betreft een particuliere verkoop. De auto wordt verkocht zonder garantie, de kilometerstand is afgelezen van de snelheidsmeter en de auto wordt verkocht in de staat zoals het nu is en waar het nu is.

Het is aan te raden om de auto te bekijken voordat u een bod uitbrengt om teleurstelling achteraf te voorkomen. Neem voor het maken van een afspraak contact op met Catawiki.

#HVLcampaign

Set a search alert
Set a search alert to get notified when new matches are available.

This object was featured in

                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    

How to buy on Catawiki

Learn more about our Buyer Protection

   1. Discover something special

   Browse through thousands of special objects selected by experts. View the photos, details and estimated value of each special object. 

   2. Place the top bid

   Find something you love and place the top bid. You can follow the auction to the end or let our system do the bidding for you. All you have to do is set a bid for the maximum amount you want to pay. 

   3. Make a secure payment

   Pay for your special object and we’ll keep your payment secure until it arrives safe and sound. We use a trusted payment system to handle all transactions. 

Have something similar to sell?

Whether you're new to online auctions or sell professionally, we can help you earn more for your special objects.

Sell your object