No. 84038489

Sold
Netherlands. 1863/1980 Munthangers en muntbewerkingen (15 verschillende) - Willem III / Juliana (No Reserve Price)
Final bid
€ 101
2 weeks ago

Netherlands. 1863/1980 Munthangers en muntbewerkingen (15 verschillende) - Willem III / Juliana (No Reserve Price)

Schitterend gevarieerd lot met 15 verschillende munthanger en muntbewerkingen. Van verzetsitems uit de tweede wereldoorlog tot het vermaken van de munt tot een hanger. Echt een zeer uiteenlopend lot, met enkele pareltjes. Hieronder de inhoud van het lot beschreven: - 10 Gulden 1945 - 1970, in een prachtige 19e-eeuwse zilveren hanger gezet - 1 Gulden 1863, gezet in een zilveren munthanger - Vergulde stuiver van Koningin Juliana, twee verschillende types, op elkaar gemonteerd in een goudkleurige hanger - Zilveren rijksdaalder 1959 onder Koningin Juliana, in een 19e-eeuwse hanger gezet met daaraan een zilveren ketting. Vermaakt tot een echte ketting - Geweldige, schitterende rijksdaalder onder Koningin Wilhelmina vermaakt tot een broche in de vorm van een bloem. Puur handwerk waarbij er doormiddel van slagwerk een platte broche is ontstaan. De naald en wat hieraan hoort te zitten ontbreekt, waardoor het op dit moment niet kan worden opgehangen. Maar toch echt een schitterend stukje geschiedenis. - 1 Gulden 1969 vis in dichte hanger gezet - Prachtig ontwerp rondom een stuiver 1948. Een onwijs kunstig ontwerp met vele details, in een vierkante hanger. - Schitterend, fillegrain-achtige munthanger, met daarin een halve gulden gezet uit 1928, geslagen onder Koningin Wilhelmina - Kunstige hanger waarin een gulden 1980 is gezet, met hieraan een hanger voor de mogelijkheid om er een ketting van te maken - Zilveren gulden 1939 geslagen onder Koningin Wilhelmina, verwerkt en gezet in een zilveren hanger zonder soldeer - Prachtig gedateerde zilveren hanger waarin een zilveren halve gulden 1930 is gezet - STIL VERZET - Gulden 1929 waarbij het portret van Koningin Wilhelmina is uitgezaagd als teken van verzet tijdens de bezetting wanneer men ondergedoken zat, als tijdverdrijf. - Schattig munthangertje met daarin het welbekende kwartje 1948, geslagen onder Koningin Wilhelmina - Halve gulden 1930, geslagen onder Koningin Wilhelmina, gezet in een eenvoudig- zilveren hanger met oogje - STIL VERZET - Prachtige halve gulden, type opgestoken haar, waarbij het portret van Koningin Wilhelmina is uitgezaagd als tijdverdrijf tijdens het ondergedoken zitten ten tijde van de tweede wereldoorlog. Materiaal : Het lot bestaat voor het overgrote deel uit zilver zoals zichtbaar. Kwaliteit : Het bevat diverse kwaliteiten, waarbij met name de bijzonderheid hier eruit springt. De kwaliteitsaanduiding is een beoordeling van XntriQ-Coins, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Bekijk de afbeeldingen voor een eigen indruk van de kwaliteit alvorens het uitbrengen van een bod. Ieder kavel wordt aangetekend verzonden, zowel in binnen- als buitenland. Combineren met andere gewonnen kavels is mogelijk. Tevens behoort het ophalen van de gewonnen kavels tot de mogelijkheden.

No. 84038489

Sold
Netherlands. 1863/1980 Munthangers en muntbewerkingen (15 verschillende) - Willem III / Juliana (No Reserve Price)

Netherlands. 1863/1980 Munthangers en muntbewerkingen (15 verschillende) - Willem III / Juliana (No Reserve Price)

Schitterend gevarieerd lot met 15 verschillende munthanger en muntbewerkingen.
Van verzetsitems uit de tweede wereldoorlog tot het vermaken van de munt tot een hanger.
Echt een zeer uiteenlopend lot, met enkele pareltjes.

Hieronder de inhoud van het lot beschreven:
- 10 Gulden 1945 - 1970, in een prachtige 19e-eeuwse zilveren hanger gezet
- 1 Gulden 1863, gezet in een zilveren munthanger
- Vergulde stuiver van Koningin Juliana, twee verschillende types, op elkaar gemonteerd in een goudkleurige hanger
- Zilveren rijksdaalder 1959 onder Koningin Juliana, in een 19e-eeuwse hanger gezet met daaraan een zilveren ketting. Vermaakt tot een echte ketting
- Geweldige, schitterende rijksdaalder onder Koningin Wilhelmina vermaakt tot een broche in de vorm van een bloem. Puur handwerk waarbij er doormiddel van slagwerk een platte broche is ontstaan. De naald en wat hieraan hoort te zitten ontbreekt, waardoor het op dit moment niet kan worden opgehangen. Maar toch echt een schitterend stukje geschiedenis.
- 1 Gulden 1969 vis in dichte hanger gezet
- Prachtig ontwerp rondom een stuiver 1948. Een onwijs kunstig ontwerp met vele details, in een vierkante hanger.
- Schitterend, fillegrain-achtige munthanger, met daarin een halve gulden gezet uit 1928, geslagen onder Koningin Wilhelmina
- Kunstige hanger waarin een gulden 1980 is gezet, met hieraan een hanger voor de mogelijkheid om er een ketting van te maken
- Zilveren gulden 1939 geslagen onder Koningin Wilhelmina, verwerkt en gezet in een zilveren hanger zonder soldeer
- Prachtig gedateerde zilveren hanger waarin een zilveren halve gulden 1930 is gezet
- STIL VERZET - Gulden 1929 waarbij het portret van Koningin Wilhelmina is uitgezaagd als teken van verzet tijdens de bezetting wanneer men ondergedoken zat, als tijdverdrijf.
- Schattig munthangertje met daarin het welbekende kwartje 1948, geslagen onder Koningin Wilhelmina
- Halve gulden 1930, geslagen onder Koningin Wilhelmina, gezet in een eenvoudig- zilveren hanger met oogje
- STIL VERZET - Prachtige halve gulden, type opgestoken haar, waarbij het portret van Koningin Wilhelmina is uitgezaagd als tijdverdrijf tijdens het ondergedoken zitten ten tijde van de tweede wereldoorlog.

Materiaal : Het lot bestaat voor het overgrote deel uit zilver zoals zichtbaar.

Kwaliteit : Het bevat diverse kwaliteiten, waarbij met name de bijzonderheid hier eruit springt.

De kwaliteitsaanduiding is een beoordeling van XntriQ-Coins, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Bekijk de afbeeldingen voor een eigen indruk van de kwaliteit alvorens het uitbrengen van een bod.
Ieder kavel wordt aangetekend verzonden, zowel in binnen- als buitenland.
Combineren met andere gewonnen kavels is mogelijk.
Tevens behoort het ophalen van de gewonnen kavels tot de mogelijkheden.

Set a search alert
Set a search alert to get notified when new matches are available.

This object was featured in

                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    

How to buy on Catawiki

Learn more about our Buyer Protection

   1. Discover something special

   Browse through thousands of special objects selected by experts. View the photos, details and estimated value of each special object. 

   2. Place the top bid

   Find something you love and place the top bid. You can follow the auction to the end or let our system do the bidding for you. All you have to do is set a bid for the maximum amount you want to pay. 

   3. Make a secure payment

   Pay for your special object and we’ll keep your payment secure until it arrives safe and sound. We use a trusted payment system to handle all transactions. 

Have something similar to sell?

Whether you're new to online auctions or sell professionally, we can help you earn more for your special objects.

Sell your object