No. 84202713

Sold
Jan Kelderman (1914-1990) - Stadsgezicht
Final bid
€ 94
2 weeks ago

Jan Kelderman (1914-1990) - Stadsgezicht

Jan Kelderman (Edam 1914-Amsterdam 1990). Kelderman was zowel kunstschilder als koopman. Hij woonde in Amsterdam waar hij in een klein atelier voornamelijk Amsterdamse stadsgezichten en zeegezichten vervaardigde. Kelderman was autodidact. Hij had een bijzonder schilderstalent in de impressionistische stijl. Vanaf 1948 verkocht hij zijn schilderijen, meestal door bedrijven te bezoeken, waar hij zich ten kantore begaf en zich voorstelde als : "Ik ben Jan Kelderman de bekende schilder. Ik wil u graag mijn werk laten zien. De prijzen staan achterop, maar gelden voor het eerste schilderij. Elk volgende kost de helft." Meer dan 30 jaar heeft Kelderman aldus gewerkt. Daarnaast verkocht hij schilderijen op kleine beurzen en markten, maar ook in de kroeg waar hij regelmatig te vinden was. Hij lustte wel een borreltje. Jan was een vrolijk, gezellig mens, met een optimistische kijk op het leven. Hij was altijd in de weer met zijn schilderijen. Zijn werken stelden meestal stadsgezichten of bloemstillevens voor, af en toe afgewisseld door bomschuiten op zee, een bospad of een wintertje. Parijs was een van zijn favoriete onderwerpen.

No. 84202713

Sold
Jan Kelderman (1914-1990) - Stadsgezicht

Jan Kelderman (1914-1990) - Stadsgezicht

Jan Kelderman (Edam 1914-Amsterdam 1990).

Kelderman was zowel kunstschilder als koopman. Hij woonde in Amsterdam waar hij in een klein atelier voornamelijk Amsterdamse stadsgezichten en zeegezichten vervaardigde.

Kelderman was autodidact. Hij had een bijzonder schilderstalent in de impressionistische stijl.

Vanaf 1948 verkocht hij zijn schilderijen, meestal door bedrijven te bezoeken, waar hij zich ten kantore begaf en zich voorstelde als : "Ik ben Jan Kelderman de bekende schilder. Ik wil u graag mijn werk laten zien. De prijzen staan achterop, maar gelden voor het eerste schilderij. Elk volgende kost de helft." Meer dan 30 jaar heeft Kelderman aldus gewerkt. Daarnaast verkocht hij schilderijen op kleine beurzen en markten, maar ook in de kroeg waar hij regelmatig te vinden was. Hij lustte wel een borreltje. Jan was een vrolijk, gezellig mens, met een optimistische kijk op het leven. Hij was altijd in de weer met zijn schilderijen.

Zijn werken stelden meestal stadsgezichten of bloemstillevens voor, af en toe afgewisseld door bomschuiten op zee, een bospad of een wintertje. Parijs was een van zijn favoriete onderwerpen.

Set a search alert
Set a search alert to get notified when new matches are available.

This object was featured in

                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    

How to buy on Catawiki

Learn more about our Buyer Protection

   1. Discover something special

   Browse through thousands of special objects selected by experts. View the photos, details and estimated value of each special object. 

   2. Place the top bid

   Find something you love and place the top bid. You can follow the auction to the end or let our system do the bidding for you. All you have to do is set a bid for the maximum amount you want to pay. 

   3. Make a secure payment

   Pay for your special object and we’ll keep your payment secure until it arrives safe and sound. We use a trusted payment system to handle all transactions. 

Have something similar to sell?

Whether you're new to online auctions or sell professionally, we can help you earn more for your special objects.

Sell your object