No. 84372889

Sold
NBA Basketbal - Allen Iverson - Basketball
Final bid
€ 180
2 weeks ago

NBA Basketbal - Allen Iverson - Basketball

Allen Iverson gesigneerde zilveren wilson basketbal in topconditie. Prachtig item met hologram en COA. Zeldzamere basketball met signering in zwart incl alu naamplaat. Zijn moeder was 15 jaar toen hij werd geboren en zijn vader verliet haar erg vroeg. Hij speelde basketbal aan de universiteit van Georgetown. Iverson werd als eerste aangetrokken in 1996 door de Philadelphia 76ers. Hier speelde hij tien jaar lang. Hij speelde er met nummer 3. Iverson stond vooral bekend om zijn snelheid, zijn lay-ups en zijn cross-overs. In zijn eerste seizoen werd hij verkozen tot Rookie van het jaar (1996-97), in 2001 is hij verkozen tot MVP (Most Valuable Player) van de NBA, verder startte hij in zeven opeenvolgende All-Star Games (2000-2006) - waarbij hij tweemaal tot MVP gekroond werd (2001 en 2005) - en mocht hij meespelen in het nationale team van de Verenigde Staten. Het absolute hoogtepunt in zijn carrière is de NBA-finale tegen de Los Angeles Lakers in 2001, waarin hij de zegereeks van de LA Lakers één wedstrijd kon dwarsbomen. Hij was toen ook MVP van het jaar. In januari 2007 ging hij spelen voor de Denver Nuggets. Daar is hij gaan spelen omdat hij eens een ander avontuur wilde, zoals hij zelf zei, maar eigenlijk vooral om eens een NBA-titel te kunnen winnen. Vervolgens ging hij in november 2008 naar de Detroit Pistons. Hij werd geruild voor Chauncey Billups, Antonio McDyess en Cheikh Samb. In september 2009 ging hij een eenjarig contract aan met de Memphis Grizzlies. Na twee maanden keerde hij voor een seizoen terug naar de Sixers Op 26 oktober 2010 meldt Yahoo! Sport dat Iverson ingestemd heeft met een tweejarig contract van $4 miljoen netto per jaar met de Turkse basketbalclub Beşiktaş JK. De club kondigde de ondertekening aan tijdens een persconferentie in New York op 29 oktober 2010. Iverson maakte zijn debuut voor Beşiktaş op 16 november 2010, tijdens een Eurocupduel tegen het Servische Hemofarm. Iverson scoorde 15 punten in 23 minuten. In augustus 2013 zette Iverson een punt achter zijn spelersloopbaan. Item zal standaard verzekerd worden verzonden.

No. 84372889

Sold
NBA Basketbal - Allen Iverson - Basketball

NBA Basketbal - Allen Iverson - Basketball

Allen Iverson gesigneerde zilveren wilson basketbal in topconditie. Prachtig item met hologram en COA. Zeldzamere basketball met signering in zwart incl alu naamplaat.

Zijn moeder was 15 jaar toen hij werd geboren en zijn vader verliet haar erg vroeg. Hij speelde basketbal aan de universiteit van Georgetown. Iverson werd als eerste aangetrokken in 1996 door de Philadelphia 76ers. Hier speelde hij tien jaar lang. Hij speelde er met nummer 3. Iverson stond vooral bekend om zijn snelheid, zijn lay-ups en zijn cross-overs. In zijn eerste seizoen werd hij verkozen tot Rookie van het jaar (1996-97), in 2001 is hij verkozen tot MVP (Most Valuable Player) van de NBA, verder startte hij in zeven opeenvolgende All-Star Games (2000-2006) - waarbij hij tweemaal tot MVP gekroond werd (2001 en 2005) - en mocht hij meespelen in het nationale team van de Verenigde Staten. Het absolute hoogtepunt in zijn carrière is de NBA-finale tegen de Los Angeles Lakers in 2001, waarin hij de zegereeks van de LA Lakers één wedstrijd kon dwarsbomen. Hij was toen ook MVP van het jaar.

In januari 2007 ging hij spelen voor de Denver Nuggets. Daar is hij gaan spelen omdat hij eens een ander avontuur wilde, zoals hij zelf zei, maar eigenlijk vooral om eens een NBA-titel te kunnen winnen. Vervolgens ging hij in november 2008 naar de Detroit Pistons. Hij werd geruild voor Chauncey Billups, Antonio McDyess en Cheikh Samb. In september 2009 ging hij een eenjarig contract aan met de Memphis Grizzlies. Na twee maanden keerde hij voor een seizoen terug naar de Sixers

Op 26 oktober 2010 meldt Yahoo! Sport dat Iverson ingestemd heeft met een tweejarig contract van $4 miljoen netto per jaar met de Turkse basketbalclub Beşiktaş JK. De club kondigde de ondertekening aan tijdens een persconferentie in New York op 29 oktober 2010. Iverson maakte zijn debuut voor Beşiktaş op 16 november 2010, tijdens een Eurocupduel tegen het Servische Hemofarm. Iverson scoorde 15 punten in 23 minuten.

In augustus 2013 zette Iverson een punt achter zijn spelersloopbaan.

Item zal standaard verzekerd worden verzonden.

Set a search alert
Set a search alert to get notified when new matches are available.

This object was featured in

                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    

How to buy on Catawiki

Learn more about our Buyer Protection

   1. Discover something special

   Browse through thousands of special objects selected by experts. View the photos, details and estimated value of each special object. 

   2. Place the top bid

   Find something you love and place the top bid. You can follow the auction to the end or let our system do the bidding for you. All you have to do is set a bid for the maximum amount you want to pay. 

   3. Make a secure payment

   Pay for your special object and we’ll keep your payment secure until it arrives safe and sound. We use a trusted payment system to handle all transactions. 

Have something similar to sell?

Whether you're new to online auctions or sell professionally, we can help you earn more for your special objects.

Sell your object