No. 84932853

No longer available
Christie van der Haak (1950) - Happy Place
Bidding closed
2 days ago

Christie van der Haak (1950) - Happy Place

Mooi en uniek werk van Museaal kunstenares Christie van der Haak. Het werk is 200 x 180 cm en in goede conditie. Christie van der Haak schildert het verband tussen orde en chaos. Met gratie en gemak weeft zij totaal verschillende patronen door elkaar. De kijker ziet een wonderlijke legpuzzel van tegenstrijdige fragmenten die echter samen een eenheid vormen. Het is het beeld van deze tijd, waarin eenheid vervangen is door veelheid. De fragmenten hebben met elkaar te maken, ze maken samen de wereld uit waarvan de wereld op het schilderij een deel is. Het gebruik van flarden van patronen (waardoor meerdere lagen gesuggereerd worden), lijkt afkomstig van de kubistische collage. Ook het hanteren van verschillende verdwijnpunten wijst in die richting. Christie van der Haak wil zich met de traditie verstaan. Haar schilderijen zijn vol en tonen, naast een veelheid aan vormen, een explosie van kleuren, afkomstig uit alle hoeken van haar palet. #XXLartworks

No. 84932853

No longer available
Christie van der Haak (1950) - Happy Place

Christie van der Haak (1950) - Happy Place

Mooi en uniek werk van Museaal kunstenares Christie van der Haak. Het werk is 200 x 180 cm en in goede conditie.

Christie van der Haak schildert het verband tussen orde en chaos. Met gratie en gemak weeft zij totaal verschillende patronen door elkaar. De kijker ziet een wonderlijke legpuzzel van tegenstrijdige fragmenten die echter samen een eenheid vormen. Het is het beeld van deze tijd, waarin eenheid vervangen is door veelheid. De fragmenten hebben met elkaar te maken, ze maken samen de wereld uit waarvan de wereld op het schilderij een deel is. Het gebruik van flarden van patronen (waardoor meerdere lagen gesuggereerd worden), lijkt afkomstig van de kubistische collage. Ook het hanteren van verschillende verdwijnpunten wijst in die richting. Christie van der Haak wil zich met de traditie verstaan. Haar schilderijen zijn vol en tonen, naast een veelheid aan vormen, een explosie van kleuren, afkomstig uit alle hoeken van haar palet.

#XXLartworks

Set a search alert
Set a search alert to get notified when new matches are available.

This object was featured in

                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    

How to buy on Catawiki

Learn more about our Buyer Protection

   1. Discover something special

   Browse through thousands of special objects selected by experts. View the photos, details and estimated value of each special object. 

   2. Place the top bid

   Find something you love and place the top bid. You can follow the auction to the end or let our system do the bidding for you. All you have to do is set a bid for the maximum amount you want to pay. 

   3. Make a secure payment

   Pay for your special object and we’ll keep your payment secure until it arrives safe and sound. We use a trusted payment system to handle all transactions. 

Have something similar to sell?

Whether you're new to online auctions or sell professionally, we can help you earn more for your special objects.

Sell your object