No. 85476455

No longer available
Citroën - DS - 1971
Bidding closed
2 weeks ago

Citroën - DS - 1971

Jarenlang stond de Citroën DS vooral bekend als ‘de snoek’ maar inmiddels noemen liefhebbers deze unieke klassieker weer steeds meer bij de officiële modelnaam. Dat neemt niet weg dat deze Fransoos een eigen hoofdstuk verdient in ieder boek dat over klassieke auto’s gaat. Van de eerste serie met enkele koplampen tot de latere versies met de verlichting achter glas: de DS was zijn tijd vér vooruit waardoor het ook vandaag de dag nog een genot is om naar te kijken en mee onderweg te zijn. De Beige kleurige DS die u hier ziet is een auto waarmee u direct de weg op wilt voor mooie ritten. Als er één auto is die geheel eigen rijeigenschappen heeft dan is het de DS wel en dan is deze krachtige en ook nog eens een zeer geliefde uitvoering. De DS verkeert in een uitstekende staat en leent zich enorm voor veel prettig gebruik. De carrosserie van de DS is netjes. De lak is keurig en heeft een mooie glans. Een DS kenmerkt zich in het algemeen niet als auto met zeer dunne naden tussen het glad vormgegeven plaatwerk maar bij deze DS mag alles als ‘normaal bij een DS’ worden bestempeld. Het aluminium en het chroom is in een keurige conditie. Het interieur past qua kleur prachtig bij de Beige lakkleur: chocoladebruine lederen bekleding. Erg mooi en fraai en met prachtig patina zoals we dat bij een DS graag zien. Verder is het interieur geheel intact. Als u plaatsneemt in de fauteuils merkt u gelijk wat een DS speciaal maakt. Niet alleen is de hydraulische vering een typisch kenmerk, de zachte stoelen zijn dat ook. Voor u het karakteristieke dashboard van de DS, met drie grote ronde meters en het stuur met slechts één spaak. Het gehele interieur laat zich omschrijven als ‘keurig’, waarbij er best te zien is dat de auto gebruikt is. De viercilinder is een bekende krachtbron onder DS-liefhebbers. In 1970 werd de DS standaard uitgerust met Bosch elektronisch injectie en daarmee was het één van de eerste auto’s voor de ‘massa’ die het zonder carburateurs af kon. De versie met carburatie bleef nog een tijd leverbaar en is de variant die u hier ziet. De DS op deze pagina is uitgerust met een handgeschakelde versnellingsbak met vier versnellingen. Geheel passend bij de rest van de auto is ook de bodem in een goede staat. Er zijn op het oog geen werkzaamheden uitgevoerd en die zijn ook niet nodig: op gebruikssporen na is deze als ‘goed’ te bestempelen. Deze DS mag u eigenlijk niet missen als u opzoek bent naar één van de meest comfortabele klassiekers die er is en gewoon lekker wilt rijden. De auto kan bekeken of afgehaald worden in de plaats Bruinisse, Nederland.

No. 85476455

No longer available
Citroën - DS - 1971

Citroën - DS - 1971

Jarenlang stond de Citroën DS vooral bekend als ‘de snoek’ maar inmiddels noemen liefhebbers deze unieke klassieker weer steeds meer bij de officiële modelnaam. Dat neemt niet weg dat deze Fransoos een eigen hoofdstuk verdient in ieder boek dat over klassieke auto’s gaat. Van de eerste serie met enkele koplampen tot de latere versies met de verlichting achter glas: de DS was zijn tijd vér vooruit waardoor het ook vandaag de dag nog een genot is om naar te kijken en mee onderweg te zijn.

De Beige kleurige DS die u hier ziet is een auto waarmee u direct de weg op wilt voor mooie ritten. Als er één auto is die geheel eigen rijeigenschappen heeft dan is het de DS wel en dan is deze krachtige en ook nog eens een zeer geliefde uitvoering. De DS verkeert in een uitstekende staat en leent zich enorm voor veel prettig gebruik.

De carrosserie van de DS is netjes. De lak is keurig en heeft een mooie glans. Een DS kenmerkt zich in het algemeen niet als auto met zeer dunne naden tussen het glad vormgegeven plaatwerk maar bij deze DS mag alles als ‘normaal bij een DS’ worden bestempeld. Het aluminium en het chroom is in een keurige conditie.

Het interieur past qua kleur prachtig bij de Beige lakkleur: chocoladebruine lederen bekleding. Erg mooi en fraai en met prachtig patina zoals we dat bij een DS graag zien.

Verder is het interieur geheel intact. Als u plaatsneemt in de fauteuils merkt u gelijk wat een DS speciaal maakt. Niet alleen is de hydraulische vering een typisch kenmerk, de zachte stoelen zijn dat ook. Voor u het karakteristieke dashboard van de DS, met drie grote ronde meters en het stuur met slechts één spaak. Het gehele interieur laat zich omschrijven als ‘keurig’, waarbij er best te zien is dat de auto gebruikt is.

De viercilinder is een bekende krachtbron onder DS-liefhebbers. In 1970 werd de DS standaard uitgerust met Bosch elektronisch injectie en daarmee was het één van de eerste auto’s voor de ‘massa’ die het zonder carburateurs af kon. De versie met carburatie bleef nog een tijd leverbaar en is de variant die u hier ziet. De DS op deze pagina is uitgerust met een handgeschakelde versnellingsbak met vier versnellingen.

Geheel passend bij de rest van de auto is ook de bodem in een goede staat. Er zijn op het oog geen werkzaamheden uitgevoerd en die zijn ook niet nodig: op gebruikssporen na is deze als ‘goed’ te bestempelen.

Deze DS mag u eigenlijk niet missen als u opzoek bent naar één van de meest comfortabele klassiekers die er is en gewoon lekker wilt rijden.

De auto kan bekeken of afgehaald worden in de plaats Bruinisse, Nederland.


Set a search alert
Set a search alert to get notified when new matches are available.

This object was featured in

                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    

How to buy on Catawiki

Learn more about our Buyer Protection

   1. Discover something special

   Browse through thousands of special objects selected by experts. View the photos, details and estimated value of each special object. 

   2. Place the top bid

   Find something you love and place the top bid. You can follow the auction to the end or let our system do the bidding for you. All you have to do is set a bid for the maximum amount you want to pay. 

   3. Make a secure payment

   Pay for your special object and we’ll keep your payment secure until it arrives safe and sound. We use a trusted payment system to handle all transactions. 

Have something similar to sell?

Whether you're new to online auctions or sell professionally, we can help you earn more for your special objects.

Sell your object