Pas encore inscrit(e) ?
Créez gratuitement un compte et découvrez chaque semaine 75 000 objets d'exception proposés en vente.
ouConnectez-vous
Vendu
Louis Kalff - Philips - Lampe de bureau - Romeo
Offre finale
224 €
Il y a 10 semaines

Louis Kalff - Philips - Lampe de bureau - Romeo

Louis Kalff voor Philips - Zwarte Romeo met verchroomde stang in goede staat. Enkele kleine imperfecties in de kap (zie foto's). Specificaties: Materialen: zwart gelakte aluminium lampenkap & verchroomde stang / Philips-logo in de voet Hoogte: 430 mm / Breedte: 285 mm / Voet: 150 mm / Elektriciteit: 1 lamp E27, (lamp niet inbegrepen) / Periode: Jaren 60, 70 Louis Christiaan Kalff werd geboren in 1897 Amsterdam waar hij ook toegepaste kunst, meubelvormgeving & architectuur studeerde aan de Rietveld Academie. Op 27-jarige leeftijd schreef Kalff in een brief aan Anton Philips, de president van Philips & Co., dat hij vond dat de reclame van het bedrijf verbeterd kon worden. Kort daarna werd hij aangenomen en een jaar later kreeg hij de leiding over de commerciële en artistieke propaganda-afdelingen. Met zijn ontwerpen voor posters en verpakkingen moderniseerde Kalff in hoog tempo het imago van Philips. Vijf jaar later startte hij een nieuwe afdeling voor lichtadvies en werd hij verantwoordelijk voor de verlichting van de wereldtentoonstellingen in Barcelona (en later ook Antwerpen, Brussel en Parijs). Naast het Philips-logo ontwierp hij ook andere bekende reclameposters (Calvé, PTT, Holland Radio, …), boekomslagen, bureaulampen en zelfs enkele gebouwen. Na de Tweede Wereldoorlog werd hij art director bij Philips en werkte hij samen met Le Corbusier en de componist Edgar Varèse. Na zijn pensionering in 1960 bleef hij actief als adviseur voor Philips en was hij betrokken bij de uitvoering van het Evoluon-gebouw in Eindhoven. De vorm van dit gebouw is terug te vinden in veel lampen die hij ontwierp. Louis Kalff overleed in 1976 Een vintage & tijdloze design bureaulamp die goed staat in elk interieur. Verkocht zonder minimum reserve. Wordt zeer zorgvuldig verpakt en verzekerd verzonden.
Vendu
Louis Kalff - Philips - Lampe de bureau - Romeo

Louis Kalff - Philips - Lampe de bureau - Romeo

Louis Kalff voor Philips - Zwarte Romeo met verchroomde stang in goede staat.
Enkele kleine imperfecties in de kap (zie foto's).

Specificaties:
Materialen: zwart gelakte aluminium lampenkap & verchroomde stang / Philips-logo in de voet
Hoogte: 430 mm / Breedte: 285 mm / Voet: 150 mm / Elektriciteit: 1 lamp E27, (lamp niet inbegrepen) / Periode: Jaren 60, 70

Louis Christiaan Kalff werd geboren in 1897 Amsterdam waar hij ook toegepaste kunst, meubelvormgeving & architectuur studeerde aan de Rietveld Academie.
Op 27-jarige leeftijd schreef Kalff in een brief aan Anton Philips, de president van Philips & Co., dat hij vond dat de reclame van het bedrijf verbeterd kon worden. Kort daarna werd hij aangenomen en een jaar later kreeg hij de leiding over de commerciële en artistieke propaganda-afdelingen.
Met zijn ontwerpen voor posters en verpakkingen moderniseerde Kalff in hoog tempo het imago van Philips.
Vijf jaar later startte hij een nieuwe afdeling voor lichtadvies en werd hij verantwoordelijk voor de verlichting van de wereldtentoonstellingen in Barcelona (en later ook Antwerpen, Brussel en Parijs). Naast het Philips-logo ontwierp hij ook andere bekende reclameposters (Calvé, PTT, Holland Radio, …), boekomslagen, bureaulampen en zelfs enkele gebouwen.
Na de Tweede Wereldoorlog werd hij art director bij Philips en werkte hij samen met Le Corbusier en de componist Edgar Varèse.
Na zijn pensionering in 1960 bleef hij actief als adviseur voor Philips en was hij betrokken bij de uitvoering van het Evoluon-gebouw in Eindhoven. De vorm van dit gebouw is terug te vinden in veel lampen die hij ontwierp.
Louis Kalff overleed in 1976


Een vintage & tijdloze design bureaulamp die goed staat in elk interieur.

Verkocht zonder minimum reserve.
Wordt zeer zorgvuldig verpakt en verzekerd verzonden.

Définir une alerte de recherche
Définissez une alerte de recherche pour être informé lorsque de nouveaux objets correspondant à votre recherche sont disponibles.

Cet objet a été présenté dans

Comment acheter sur Catawiki ?

En savoir plus sur notre Protection des acheteurs

   1. Découvrez des objets d’exception

   Découvrez des milliers d'objets d'exception sélectionnés par nos experts. Consultez les photos, les informations détaillées et la valeur estimée de chaque objet d'exception. 

   2. Faites la meilleure offre

   Trouvez l’objet de vos rêves et faites l’offre la plus élevée. Vous pouvez suivre la vente jusqu'à sa clôture ou laisser notre système faire les offres à votre place. Il vous suffit de fixer une enchère maximale correspondant au montant que vous souhaitez payer. 

   3. Effectuez un paiement sécurisé

   Réglez votre objet d'exception et nous garderons votre paiement en toute sécurité jusqu’à ce que vous ayez bien reçu votre objet d’exception. Toutes les transactions sont effectuées par un système de paiement de confiance. 

Vous souhaitez vendre un objet similaire ?

Que vous débutiez dans les ventes en ligne ou que vous soyez vendeur professionnel, nous pouvons vous aider à gagner plus d'argent pour vos objets d'exception.

Vendez votre objet