Non sei ancora registrato?
Creando il tuo account Catawiki gratuito, potrai fare offerte scegliendo tra i nostri 65.000 oggetti speciali all'asta ogni settimana.
oAccedi
Venduti
Germania - Croce di ferro di 2a classe - 1914
Offerta finale
110 €
25 settimane fa

Germania - Croce di ferro di 2a classe - 1914

Op 1 augustus 1914 verklaarde het Duitse Rijk de oorlog aan Rusland en daarna ook aan Frankrijk. Als gevolg hiervan vernieuwde keizer Wilhelm II als koning van Pruisen op 5 augustus 1914 het IJzeren Kruis. In de daaropvolgende jaren ontwikkelde het IJzeren Kruis zich tot een gezamenlijke oorlogsonderscheiding van de staten van het Duitse Rijk, hoewel het onderscheidingsinitiatief over het algemeen bij Pruisen bleef. Het kruis heeft een diameter van 44 mm en hangt aan een lint in de kleuren zwart en wit. De kwaliteit van de geproduceerde kruizen is gedurende de gehele oorlog hoog gebleven. Op de voorzijde is onder het monogram van keizer Wilhelm II het jaar 1914 aangebracht, op de achterzijde is op de onderste arm het stichtingsjaar 1813 te vinden. Nagenoeg alle exemplaren werden uit drie onderdelen samengevoegd, een ijzeren kern met aan de voor en achterzijde een zilveren rand. De twee zilveren randen werden aan elkaar gesoldeerd, waarmee de ijzeren kern op zijn plaats werd gehouden. De kern werd gefabriceerd uit ijzer en zwart gemaakt. Door de ijzeren kern is het IJzeren Kruis magnetisch. De ring van deze medaille is voorzien van het (redelijk zeldzame) makers-merkteken 'KAG". De medaille en het lint zijn in een goede staat. Zie de foto's voor een goede indruk. Aangetekende verzending. #WWIMemorialCollection
Venduti
Germania - Croce di ferro di 2a classe - 1914

Germania - Croce di ferro di 2a classe - 1914

Op 1 augustus 1914 verklaarde het Duitse Rijk de oorlog aan Rusland en daarna ook aan Frankrijk. Als gevolg hiervan vernieuwde keizer Wilhelm II als koning van Pruisen op 5 augustus 1914 het IJzeren Kruis. In de daaropvolgende jaren ontwikkelde het IJzeren Kruis zich tot een gezamenlijke oorlogsonderscheiding van de staten van het Duitse Rijk, hoewel het onderscheidingsinitiatief over het algemeen bij Pruisen bleef.

Het kruis heeft een diameter van 44 mm en hangt aan een lint in de kleuren zwart en wit.
De kwaliteit van de geproduceerde kruizen is gedurende de gehele oorlog hoog gebleven.
Op de voorzijde is onder het monogram van keizer Wilhelm II het jaar 1914 aangebracht, op de achterzijde is op de onderste arm het stichtingsjaar 1813 te vinden.

Nagenoeg alle exemplaren werden uit drie onderdelen samengevoegd, een ijzeren kern met aan de voor en achterzijde een zilveren rand. De twee zilveren randen werden aan elkaar gesoldeerd, waarmee de ijzeren kern op zijn plaats werd gehouden. De kern werd gefabriceerd uit ijzer en zwart gemaakt. Door de ijzeren kern is het IJzeren Kruis magnetisch.
De ring van deze medaille is voorzien van het (redelijk zeldzame) makers-merkteken 'KAG".

De medaille en het lint zijn in een goede staat.

Zie de foto's voor een goede indruk.
Aangetekende verzending.

#WWIMemorialCollection

Imposta un’allerta di ricerca
Imposta un’allerta di ricerca per ricevere una notifica quando sono disponibili nuove corrispondenze.

Questo oggetto era presente in

Come fare acquisti su Catawiki

Scopri di più sulla nostra Tutela degli acquirenti

   1. Scopri oggetti speciali

   Esplora migliaia di oggetti speciali selezionati da esperti. Osserva le foto, i dettagli e il valore stimato di ogni oggetto speciale. 

   2. Fai l’offerta più alta

   Trova qualcosa che ti interessa e fai l’offerta migliore. Puoi seguire l’asta fino alla fine o lasciare che il nostro sistema faccia le offerte per te. Non devi fare altro che impostare un’offerta per l’importo massimo che desideri pagare. 

   3. Paga in tutta sicurezza

   Effettua il tuo pagamento e noi lo terremo al sicuro finché il tuo oggetto speciale non sarà arrivato a destinazione sano e salvo. Utilizziamo un sistema di pagamento affidabile per gestire tutte le transazioni. 

Hai qualcosa di simile da vendere?

Possiamo aiutarti a guadagnare di più dai tuoi oggetti speciali, che tu venda professionalmente o sia nuovo nel mondo delle aste online.

Vendi il tuo oggetto