No. 80454605

No longer available
Stripper - Dune Buggy 1,6L - 1974
Bidding closed
6 weeks ago

Stripper - Dune Buggy 1,6L - 1974

Laat deze kans niet liggen en wordt de nieuwe eigenaar van deze unieke Stripper Dune Buggy. Deze unieke Stripper Dune Buggy wordt geleverd met complete onderhoudshistorie, documentatie en recente facturen voor ca $8700. Daarnaast is de motor recent gereviseerd waardoor de auto direct klaar is voor gebruik. De ‘Stripper Dune Buggy’ was een latere ontwikkeling op het buggy-thema en was feitelijk twee auto’s in één, zoals blijkt uit de ‘brochure’ van Corvair Cars. Door de buitenste carrosserie te verwijderen, bleef er een stevige duinrail met buizenframe over, die de ophanging, de motor en de aandrijflijn droeg. De achterkant van de buggy geeft gemakkelijk toegang tot de VW-ophanging en motor, terwijl de aan de achterkant gemonteerde brandstoftank in het buizenframe boven de motor was geplaatst. Dit zorgde voor extra gewicht over de aangedreven wielen en was ook een veiligheidsvoorziening voor de buggy bij hard off-road rijden. Een glasvezelvoering werd in het driehoekige stalen frame geschoven en vormde een houder voor de stoelen en de instrumentenconsole. Bevestigingen voor de stuurkolom, versnellingspook, pedalen en kabelbehuizingen bevestigd aan het metalen frame. Netjes en functioneel, de ‘Stripper Dune Buggy’ is echt een buggy voor twee doeleinden. De wagen start direct, schakelt soepel en krachtig door alle versnellingen heen, loopt mooi stationair en remt naar behoren. De 54 PK krachtige VW motor geeft meer dan genoeg vermogen voor deze light weight buggy, echt een ervaring om in te rijden! Verder staat de auto nog erg goed in zijn opvallende gele lak (m.u.v. enkele kleine imperfecties) en verkeerd het interieur nog in erg nette staat, Het is zelden dat een Stripper Dune Buggy wordt aangeboden. Wacht dus niet te lang en laat deze kans niet liggen om de eigenaar te worden van deze gave off road buggy! Technische informatie: Merk: Stripper Type: Dune Buggy 1,6L Productiejaar: 1974 Kleur: Yellow Motor en vermogen: 1,6L (1584CC) 4 Cylinder Boxer, 54 HP Brandstof: Benzine Transmissie: Manual Afgelezen stand: 030460 miles Aantal sleutels: 3 Marge: Ja (reeds in Nederland geïmporteerd, BTW en invoerrechten zijn volledig voldaan) Registratie: USA title en Europese invoerdocumenten (geen COC) VIN: CA960217 OPTIES: - Verchroomde uitlaattip(s) - Lederen zittingen - Lederen stuurwiel EXTRA INFORMATIE: - Grote hoeveelheid facturen en documentatie - Recent gereviseerde motor - $8700 aan onderhoud (zie facturen) De auto kan bekeken en afgehaald worden in Schiedam, Nederland. Alle technische inspecties, proefritten en bezichtigingen zijn mogelijk voor het uitbrengen van een bod. Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met de veilingmeester.

No. 80454605

No longer available
Stripper - Dune Buggy 1,6L - 1974

Stripper - Dune Buggy 1,6L - 1974

Laat deze kans niet liggen en wordt de nieuwe eigenaar van deze unieke Stripper Dune Buggy.

Deze unieke Stripper Dune Buggy wordt geleverd met complete onderhoudshistorie, documentatie en recente facturen voor ca $8700. Daarnaast is de motor recent gereviseerd waardoor de auto direct klaar is voor gebruik.

De ‘Stripper Dune Buggy’ was een latere ontwikkeling op het buggy-thema en was feitelijk twee auto’s in één, zoals blijkt uit de ‘brochure’ van Corvair Cars. Door de buitenste carrosserie te verwijderen, bleef er een stevige duinrail met buizenframe over, die de ophanging, de motor en de aandrijflijn droeg.

De achterkant van de buggy geeft gemakkelijk toegang tot de VW-ophanging en motor, terwijl de aan de achterkant gemonteerde brandstoftank in het buizenframe boven de motor was geplaatst. Dit zorgde voor extra gewicht over de aangedreven wielen en was ook een veiligheidsvoorziening voor de buggy bij hard off-road rijden.

Een glasvezelvoering werd in het driehoekige stalen frame geschoven en vormde een houder voor de stoelen en de instrumentenconsole. Bevestigingen voor de stuurkolom, versnellingspook, pedalen en kabelbehuizingen bevestigd aan het metalen frame. Netjes en functioneel, de ‘Stripper Dune Buggy’ is echt een buggy voor twee doeleinden.

De wagen start direct, schakelt soepel en krachtig door alle versnellingen heen, loopt mooi stationair en remt naar behoren. De 54 PK krachtige VW motor geeft meer dan genoeg vermogen voor deze light weight buggy, echt een ervaring om in te rijden!

Verder staat de auto nog erg goed in zijn opvallende gele lak (m.u.v. enkele kleine imperfecties) en verkeerd het interieur nog in erg nette staat,

Het is zelden dat een Stripper Dune Buggy wordt aangeboden. Wacht dus niet te lang en laat deze kans niet liggen om de eigenaar te worden van deze gave off road buggy!

Technische informatie:

Merk: Stripper
Type: Dune Buggy 1,6L
Productiejaar: 1974
Kleur: Yellow
Motor en vermogen: 1,6L (1584CC) 4 Cylinder Boxer, 54 HP
Brandstof: Benzine
Transmissie: Manual
Afgelezen stand: 030460 miles
Aantal sleutels: 3
Marge: Ja (reeds in Nederland geïmporteerd, BTW en invoerrechten zijn volledig voldaan)
Registratie: USA title en Europese invoerdocumenten (geen COC)
VIN: CA960217

OPTIES:
- Verchroomde uitlaattip(s)
- Lederen zittingen
- Lederen stuurwiel

EXTRA INFORMATIE:
- Grote hoeveelheid facturen en documentatie
- Recent gereviseerde motor
- $8700 aan onderhoud (zie facturen)

De auto kan bekeken en afgehaald worden in Schiedam, Nederland. Alle technische inspecties, proefritten en bezichtigingen zijn mogelijk voor het uitbrengen van een bod. Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met de veilingmeester.

Set a search alert
Set a search alert to get notified when new matches are available.

This object was featured in

                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    

How to buy on Catawiki

Learn more about our Buyer Protection

   1. Discover something special

   Browse through thousands of special objects selected by experts. View the photos, details and estimated value of each special object. 

   2. Place the top bid

   Find something you love and place the top bid. You can follow the auction to the end or let our system do the bidding for you. All you have to do is set a bid for the maximum amount you want to pay. 

   3. Make a secure payment

   Pay for your special object and we’ll keep your payment secure until it arrives safe and sound. We use a trusted payment system to handle all transactions. 

Have something similar to sell?

Whether you're new to online auctions or sell professionally, we can help you earn more for your special objects.

Sell your object