No. 84206453

No longer available
Austin Healey - Sprite mk1 frogeye - 1959
Bidding closed
1 week ago

Austin Healey - Sprite mk1 frogeye - 1959

Austin Healey Sprite MkI 1959 "Frogeye" uitgevoerd in prachtige Engelse kleur 'Prime Rose Yellow' - oudere restauratie - optisch en technisch in goede staat - taxatierapport aanwezig uit 2023 - voorzien van leuke accessoires - in bezit van huidige Nederlandse eigenaar sinds 2005 De iconische "Frogeye" Austin Healey: een auto van slechts 660 KG. Om de kosten laag te houden is de slogan "Less is More" meer dan toepassing. Juist deze simpelheid maakt de auto ontzettend leuk om mee te rijden. Dit exemplaar betreft een MkI geleverd in 1959 en is daarmee één van de vroegst geleverde exemplaren. In 1993 is de auto geïmporteerd naar Nederland en al sinds 2005 is hij in bezit van de huidige liefhebber. Uitgevoerd in een prachtige klassiek-Engelse kleur 'Prime Rose Yellow' en in het verleden gerestaureerd, waardoor deze zowel optisch als technisch in goede staat verkeert. Hij is voorzien van leuke en handige accessoires zoals Moto-Lita houten stuurwiel, brandblusser, tonneaucover, chromen kofferrekje, steenvangers voor de koplampen, K & N luchtfilters, hoofdstroomschakelaar, verchroomd kleppendeksel en een tripmaster. Hierdoor leent de auto zich ook uitstekend voor (rally)ritten. De linnen kap is in nette staat en de stalen wielen zijn voorzien van originele verchroomde wieldoppen en goede banden. Het interieur is uitgevoerd in zwart kunstleer met verstelbare stoelen. Ook dit interieur is in nette staat. De 0.9-liter 4-cilinder motor is gekoppeld aan een handgeschakelde 4-versnellingsbak en maakt het een feest om mee te rijden: gevoelsmatig snel, wendbaar en puur. De huidige eigenaar heeft de auto dan ook goed gebruikt in diverse tour- en rallyritten, te zien aan de vele deelnamestickers. Algemene informatie over de Austin Healey Sprite De Austin Healey Sprite werd gebouwd van 1958 tot 1971. De productie van de MkI vond plaats van 1958 tot 1961. De focus was om een sportieve maar ook betaalbare auto te ontwikkelen, en de auto werd daarom simpel uitgevoerd. Zo is de gehele carrosserie aan de voorzijde uit één stuk gebouwd en kon deze naar achter geopend worden om zo de toegang te verkrijgen tot de motor. De motor betreft een 43 pk leverende 948 cc en is in feite een opgevoerde motor uit de Austin 'A'-serie. De auto heeft geen deurportieren aan de buitenzijde, sloten, kofferbak of zijruiten. Dankzij het kenmerkende uiterlijk met de bol uitspringende koplampen kreeg de auto al snel de bijnaam "Frogeye", oftewel kikkerogen. Door de goede rijeigenschappen was de auto ook succesvol in de rallywereld. Uiteraard heeft deze Sprite lichte gebruikerssporen opgelopen, zie foto's. U bent van harte welkom om deze auto in onze showroom te komen bezichtigen en eventueel een proefrit te maken voordat u biedt. Dit voertuig kan bekeken en afgehaald worden in Oldemarkt, Nederland. Ook de exportdocumenten en het transport kunnen wij voor u regelen.

No. 84206453

No longer available
Austin Healey - Sprite mk1 frogeye - 1959

Austin Healey - Sprite mk1 frogeye - 1959

Austin Healey Sprite MkI 1959 "Frogeye" uitgevoerd in prachtige Engelse kleur 'Prime Rose Yellow'

- oudere restauratie
- optisch en technisch in goede staat
- taxatierapport aanwezig uit 2023
- voorzien van leuke accessoires
- in bezit van huidige Nederlandse eigenaar sinds 2005

De iconische "Frogeye" Austin Healey: een auto van slechts 660 KG. Om de kosten laag te houden is de slogan "Less is More" meer dan toepassing. Juist deze simpelheid maakt de auto ontzettend leuk om mee te rijden. Dit exemplaar betreft een MkI geleverd in 1959 en is daarmee één van de vroegst geleverde exemplaren. In 1993 is de auto geïmporteerd naar Nederland en al sinds 2005 is hij in bezit van de huidige liefhebber. Uitgevoerd in een prachtige klassiek-Engelse kleur 'Prime Rose Yellow' en in het verleden gerestaureerd, waardoor deze zowel optisch als technisch in goede staat verkeert. Hij is voorzien van leuke en handige accessoires zoals Moto-Lita houten stuurwiel, brandblusser, tonneaucover, chromen kofferrekje, steenvangers voor de koplampen, K & N luchtfilters, hoofdstroomschakelaar, verchroomd kleppendeksel en een tripmaster. Hierdoor leent de auto zich ook uitstekend voor (rally)ritten. De linnen kap is in nette staat en de stalen wielen zijn voorzien van originele verchroomde wieldoppen en goede banden. Het interieur is uitgevoerd in zwart kunstleer met verstelbare stoelen. Ook dit interieur is in nette staat. De 0.9-liter 4-cilinder motor is gekoppeld aan een handgeschakelde 4-versnellingsbak en maakt het een feest om mee te rijden: gevoelsmatig snel, wendbaar en puur. De huidige eigenaar heeft de auto dan ook goed gebruikt in diverse tour- en rallyritten, te zien aan de vele deelnamestickers.


Algemene informatie over de Austin Healey Sprite
De Austin Healey Sprite werd gebouwd van 1958 tot 1971. De productie van de MkI vond plaats van 1958 tot 1961. De focus was om een sportieve maar ook betaalbare auto te ontwikkelen, en de auto werd daarom simpel uitgevoerd. Zo is de gehele carrosserie aan de voorzijde uit één stuk gebouwd en kon deze naar achter geopend worden om zo de toegang te verkrijgen tot de motor. De motor betreft een 43 pk leverende 948 cc en is in feite een opgevoerde motor uit de Austin 'A'-serie. De auto heeft geen deurportieren aan de buitenzijde, sloten, kofferbak of zijruiten. Dankzij het kenmerkende uiterlijk met de bol uitspringende koplampen kreeg de auto al snel de bijnaam "Frogeye", oftewel kikkerogen. Door de goede rijeigenschappen was de auto ook succesvol in de rallywereld.

Uiteraard heeft deze Sprite lichte gebruikerssporen opgelopen, zie foto's.

U bent van harte welkom om deze auto in onze showroom te komen bezichtigen en eventueel een proefrit te maken voordat u biedt.

Dit voertuig kan bekeken en afgehaald worden in Oldemarkt, Nederland.

Ook de exportdocumenten en het transport kunnen wij voor u regelen.

Set a search alert
Set a search alert to get notified when new matches are available.

This object was featured in

                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    

How to buy on Catawiki

Learn more about our Buyer Protection

   1. Discover something special

   Browse through thousands of special objects selected by experts. View the photos, details and estimated value of each special object. 

   2. Place the top bid

   Find something you love and place the top bid. You can follow the auction to the end or let our system do the bidding for you. All you have to do is set a bid for the maximum amount you want to pay. 

   3. Make a secure payment

   Pay for your special object and we’ll keep your payment secure until it arrives safe and sound. We use a trusted payment system to handle all transactions. 

Have something similar to sell?

Whether you're new to online auctions or sell professionally, we can help you earn more for your special objects.

Sell your object