Not registered yet?
By creating your free Catawiki account, you’ll be able to bid on any of our 75,000 special objects up for auction every week.
orSign in

No. 77285153

No longer available
Austin Healey - 100-4 - Le Mans Kit - 1955
Bidding closed
11 weeks ago

Austin Healey - 100-4 - Le Mans Kit - 1955

Austin Healey 100-4 Le Mans kit Deze Austin Healey 100-4 is uitgerust met een Le Mans Kit in een Two-Tone Ivory/Black kleurencombinatie en komt uit 1955. Een klassieke, Mille Miglia geschikte Austin Healey 100-4 (Le Mans Versie). Van de originele Le Mans versies bestaan er slechts 694 geproduceerde exemplaren, dit zijn de fabrieks Le Mans. De Le Mans versie houdt in dat de auto is uitgerust met een speciale aluminium kop, grotere carburateurs, een "cold air box", een high performance nokkenas, ‘louvres’ in de motorkap en een leren riem over de motorkap. De prestaties van de “Le Mans” gemodificeerde 2660 CC 4-cilinder lijnmotor een genot om te ervaren. De originele gereedschapsset, reservewiel en krik zijn aanwezig. De carrosserie en lak van de auto zijn in prima conditie met lichte gebruikssporen behorend bij een auto van ruim 65 jaar oud. Het interieur is in een keurige conditie en de soft top is nog erg mooi. De auto is geleverd in de opmerkelijke kleurencombinatie van Ivory en Black met een rode soft top en heeft een Le Mans kit. Ook beschikt de auto over een overdrive. Verder is de auto ook geregistreerd in het Healey Le Mans Register en wordt de auto geleverd met volledige documentatie, papierwerk en een Heritage certificaat. Bij de auto zit ook een map met geschiedenis van de auto en een owners handbook, welke is gesigneerd door Donald Healey. Deze Austin Healey Le Mans beschikt over Nederlandse papieren waardoor registratie in ieder EU-land eenvoudig is. De auto kan bezichtigd worden in Nijmegen, Nederland.

No. 77285153

No longer available
Austin Healey - 100-4 - Le Mans Kit - 1955

Austin Healey - 100-4 - Le Mans Kit - 1955

Austin Healey 100-4 Le Mans kit

Deze Austin Healey 100-4 is uitgerust met een Le Mans Kit in een Two-Tone Ivory/Black kleurencombinatie en komt uit 1955.

Een klassieke, Mille Miglia geschikte Austin Healey 100-4 (Le Mans Versie).

Van de originele Le Mans versies bestaan er slechts 694 geproduceerde exemplaren, dit zijn de fabrieks Le Mans.

De Le Mans versie houdt in dat de auto is uitgerust met een speciale aluminium kop, grotere carburateurs, een "cold air box", een high performance nokkenas, ‘louvres’ in de motorkap en een leren riem over de motorkap.
De prestaties van de “Le Mans” gemodificeerde 2660 CC 4-cilinder lijnmotor een genot om te ervaren. De originele gereedschapsset, reservewiel en krik zijn aanwezig.

De carrosserie en lak van de auto zijn in prima conditie met lichte gebruikssporen behorend bij een auto van ruim 65 jaar oud. Het interieur is in een keurige conditie en de soft top is nog erg mooi.

De auto is geleverd in de opmerkelijke kleurencombinatie van Ivory en Black met een rode soft top en heeft een Le Mans kit.

Ook beschikt de auto over een overdrive.

Verder is de auto ook geregistreerd in het Healey Le Mans Register en wordt de auto geleverd met volledige documentatie, papierwerk en een Heritage certificaat.

Bij de auto zit ook een map met geschiedenis van de auto en een owners handbook, welke is gesigneerd door Donald Healey.

Deze Austin Healey Le Mans beschikt over Nederlandse papieren waardoor registratie in ieder EU-land eenvoudig is.

De auto kan bezichtigd worden in Nijmegen, Nederland.


Set a search alert
Set a search alert to get notified when new matches are available.

This object was featured in

How to buy on Catawiki

Learn more about our Buyer Protection

   1. Discover something special

   Browse through thousands of special objects selected by experts. View the photos, details and estimated value of each special object. 

   2. Place the top bid

   Find something you love and place the top bid. You can follow the auction to the end or let our system do the bidding for you. All you have to do is set a bid for the maximum amount you want to pay. 

   3. Make a secure payment

   Pay for your special object and we’ll keep your payment secure until it arrives safe and sound. We use a trusted payment system to handle all transactions. 

Have something similar to sell?

Whether you're new to online auctions or sell professionally, we can help you earn more for your special objects.

Sell your object