No. 80071463

No longer available
Mini - 850 - 1972
Bidding closed
8 weeks ago

Mini - 850 - 1972

Een zeldzaam originele Mini 850 uit 1972. De Mini werd in 1972 in Nederland geleverd aan de eerste eigenaresse door autobedrijf Peeters Weem in Haps. Deze dame was zo trots en zuinig op haar autootje dat alles geregistreerd werd in een notitieboekje en het is gelukkig naar al die jaren nog steeds bij de auto bewaard gebleven. Ook de in Nederland geïntroduceerde benzinebonnen uit 1973 zijn erbij en natuurlijk het eerste papieren kenteken. Er is een heel pakket historie bij deze auto. Tot 1996 is er door haar mee gereden en daarna is de auto in de familie gebleven in een klein privé automuseum. Een zeldzaam originele auto dus. De Mini is nog bijna volledig in de eerste lak! We zien dat het dak wel eens overgespoten is in het verleden. Technisch is alles nog origineel maar de motor heeft zeker onderhoud nodig na 26 jaar niet meer gereden te hebben. De remmen, de verlichting, de richtingaanwijzers doen het wel allemaal en er is een recent een nieuwe accu geplaatst. De auto loopt dus nu nog niet! Het chroom van de eerste bumpers, de grill, de wieldoppen, de deurgrepen, de spiegels en koplampringen is nog steeds mooi. Het interieur is geheel origineel en heeft schitterend de tijd doorstaan. Onder de vloermatten is alles keurig gebleven. Alleen aan het stuurwiel is te zien dat de auto gebruikt is geweest en de sfeer in de auto brengt je helemaal terug naar de jaren zestig en zeventig. Wij denken dat er geen tweede Mini is te vinden met zo'n eerlijk verleden! Voor buitenlandse bieders regelen we gratis het juiste exportdocument zodat de auto makkelijk geregistreerd kan worden in het door u gewenste land. Ook kunt u bij vragen Catawiki een video opvragen als iets niet duidelijk is en dan regelen we dat.

No. 80071463

No longer available
Mini - 850 - 1972

Mini - 850 - 1972

Een zeldzaam originele Mini 850 uit 1972.

De Mini werd in 1972 in Nederland geleverd aan de eerste eigenaresse door autobedrijf Peeters Weem in Haps. Deze dame was zo trots en zuinig op haar autootje dat alles geregistreerd werd in een notitieboekje en het is gelukkig naar al die jaren nog steeds bij de auto bewaard gebleven. Ook de in Nederland geïntroduceerde benzinebonnen uit 1973 zijn erbij en natuurlijk het eerste papieren kenteken. Er is een heel pakket historie bij deze auto.

Tot 1996 is er door haar mee gereden en daarna is de auto in de familie gebleven in een klein privé automuseum. Een zeldzaam originele auto dus.

De Mini is nog bijna volledig in de eerste lak! We zien dat het dak wel eens overgespoten is in het verleden. Technisch is alles nog origineel maar de motor heeft zeker onderhoud nodig na 26 jaar niet meer gereden te hebben. De remmen, de verlichting, de richtingaanwijzers doen het wel allemaal en er is een recent een nieuwe accu geplaatst. De auto loopt dus nu nog niet! Het chroom van de eerste bumpers, de grill, de wieldoppen, de deurgrepen, de spiegels en koplampringen is nog steeds mooi.

Het interieur is geheel origineel en heeft schitterend de tijd doorstaan. Onder de vloermatten is alles keurig gebleven. Alleen aan het stuurwiel is te zien dat de auto gebruikt is geweest en de sfeer in de auto brengt je helemaal terug naar de jaren zestig en zeventig.

Wij denken dat er geen tweede Mini is te vinden met zo'n eerlijk verleden!

Voor buitenlandse bieders regelen we gratis het juiste exportdocument zodat de auto makkelijk geregistreerd kan worden in het door u gewenste land. Ook kunt u bij vragen Catawiki een video opvragen als iets niet duidelijk is en dan regelen we dat.


Set a search alert
Set a search alert to get notified when new matches are available.

This object was featured in

                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    

How to buy on Catawiki

Learn more about our Buyer Protection

   1. Discover something special

   Browse through thousands of special objects selected by experts. View the photos, details and estimated value of each special object. 

   2. Place the top bid

   Find something you love and place the top bid. You can follow the auction to the end or let our system do the bidding for you. All you have to do is set a bid for the maximum amount you want to pay. 

   3. Make a secure payment

   Pay for your special object and we’ll keep your payment secure until it arrives safe and sound. We use a trusted payment system to handle all transactions. 

Have something similar to sell?

Whether you're new to online auctions or sell professionally, we can help you earn more for your special objects.

Sell your object