No. 82704867

Sold
Citroën - DS21 Pallas - 1972
Final bid
€ 10,502
3 weeks ago

Citroën - DS21 Pallas - 1972

Citroën DS21 Pallas origineel Nederlands geleverd in 1972 Rood metallic gecombineerd met een zilver metallic gespoten dak met daarin verwerkt een origineel Hollandia schuifdak een zeer zeldzame optie op de DS. De DS beschikt over de volgende opties: - Schuifdak elektrisch van Hollandia - Lode H1 lampen, een optie voor de Pallas - Zwart lederen interieur met optionele hoofdsteunen en bijbehorden kussentjes - Middenarmsteun -“lange” 5 versnellingsbak voor een prettig toerental op de grote weg -Pallas uitgevoerd dus met alle luxe afwerking, mooiere stoelen, luxe tapijten, sierstrips en extra toevoegingen die de goedkopere type`s DS missen De DS is door een Citroën monteur gereedgemaakt voor dagelijks gebruik, de auto is in goede staat van onderhoud en alle grote werkzaamheden die bij een DS voor kunnen komen zijn dus gedaan en/of vernieuwd. Om de auto in een betrouwbare staat te krijgen is het vrij storingsgevoelige injectie systeem vervangen door een 2300 motor met carburateur gecombineerd met een 5 versnellingsbak. Hierdoor heeft de DS meer vermogen en draait minder toeren bij het rijden op de snelweg gezien er nu een 5e versnelling geselecteerd kan worden. Hieronder een opsomming der zaken die vervangen/gemonteerd zijn: - Motor gereviseerd 02-2023 (inmiddels 10.000km verder) - Nieuw lagerwerk, zuigerveren, oliepomp, cilinderkop revisie met vlakken, nieuwe uitlaatkleppen, volledige motorpakkingset - Nieuwe koppeling - Stuurhuishoezen vervangen - Benzinepomp - Volledig nieuw uitlaatsysteem - Werkende temperatuurmeter - Chassis behandeld en gelakt met chassis lak - Radiateur nieuw met 4 koelrijen voor optimale koeling - Remklauw revisie voorzijde - Recente accu gemonteerd - Alle aandrijfas hoezen vervangen - Nieuwe remschijven voorzijde en nieuwe remblokken - Alle koelwater en benzineslangen - Motorsteunen gereviseerd - 4 nieuwe banden en balanceren Het interieur dient stevig te worden aangepakt te worden evenals de gehele carrosserie die diverse lakwerkzaamheden vereist en opnieuw gespoten dient te worden om er een echt mooie DS Pallas van te maken. De bodem en dorpels zijn keihard. De DS21 is gebruikt als dagelijkse auto dit gaat perfect en uiterst betrouwbaar, het is dus een auto waar je van op aan kan. De DS rijdt prima. Om een goede indruk van de DS te krijgen kunt alvorens u een bod doet een afspraak voor bezichtiging maken. Deze auto is van een liefhebber voor een liefhebber . Transport wereldwijd tegen gunstig tarief. De auto staat in Muiderberg, Nederland.

No. 82704867

Sold
Citroën - DS21 Pallas - 1972

Citroën - DS21 Pallas - 1972

Citroën DS21 Pallas origineel Nederlands geleverd in 1972

Rood metallic gecombineerd met een zilver metallic gespoten dak met daarin verwerkt een origineel Hollandia schuifdak een zeer zeldzame optie op de DS.

De DS beschikt over de volgende opties:

- Schuifdak elektrisch van Hollandia
- Lode H1 lampen, een optie voor de Pallas
- Zwart lederen interieur met optionele hoofdsteunen en bijbehorden kussentjes
- Middenarmsteun
-“lange” 5 versnellingsbak voor een prettig toerental op de grote weg
-Pallas uitgevoerd dus met alle luxe afwerking, mooiere stoelen, luxe tapijten,
sierstrips en extra toevoegingen die de goedkopere type`s DS missen

De DS is door een Citroën monteur gereedgemaakt voor dagelijks gebruik, de auto is in goede staat van onderhoud en alle grote werkzaamheden die bij een DS voor kunnen komen zijn dus gedaan en/of vernieuwd.

Om de auto in een betrouwbare staat te krijgen is het vrij storingsgevoelige injectie systeem vervangen door een 2300 motor met carburateur gecombineerd met een 5 versnellingsbak. Hierdoor heeft de DS meer vermogen en draait minder toeren bij het rijden op de snelweg gezien er nu een 5e versnelling geselecteerd kan worden.

Hieronder een opsomming der zaken die vervangen/gemonteerd zijn:
- Motor gereviseerd 02-2023 (inmiddels 10.000km verder)
- Nieuw lagerwerk, zuigerveren, oliepomp, cilinderkop revisie met vlakken, nieuwe uitlaatkleppen, volledige
motorpakkingset
- Nieuwe koppeling
- Stuurhuishoezen vervangen
- Benzinepomp
- Volledig nieuw uitlaatsysteem
- Werkende temperatuurmeter
- Chassis behandeld en gelakt met chassis lak
- Radiateur nieuw met 4 koelrijen voor optimale koeling
- Remklauw revisie voorzijde
- Recente accu gemonteerd
- Alle aandrijfas hoezen vervangen
- Nieuwe remschijven voorzijde en nieuwe remblokken
- Alle koelwater en benzineslangen
- Motorsteunen gereviseerd
- 4 nieuwe banden en balanceren


Het interieur dient stevig te worden aangepakt te worden evenals de gehele carrosserie die diverse lakwerkzaamheden vereist en opnieuw gespoten dient te worden om er een echt mooie DS Pallas van te maken. De bodem en dorpels zijn keihard.

De DS21 is gebruikt als dagelijkse auto dit gaat perfect en uiterst betrouwbaar, het is dus een auto waar je van op aan kan. De DS rijdt prima.

Om een goede indruk van de DS te krijgen kunt alvorens u een bod doet een afspraak voor bezichtiging maken.

Deze auto is van een liefhebber voor een liefhebber .

Transport wereldwijd tegen gunstig tarief.

De auto staat in Muiderberg, Nederland.Set a search alert
Set a search alert to get notified when new matches are available.

This object was featured in

                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    

How to buy on Catawiki

Learn more about our Buyer Protection

   1. Discover something special

   Browse through thousands of special objects selected by experts. View the photos, details and estimated value of each special object. 

   2. Place the top bid

   Find something you love and place the top bid. You can follow the auction to the end or let our system do the bidding for you. All you have to do is set a bid for the maximum amount you want to pay. 

   3. Make a secure payment

   Pay for your special object and we’ll keep your payment secure until it arrives safe and sound. We use a trusted payment system to handle all transactions. 

Have something similar to sell?

Whether you're new to online auctions or sell professionally, we can help you earn more for your special objects.

Sell your object