No. 83028527

No longer available
Alfa Romeo - 2600 Berlina - 1966
Bidding closed
3 weeks ago

Alfa Romeo - 2600 Berlina - 1966

Bouwjaar: 17-01-1966 Cilinders: 6 Cilinderinhoud: 2584 Vermogen: 132 PK Chassisnr: 801499 Ter veiling aangeboden, deze prachtige 6-cilinder Alfa Romeo 2600 Berlina. In de betoverende jaren '60 van de vorige eeuw, rolde er een auto van de productielijn van Alfa Romeo die de harten van autoliefhebbers over de hele wereld zou veroveren. Het was de Alfa Romeo 2600 Berlina, een bolide die niet alleen symbool stond voor Italiaanse elegantie en verfijning, maar ook voor technische innovatie en prestaties. Het verhaal begint met de introductie van de Alfa Romeo 2600 Berlina in 1962. Als opvolger van de befaamde 2000-serie, was de 2600 Berlina bedoeld als luxueuze sedan voor de veeleisende automobilist. Met zijn 6-cilinder lijnmotor, die destijds een technisch hoogstandje was, bood de Berlina een combinatie van kracht en souplesse die zelden werd geëvenaard. Leuke feiten: 1. De Alfa Romeo 2600 Berlina werd geproduceerd tussen 1962 en 1968 als een luxueuze sedan. 2. Het was voorzien van een krachtige 6-cilinder lijnmotor met een inhoud van 2,6 liter, wat destijds een opvallende specificatie was. 3. De Berlina had een elegant ontwerp, verzorgd door de beroemde carrosseriebouwer Bertone, met slanke lijnen en een kenmerkende Alfa Romeo-grille. 4. Het interieur bood plaats aan vijf personen en was uitgerust met luxe details en hoogwaardige materialen. 5. De 2600 Berlina was beschikbaar met een handgeschakelde versnellingsbak, maar ook met een zeldzame optie van een automatische transmissie. 6. Het voertuig had een uitstekende wegligging dankzij zijn geavanceerde ophanging en een goed uitgebalanceerd chassis. 7. Slechts een beperkt aantal exemplaren (2.038 stuks) van de 2600 Berlina werd geproduceerd, wat bijdroeg aan zijn exclusiviteit en waarde als verzamelobject. Dit exemplaar kent zijn geschiedenis in Rome, Italie; wat terug te vinden is in de afgestempelde documentatie. Ook komt er een originele brochure bij de documentatie. Het betreft een 2600 Berlina in goede, rijdbare staat. Dit exemplaar komt goed mee in het verkeer van zelfs vandaag de dag. In het verleden zijn er verschillende dingen gespoten maar dit is netjes gedaan. Een leuke auto voor de liefhebber welke niet direct werk behoeft. De auto rijdt en schakelt goed. Minimale tekenen van slijtage, niet gerestaureerd. De auto is voorzien van een geldig Nederlands kenteken.

No. 83028527

No longer available
Alfa Romeo - 2600 Berlina - 1966

Alfa Romeo - 2600 Berlina - 1966

Bouwjaar: 17-01-1966
Cilinders: 6
Cilinderinhoud: 2584
Vermogen: 132 PK
Chassisnr: 801499


Ter veiling aangeboden, deze prachtige 6-cilinder Alfa Romeo 2600 Berlina. In de betoverende jaren '60 van de vorige eeuw, rolde er een auto van de productielijn van Alfa Romeo die de harten van autoliefhebbers over de hele wereld zou veroveren. Het was de Alfa Romeo 2600 Berlina, een bolide die niet alleen symbool stond voor Italiaanse elegantie en verfijning, maar ook voor technische innovatie en prestaties.

Het verhaal begint met de introductie van de Alfa Romeo 2600 Berlina in 1962. Als opvolger van de befaamde 2000-serie, was de 2600 Berlina bedoeld als luxueuze sedan voor de veeleisende automobilist. Met zijn 6-cilinder lijnmotor, die destijds een technisch hoogstandje was, bood de Berlina een combinatie van kracht en souplesse die zelden werd geëvenaard.

Leuke feiten:
1. De Alfa Romeo 2600 Berlina werd geproduceerd tussen 1962 en 1968 als een luxueuze sedan.
2. Het was voorzien van een krachtige 6-cilinder lijnmotor met een inhoud van 2,6 liter, wat destijds een opvallende specificatie was.
3. De Berlina had een elegant ontwerp, verzorgd door de beroemde carrosseriebouwer Bertone, met slanke lijnen en een kenmerkende Alfa Romeo-grille.
4. Het interieur bood plaats aan vijf personen en was uitgerust met luxe details en hoogwaardige materialen.
5. De 2600 Berlina was beschikbaar met een handgeschakelde versnellingsbak, maar ook met een zeldzame optie van een automatische transmissie.
6. Het voertuig had een uitstekende wegligging dankzij zijn geavanceerde ophanging en een goed uitgebalanceerd chassis.
7. Slechts een beperkt aantal exemplaren (2.038 stuks) van de 2600 Berlina werd geproduceerd, wat bijdroeg aan zijn exclusiviteit en waarde als verzamelobject.

Dit exemplaar kent zijn geschiedenis in Rome, Italie; wat terug te vinden is in de afgestempelde documentatie. Ook komt er een originele brochure bij de documentatie. Het betreft een 2600 Berlina in goede, rijdbare staat. Dit exemplaar komt goed mee in het verkeer van zelfs vandaag de dag. In het verleden zijn er verschillende dingen gespoten maar dit is netjes gedaan. Een leuke auto voor de liefhebber welke niet direct werk behoeft. De auto rijdt en schakelt goed. Minimale tekenen van slijtage, niet gerestaureerd. De auto is voorzien van een geldig Nederlands kenteken.

Set a search alert
Set a search alert to get notified when new matches are available.

This object was featured in

                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    

How to buy on Catawiki

Learn more about our Buyer Protection

   1. Discover something special

   Browse through thousands of special objects selected by experts. View the photos, details and estimated value of each special object. 

   2. Place the top bid

   Find something you love and place the top bid. You can follow the auction to the end or let our system do the bidding for you. All you have to do is set a bid for the maximum amount you want to pay. 

   3. Make a secure payment

   Pay for your special object and we’ll keep your payment secure until it arrives safe and sound. We use a trusted payment system to handle all transactions. 

Have something similar to sell?

Whether you're new to online auctions or sell professionally, we can help you earn more for your special objects.

Sell your object