No. 83037077

No longer available
Alfa Romeo - 2600 Sprint - 1967
Bidding closed
3 weeks ago

Alfa Romeo - 2600 Sprint - 1967

CHASSISNR. AR*825789* ENGINENR. AR00601*07230* ADM.NR. A*40270 Een van de meest elegante coupés uit de jaren 1960 ontworpen door Bertone. De Alfa Romeo 2600, met zijn zes cilinders, was het topmodel van het merk van 1962 tot 1968, maar bovenal het laatste model met een zeer mooie zescilinder lijnmotor met dubbele bovenliggende nokkenassen. Deze traditie was begonnen in het laatste deel van de jaren 1920 met de 6c1500 en 6c1750 en eindigde na de oorlog met het stopzetten van het 6c2500 model ten gunste van de ontwikkeling van de meer economische 4-cilinder massaproductie. Het assortiment omvatte een sedanversie, de Zagato Super Sport coupé, de Touring cabriolet en de Bertone Sprint coupé. Het was deze laatste versie, ontworpen door de jonge Giugiaro, die het meest succesvol was. Het hart van de auto, zijn pronkstuk, was natuurlijk de nieuwe 6-cilinder lichtmetalen motor. Echter, het hoge prijskaartje leidde tot beperkt succes ondanks de grote kwaliteiten van het model. Het algehele ontwerp van de Sprint coupé voorspelde al dat het een van de meest populaire modellen van het merk zou worden, de "Bertone coupé". Ter veiling aangeboden, deze in goede staat verkerende 6-cilinder Alfa Romeo 2600 Sprint. Het unieke aan dit voertuig is dat het een volledig gedocumenteerd origineel Nederlands exemplaar betreft, geleverd te Leidschendam door Louwman & Paqui op 08 mei 1967. Zowel het interieur als het exterieur verkeren in nette gebruikte staat. Dit exemplaar is in het verleden in zijn geheel overgespoten (kwaliteit 7/10), in zijn originele kleur Bianco Antico. Uitgevoerd met een donker blauw lederen interieur, welk recent is opgeknapt met behoud van de originele patina. Het voertuig heeft - in Nederland - in totaal drie eigenaren gehad en is tot op de dag van vandaag bereden en met liefde onderhouden. De laatste grote facturen dateren van 2022 bij een kilometerstand van 59.000 km o.a. is toen het koelsysteem geupgraded, versnellingsbakrubber vernieuwd, nieuwe remslang achter, hoofdkoppelingscilinder vervangen, nieuwe thermostaat, nieuwe waterslangen, nieuw koelblok voor de radiateur gemonteerd, bougies vervangen, bobinekabel vervangen, de voorwielophanging volledig afgesteld en gesmeerd, groot onderhoud uitgevoerd, zijn de verdeelkap en rotor vervangen en zijn de carburateurs gereviseerd waarna er een vermogenmeting is uitgevoerd met als resultaat 132.5 PK; wat goed te noemen is voor vandaag de dag, daar hij in de folder stond met 144 PK. De facturen van afgelopen twee jaar bij elkaar opgeteld komen totaal op zo'n EUR. 10.000,00 incl. BTW.

No. 83037077

No longer available
Alfa Romeo - 2600 Sprint - 1967

Alfa Romeo - 2600 Sprint - 1967

CHASSISNR. AR*825789*
ENGINENR. AR00601*07230*
ADM.NR. A*40270

Een van de meest elegante coupés uit de jaren 1960 ontworpen door Bertone.

De Alfa Romeo 2600, met zijn zes cilinders, was het topmodel van het merk van 1962 tot 1968, maar bovenal het laatste model met een zeer mooie zescilinder lijnmotor met dubbele bovenliggende nokkenassen. Deze traditie was begonnen in het laatste deel van de jaren 1920 met de 6c1500 en 6c1750 en eindigde na de oorlog met het stopzetten van het 6c2500 model ten gunste van de ontwikkeling van de meer economische 4-cilinder massaproductie. Het assortiment omvatte een sedanversie, de Zagato Super Sport coupé, de Touring cabriolet en de Bertone Sprint coupé. Het was deze laatste versie, ontworpen door de jonge Giugiaro, die het meest succesvol was. Het hart van de auto, zijn pronkstuk, was natuurlijk de nieuwe 6-cilinder lichtmetalen motor. Echter, het hoge prijskaartje leidde tot beperkt succes ondanks de grote kwaliteiten van het model. Het algehele ontwerp van de Sprint coupé voorspelde al dat het een van de meest populaire modellen van het merk zou worden, de "Bertone coupé".

Ter veiling aangeboden, deze in goede staat verkerende 6-cilinder Alfa Romeo 2600 Sprint. Het unieke aan dit voertuig is dat het een volledig gedocumenteerd origineel Nederlands exemplaar betreft, geleverd te Leidschendam door Louwman & Paqui op 08 mei 1967. Zowel het interieur als het exterieur verkeren in nette gebruikte staat. Dit exemplaar is in het verleden in zijn geheel overgespoten (kwaliteit 7/10), in zijn originele kleur Bianco Antico. Uitgevoerd met een donker blauw lederen interieur, welk recent is opgeknapt met behoud van de originele patina. Het voertuig heeft - in Nederland - in totaal drie eigenaren gehad en is tot op de dag van vandaag bereden en met liefde onderhouden.

De laatste grote facturen dateren van 2022 bij een kilometerstand van 59.000 km o.a. is toen het koelsysteem geupgraded, versnellingsbakrubber vernieuwd, nieuwe remslang achter, hoofdkoppelingscilinder vervangen, nieuwe thermostaat, nieuwe waterslangen, nieuw koelblok voor de radiateur gemonteerd, bougies vervangen, bobinekabel vervangen, de voorwielophanging volledig afgesteld en gesmeerd, groot onderhoud uitgevoerd, zijn de verdeelkap en rotor vervangen en zijn de carburateurs gereviseerd waarna er een vermogenmeting is uitgevoerd met als resultaat 132.5 PK; wat goed te noemen is voor vandaag de dag, daar hij in de folder stond met 144 PK. De facturen van afgelopen twee jaar bij elkaar opgeteld komen totaal op zo'n EUR. 10.000,00 incl. BTW.


Set a search alert
Set a search alert to get notified when new matches are available.

This object was featured in

                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    

How to buy on Catawiki

Learn more about our Buyer Protection

   1. Discover something special

   Browse through thousands of special objects selected by experts. View the photos, details and estimated value of each special object. 

   2. Place the top bid

   Find something you love and place the top bid. You can follow the auction to the end or let our system do the bidding for you. All you have to do is set a bid for the maximum amount you want to pay. 

   3. Make a secure payment

   Pay for your special object and we’ll keep your payment secure until it arrives safe and sound. We use a trusted payment system to handle all transactions. 

Have something similar to sell?

Whether you're new to online auctions or sell professionally, we can help you earn more for your special objects.

Sell your object