No. 83315817

No longer available
Volkswagen - Beetle Oval "First Paint" - 1955
Bidding closed
3 weeks ago

Volkswagen - Beetle Oval "First Paint" - 1955

***Dit kavel profiteert van een verlaagde kopersbescherming toeslag van 4,5% (in plaats van 9%), die na sluiting van de veiling voor de winnende bieder wordt geregeld. Eén werkdag na afloop van de veiling wordt u benaderd door een verkoopteam. Zij helpen je verder met de korting*** Een originele 'type 1', ongerestaureerd, rondom in de eerste lak en had twee eigenaren in totaal. De eerste eigenaar kocht deze Kever in 1955, hoewel het om een 1954 model gaat. De eerste eigenaar hield de auto vervolgens in bezit tot 1981, toen de auto met 96.000 kilometer naar de tweede eigenaar ging. Deze liet de motor volledig reviseren. De originele motor draait nog steeds goed. De originele lak, L-227 Stratosilber, is één van de eerste metallic lakken die Volkswagen leverde. Er is nooit aan de auto gelast en daarnaast roestvrij. Datzelfde geldt ook voor de onderzijde van deze Kever. Ook het interieur verkeert in een originele en nette conditie. De auto komt met het originele serviceboek, waarin onder andere te vinden is dat de eerste oliewissel werd gedaan toen de auto nog geen 50 kilometer had gereden.

No. 83315817

No longer available
Volkswagen - Beetle Oval "First Paint" - 1955

Volkswagen - Beetle Oval "First Paint" - 1955

***Dit kavel profiteert van een verlaagde kopersbescherming toeslag van 4,5% (in plaats van 9%), die na sluiting van de veiling voor de winnende bieder wordt geregeld. Eén werkdag na afloop van de veiling wordt u benaderd door een verkoopteam. Zij helpen je verder met de korting***

Een originele 'type 1', ongerestaureerd, rondom in de eerste lak en had twee eigenaren in totaal. De eerste eigenaar kocht deze Kever in 1955, hoewel het om een 1954 model gaat. De eerste eigenaar hield de auto vervolgens in bezit tot 1981, toen de auto met 96.000 kilometer naar de tweede eigenaar ging. Deze liet de motor volledig reviseren. De originele motor draait nog steeds goed.

De originele lak, L-227 Stratosilber, is één van de eerste metallic lakken die Volkswagen leverde. Er is nooit aan de auto gelast en daarnaast roestvrij. Datzelfde geldt ook voor de onderzijde van deze Kever.

Ook het interieur verkeert in een originele en nette conditie. De auto komt met het originele serviceboek, waarin onder andere te vinden is dat de eerste oliewissel werd gedaan toen de auto nog geen 50 kilometer had gereden.


Set a search alert
Set a search alert to get notified when new matches are available.

This object was featured in

                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    

How to buy on Catawiki

Learn more about our Buyer Protection

   1. Discover something special

   Browse through thousands of special objects selected by experts. View the photos, details and estimated value of each special object. 

   2. Place the top bid

   Find something you love and place the top bid. You can follow the auction to the end or let our system do the bidding for you. All you have to do is set a bid for the maximum amount you want to pay. 

   3. Make a secure payment

   Pay for your special object and we’ll keep your payment secure until it arrives safe and sound. We use a trusted payment system to handle all transactions. 

Have something similar to sell?

Whether you're new to online auctions or sell professionally, we can help you earn more for your special objects.

Sell your object