No. 81715097

No longer available
Land Rover - 88 - 1978
Bidding closed
11 weeks ago

Land Rover - 88 - 1978

Land Rover 88 Series III Truck-Cab 1978 - 4x4 met trekhaak - Veel bagageruimte - In Nederland sinds 2001 - Uitgebreide onderhoudsfactuur van € 1.300,- bij kilometerstand van 41.400 KM - Technisch in goede conditie - Optisch kan de Land Rover wat liefde gebruiken De Land Rover 88: ook wel bekend als 'Laro 88' is bij uitstek geschikt voor rijden op ruig terrein. Hij werd dan ook vanaf 1977 gebruikt door het Nederlandse leger, als vervanger van de Nekaf Jeep. Gebouwd in het Verenigd Koninkrijk in 1978 is dit exemplaar al sinds 2001 in Nederland. De huidige eigenaar heeft de auto in bezit sinds 2018. Bij een kilometerstand van 41.400 is uitgebreid onderhoud uitgevoerd zoals het vervangen van wielremcilinders, voorveren, voorplaten, veerbouten, verlichting en het aanpakken van de remmen waarbij de achterremmen zijn gereviseerd. De betreffende factuur van ca. € 1.300,- is aanwezig. In 2023 is de auto zonder op- of aanmerking APK-gekeurd die geldig is tot 18 juni 2025. Hij is voorzien van een dicht dak, veel laadruimte en divers gereedschap. Onder de motorkap ligt een 2.3 liter 4-cilinder dieselmotor die 63 pk levert. De motor is gekoppeld aan een handgeschakelde 4-versnellingsbak. Hij schakelt soepel en rijdt goed. Dankzij de 4-wielaandrijving komt de auto vrijwel onmogelijk vast te zitten. Dit exemplaar kan dus zo weer de bossen in en het terrein op: klaar voor veel plezier voor relatief weinig geld. Uiteraard heeft deze Land Rover gebruikerssporen opgelopen, zie foto's. De carrosserie en het interieur zijn in gebruikte patina conditie. U bent van harte welkom om deze auto in onze showroom te komen bezichtigen en eventueel een proefrit te maken voor dat u biedt. Dit voertuig kan bekeken en afgehaald worden in Oldemarkt, Nederland. Ook de exportdocumenten en het transport kunnen wij voor u regelen. Een verzekering voor 2 weken is ook mogelijk. Algemene informatie over de Land Rover 88 De type 88, ook wel 'oer Land Rover' genoemd werd in 1948 op de Amsterdam RAI geïntroduceerd en was vooral gericht op de landbouw. De Willys Jeep, die succesvol was in de Tweede Wereldoorlog, diende grotendeels als voorbeeld. In 1973 werd de Series III geïntroduceerd. Het type 88 slaat op het aantal inches die de wielbasis meet. In Nederland werd het model veelvuldig gebruikt door defensie: de dieselmodellen waren bestemd voor de Landmacht en de benzinemodellen voor de Marine. Pas in 1985 ging de Series III uit productie. In 1992 beweerde Land Rover dat 70% van alle type 88's nog altijd rond reed. De 4x4 is dan ook haast niet kapot te krijgen: hij is oersterk en robuust gebouwd. Geen overbodige luxe, maar functioneel en spartaans.

No. 81715097

No longer available
Land Rover - 88 - 1978

Land Rover - 88 - 1978

Land Rover 88 Series III Truck-Cab 1978

- 4x4 met trekhaak
- Veel bagageruimte
- In Nederland sinds 2001
- Uitgebreide onderhoudsfactuur van € 1.300,- bij kilometerstand van 41.400 KM
- Technisch in goede conditie
- Optisch kan de Land Rover wat liefde gebruiken

De Land Rover 88: ook wel bekend als 'Laro 88' is bij uitstek geschikt voor rijden op ruig terrein. Hij werd dan ook vanaf 1977 gebruikt door het Nederlandse leger, als vervanger van de Nekaf Jeep. Gebouwd in het Verenigd Koninkrijk in 1978 is dit exemplaar al sinds 2001 in Nederland.

De huidige eigenaar heeft de auto in bezit sinds 2018. Bij een kilometerstand van 41.400 is uitgebreid onderhoud uitgevoerd zoals het vervangen van wielremcilinders, voorveren, voorplaten, veerbouten, verlichting en het aanpakken van de remmen waarbij de achterremmen zijn gereviseerd. De betreffende factuur van ca. € 1.300,- is aanwezig.

In 2023 is de auto zonder op- of aanmerking APK-gekeurd die geldig is tot 18 juni 2025. Hij is voorzien van een dicht dak, veel laadruimte en divers gereedschap. Onder de motorkap ligt een 2.3 liter 4-cilinder dieselmotor die 63 pk levert.

De motor is gekoppeld aan een handgeschakelde 4-versnellingsbak. Hij schakelt soepel en rijdt goed. Dankzij de 4-wielaandrijving komt de auto vrijwel onmogelijk vast te zitten. Dit exemplaar kan dus zo weer de bossen in en het terrein op: klaar voor veel plezier voor relatief weinig geld.

Uiteraard heeft deze Land Rover gebruikerssporen opgelopen, zie foto's. De carrosserie en het interieur zijn in gebruikte patina conditie. U bent van harte welkom om deze auto in onze showroom te komen bezichtigen en eventueel een proefrit te maken voor dat u biedt.

Dit voertuig kan bekeken en afgehaald worden in Oldemarkt, Nederland.

Ook de exportdocumenten en het transport kunnen wij voor u regelen. Een verzekering voor 2 weken is ook mogelijk.

Algemene informatie over de Land Rover 88
De type 88, ook wel 'oer Land Rover' genoemd werd in 1948 op de Amsterdam RAI geïntroduceerd en was vooral gericht op de landbouw. De Willys Jeep, die succesvol was in de Tweede Wereldoorlog, diende grotendeels als voorbeeld. In 1973 werd de Series III geïntroduceerd.

Het type 88 slaat op het aantal inches die de wielbasis meet. In Nederland werd het model veelvuldig gebruikt door defensie: de dieselmodellen waren bestemd voor de Landmacht en de benzinemodellen voor de Marine. Pas in 1985 ging de Series III uit productie. In 1992 beweerde Land Rover dat 70% van alle type 88's nog altijd rond reed. De 4x4 is dan ook haast niet kapot te krijgen: hij is oersterk en robuust gebouwd. Geen overbodige luxe, maar functioneel en spartaans.

Set a search alert
Set a search alert to get notified when new matches are available.

This object was featured in

                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    

How to buy on Catawiki

Learn more about our Buyer Protection

   1. Discover something special

   Browse through thousands of special objects selected by experts. View the photos, details and estimated value of each special object. 

   2. Place the top bid

   Find something you love and place the top bid. You can follow the auction to the end or let our system do the bidding for you. All you have to do is set a bid for the maximum amount you want to pay. 

   3. Make a secure payment

   Pay for your special object and we’ll keep your payment secure until it arrives safe and sound. We use a trusted payment system to handle all transactions. 

Have something similar to sell?

Whether you're new to online auctions or sell professionally, we can help you earn more for your special objects.

Sell your object