No. 84383585

No longer available
Citroën - AK400 - 1977
Bidding closed
6 days ago

Citroën - AK400 - 1977

Citroën 2 CV AK 400 1977 - gewilde bestelbus - goed onderhouden: meer dan € 2.000,- geïnvesteerd in de afgelopen jaren bij 2 CV-specialist - grote onderhoudsbeurt uitgevoerd in augustus 2023 - 600 cc 2-cilinder (29 pk) - getectyleerd - originele voorstoelen, bekleding en zittingen Goed onderhouden Citroën 2 CV, ook wel bekend als 'Eend'. De AK 400 betreft de begeerde bestelbus uitvoering. Dit exemplaar is gebouwd in 1977 en is sinds 2011 in Nederland. Van de afgelopen jaren zijn diverse onderhoudsfacturen aanwezig van 2 CV-specialist "EEND IT SOMETHING". Zo is in 2023 ca. € 2.000,- geïnvesteerd in nieuwe onderdelen en een grote onderhoudsbeurt. Hierbij zijn onder meer benzine-slangen en -filters, ruitenwissers, wiellagers achterzijde, banden en koplampen vervangen. De gele kleur is fraai, maar is niet professioneel gespoten en heeft enige ''patina''. Het onderstel is hard en de carrosserie heeft goede passingen van de motorkap, kofferdeksel, portieren, dorpels en spatborden. De auto is praktisch en leent zich uitstekend voor advertentiedoeleinden of hobby-auto. Algemene informatie over de Citroën 2 CV De Citroën 2CV. Vooral bekend als de 'Eend' of 'Lelijk Eendje'. Dit iconische Franse model werd in 1935 gecreëerd met de Franse boeren als doelgroep. Hij moest daarom betaalbaar en betrouwbaar zijn. Ook moest hij comfortabel en veilig goederen kunnen vervoeren over de onverharde wegen, aardappelen, eieren en wijn. Een eis was dat eieren in een mand niet zouden breken wanneer de auto over een stuk omgeploegd land zou rijden, en dit presteerde dit auto. Oorspronkelijk was het plan om in 1939 de 'Deux Chevaux' te presenteren op de Parijse autosalon, maar vanwege de oorlog heeft dit pas plaatsgevonden in 1948. De productie liep uitzonderlijk lang: van 1949 tot en met 1990. Ondanks het grote succes en hoge productiecijfers is een goed en roestvrij exemplaar tegenwoordig steeds schaarser. De bestelbus-uitvoering (Fourgonnette) staat bekend als besteleend en werd geproduceerd vanaf 1951, waarbij de AK 400 werd geproduceerd vanaf 1970. Voordeel van deze laatste serie is het opgeschroefde vermogen (29 pk). De besteleend werd destijds ook gebruikt door de Nederlandse wegenwacht! Tegenwoordig zijn ze vooral gewild vanwege marketing- of campermogelijkheden. Uiteraard heeft deze Citroën gebruikerssporen opgelopen, zie foto's. U bent van harte welkom om deze auto in onze showroom te komen bezichtigen en eventueel een proefrit te maken voor dat u biedt. Dit voertuig kan bekeken en afgehaald worden in Oldemarkt, Nederland. Ook de exportdocumenten en het transport kunnen wij voor u regelen. Een verzekering voor 2 weken is ook mogelijk.

No. 84383585

No longer available
Citroën - AK400 - 1977

Citroën - AK400 - 1977

Citroën 2 CV AK 400 1977

- gewilde bestelbus
- goed onderhouden: meer dan € 2.000,- geïnvesteerd in de afgelopen jaren bij 2 CV-specialist
- grote onderhoudsbeurt uitgevoerd in augustus 2023
- 600 cc 2-cilinder (29 pk)
- getectyleerd
- originele voorstoelen, bekleding en zittingen

Goed onderhouden Citroën 2 CV, ook wel bekend als 'Eend'. De AK 400 betreft de begeerde bestelbus uitvoering. Dit exemplaar is gebouwd in 1977 en is sinds 2011 in Nederland. Van de afgelopen jaren zijn diverse onderhoudsfacturen aanwezig van 2 CV-specialist "EEND IT SOMETHING".

Zo is in 2023 ca. € 2.000,- geïnvesteerd in nieuwe onderdelen en een grote onderhoudsbeurt. Hierbij zijn onder meer benzine-slangen en -filters, ruitenwissers, wiellagers achterzijde, banden en koplampen vervangen. De gele kleur is fraai, maar is niet professioneel gespoten en heeft enige ''patina''.

Het onderstel is hard en de carrosserie heeft goede passingen van de motorkap, kofferdeksel, portieren, dorpels en spatborden. De auto is praktisch en leent zich uitstekend voor advertentiedoeleinden of hobby-auto.

Algemene informatie over de Citroën 2 CV
De Citroën 2CV. Vooral bekend als de 'Eend' of 'Lelijk Eendje'. Dit iconische Franse model werd in 1935 gecreëerd met de Franse boeren als doelgroep. Hij moest daarom betaalbaar en betrouwbaar zijn. Ook moest hij comfortabel en veilig goederen kunnen vervoeren over de onverharde wegen, aardappelen, eieren en wijn. Een eis was dat eieren in een mand niet zouden breken wanneer de auto over een stuk omgeploegd land zou rijden, en dit presteerde dit auto.

Oorspronkelijk was het plan om in 1939 de 'Deux Chevaux' te presenteren op de Parijse autosalon, maar vanwege de oorlog heeft dit pas plaatsgevonden in 1948. De productie liep uitzonderlijk lang: van 1949 tot en met 1990. Ondanks het grote succes en hoge productiecijfers is een goed en roestvrij exemplaar tegenwoordig steeds schaarser.

De bestelbus-uitvoering (Fourgonnette) staat bekend als besteleend en werd geproduceerd vanaf 1951, waarbij de AK 400 werd geproduceerd vanaf 1970. Voordeel van deze laatste serie is het opgeschroefde vermogen (29 pk). De besteleend werd destijds ook gebruikt door de Nederlandse wegenwacht! Tegenwoordig zijn ze vooral gewild vanwege marketing- of campermogelijkheden.

Uiteraard heeft deze Citroën gebruikerssporen opgelopen, zie foto's.

U bent van harte welkom om deze auto in onze showroom te komen bezichtigen en eventueel een proefrit te maken voor dat u biedt.

Dit voertuig kan bekeken en afgehaald worden in Oldemarkt, Nederland.

Ook de exportdocumenten en het transport kunnen wij voor u regelen. Een verzekering voor 2 weken is ook mogelijk.

Set a search alert
Set a search alert to get notified when new matches are available.

This object was featured in

                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    

How to buy on Catawiki

Learn more about our Buyer Protection

   1. Discover something special

   Browse through thousands of special objects selected by experts. View the photos, details and estimated value of each special object. 

   2. Place the top bid

   Find something you love and place the top bid. You can follow the auction to the end or let our system do the bidding for you. All you have to do is set a bid for the maximum amount you want to pay. 

   3. Make a secure payment

   Pay for your special object and we’ll keep your payment secure until it arrives safe and sound. We use a trusted payment system to handle all transactions. 

Have something similar to sell?

Whether you're new to online auctions or sell professionally, we can help you earn more for your special objects.

Sell your object