No. 85220155

No longer available
Volvo - PV 444 First Series (A Model) - 1947
Bidding closed
2 weeks ago

Volvo - PV 444 First Series (A Model) - 1947

Heel af en toe loop je met wat geluk tegen dergelijike pareltjes aan. Deze originele Volvo PV 444 is van het allereerste type, dus het A model. Onder andere te herkennen aan het feit dat vanaf fabriek de ruitenwissers verkeerd gemonteerd waren. Deze mooie PV rijdt prima, start direct, schakelt goed en remt ook prima. Zeer geringe gebruikssporen zijn aanwezig, zie de foto’s. Documenten: De auto heeft een afgemelde Zweedse registratie, en kan met de aanwezige papieren gemakkelijk worden geregistreerd. De auto heeft altijd in Zweden doorgebracht, en is enkele weken geleden naar Nederland gekomen.In 2018 is de auto in Zweden voor altijd getest en goedgekeurd. Volgens de overlevering is de auto vanaf nieuw in 1947 tot 1958 gebruikt, en daarna in een droge vochtvrije schuur gezet. De auto is vervolgens in 2018 door de laatste eigenaar weer “ontdekt”, heeft uitgebreid onderhoud gehad, en de auto tot voor kort voor recreatieve doeleinden gebruikt. De afgelezen kilometerstand zou heel goed kunnen kloppen, (56826 km ) Carrosserie: De onderzijde van is slechts gering aangepakt, meer was niet nodig. Het lakwerk (naar verluidt is het nitro cellullose lak) is bijzonder mooi, met zeer geringe gebruikerssporen. Echt een plaatje, zeker wanneer men beseft dat de auto al 77 jaar oud is (!) Technisch: De laatste eigenaar heeft de auto technisch altijd netjes bijgehouden. Zelfs de optionele kachel functioneert, diverse nieuwe onderdelen zijn geplaatst, de linker semafoor moet even worden gecontroleerd, net als de ruitenwissers. De auto is de laatste jaren alleen bij erg mooi weer gebruikt. Interieur: Het interieur ziet er geweldig mooi uit, ook de hemel bekleding is in erg nette toestand. De deurpanelen lijken als nieuw, net als de stoelbekleding. Extra : er worden veel extra delen meegeleverd. Daarnaast heeft de verkoper veel contacten in binnen en buitenland, en kan u adviseren in onderdeel voorziening. Niet dat het nu nodig is, maar altijd handig om te weten. Transport: De auto staat in Hengevelde, Nederland en kan hier vanzelfsprekend worden opgehaald. De auto kan tegen meerprijs van 150 euro in Nederland worden bezorgd (excl. De Waddeneilanden) Voor de buitenlandse bieders : Bezorging/transport: Verkoper kan de auto relatief goedkoop in de hele EU laten bezorgen door een professionele transporteur.

No. 85220155

No longer available
Volvo - PV 444 First Series (A Model) - 1947

Volvo - PV 444 First Series (A Model) - 1947

Heel af en toe loop je met wat geluk tegen dergelijike pareltjes aan.

Deze originele Volvo PV 444 is van het allereerste type, dus het A model. Onder andere te herkennen aan het feit dat vanaf fabriek de ruitenwissers verkeerd gemonteerd waren. Deze mooie PV rijdt prima, start direct, schakelt goed en remt ook prima.
Zeer geringe gebruikssporen zijn aanwezig, zie de foto’s.

Documenten:
De auto heeft een afgemelde Zweedse registratie, en kan met de aanwezige papieren gemakkelijk worden geregistreerd. De auto heeft altijd in Zweden doorgebracht, en is enkele weken geleden naar Nederland gekomen.In 2018 is de auto in Zweden voor altijd getest en goedgekeurd. Volgens de overlevering is de auto vanaf nieuw in 1947 tot 1958 gebruikt, en daarna in een droge vochtvrije schuur gezet. De auto is vervolgens in 2018 door de laatste eigenaar weer “ontdekt”, heeft uitgebreid onderhoud gehad, en de auto tot voor kort voor recreatieve doeleinden gebruikt. De afgelezen kilometerstand zou heel goed kunnen kloppen, (56826 km )

Carrosserie:
De onderzijde van is slechts gering aangepakt, meer was niet nodig. Het lakwerk (naar verluidt is het nitro cellullose lak) is bijzonder mooi, met zeer geringe gebruikerssporen. Echt een plaatje, zeker wanneer men beseft dat de auto al 77 jaar oud is (!)

Technisch:
De laatste eigenaar heeft de auto technisch altijd netjes bijgehouden. Zelfs de optionele kachel functioneert, diverse nieuwe onderdelen zijn geplaatst, de linker semafoor moet even worden gecontroleerd, net als de ruitenwissers. De auto is de laatste jaren alleen bij erg mooi weer gebruikt.

Interieur:
Het interieur ziet er geweldig mooi uit, ook de hemel bekleding is in erg nette toestand. De deurpanelen lijken als nieuw, net als de stoelbekleding.

Extra : er worden veel extra delen meegeleverd. Daarnaast heeft de verkoper veel contacten in binnen en buitenland, en kan u adviseren in onderdeel voorziening. Niet dat het nu nodig is, maar altijd handig om te weten.

Transport:
De auto staat in Hengevelde, Nederland en kan hier vanzelfsprekend worden opgehaald. De auto kan tegen meerprijs van 150 euro in Nederland worden bezorgd (excl. De Waddeneilanden)

Voor de buitenlandse bieders :
Bezorging/transport:
Verkoper kan de auto relatief goedkoop in de hele EU laten bezorgen door een professionele transporteur.Set a search alert
Set a search alert to get notified when new matches are available.

This object was featured in

                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    

How to buy on Catawiki

Learn more about our Buyer Protection

   1. Discover something special

   Browse through thousands of special objects selected by experts. View the photos, details and estimated value of each special object. 

   2. Place the top bid

   Find something you love and place the top bid. You can follow the auction to the end or let our system do the bidding for you. All you have to do is set a bid for the maximum amount you want to pay. 

   3. Make a secure payment

   Pay for your special object and we’ll keep your payment secure until it arrives safe and sound. We use a trusted payment system to handle all transactions. 

Have something similar to sell?

Whether you're new to online auctions or sell professionally, we can help you earn more for your special objects.

Sell your object